به گزارش باشگاه خبرنگاران، شیمیدانان دانشگاه استنفورد روش جدیدی براي تصویربرداری از بافت مغز اختراع نموده اند که میتواند غده های مدفون زیر پوست اشخاص زنده را با وضوح بينظيری نشان دهد.
در مطالعه جدیدی که در شماره ۳۰ سپتامبر در مجله Nature Biotechnology به چاپ رسیده است، پژوهشگران نشان میدهند که چطور میتوان از روش آنها براي پيش بيني پاسخ بیماران مبتلا به سرطان به ایمونوتراپی و پیگیری پیشرفت آنها در پی درمان استفاده کرد.
هونجی دای، سرپرست این طرح، ميگويد: این روش به نانوذرات دارای عنصر اربیم متکی است، که متعلق به طبقه ای از کانی های کمیاب خاک است که به علت قابلیت منحصر به فرد خود براي درخشش در نور مادون قرمز، مطرح شده است.
این تیم نانوذرات را در یک پوشش مهندسی شده پوشانده اند که به برطرف شد ذرات در جریان خون کمک ميکند و همچنين سبب ميشود که سمیت آنها کم تر شده و زودتر از بدن بیرون شوند. همچنین، این پوشش مانند نقاط لنگر براي مولکول هایی عمل ميکند که مانند موشک های هدایت شونده عمل ميکنند تا پروتئینهای خاصی را روی سلول ها قرار دهند و به آن وصل شوند.
پژوهشگران ميگويند ذرات اربیم تحت تابش نور مادون قرمز، به بافت ها یا حتی سلول های جداگانه درخششی میدهند که عمیق تر و با وضوح دقیقتر از روش های تصویربرداری عادی دیده میشوند.
یتنگ ژونگ، نویسنده ی اول این مطالعه، در این مورد ميگويد: عمق تصویربرداری ترکیبی، ویژگی های مولکولی، وضوح مکانی و زمانی در این شیوه با روش های گذشته قابل دستیابی نیست.
- 18
- 2