به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اينترنتي brightsurf، پژوهشگران« مرکز تحقيقات علوم آینده» در کره جنوبی در این مطالعه سلول های پوست سر انسان را که به« سلول های پاپیلای پوستی»( HFDPC) مشهور هستند، در معرض ذرات معلق PM۱۰ مثل گرد و خاک و ذرات معلق دیزل قرار دادند. پژوهشگران پس از ۲۴ ساعت با استفاده از یک رویه علمی، سطوح پروتئینهای خاصی را در این سلول ها اندازهگیری کردند. نتيجه این مطالعه نشان داد که وجود ذرات معلق PM۱۰ در هوا و ذرات معلق دیزل باعث کاهش سطوح پروتئین β- catenin که عامل رشد مو است، ميشود.
این مطالعه همچنين نشان داد که سطح ها سه پروتئین ديگر( cyclin D۱, cyclin E and CDK۲) که عامل رشد و بقای مو هستند هم در نتيجه قرار گرفتن در معرض ذرات معلق PM۱۰ در هوا مثل ذرات گرد و غبار و ذرات معلق دیزل کاهش می یابد و این کاهش با دوز این ذرات در هوا رابطه دارد. به این معنی که هر چه سطوح این ذرات در هوا بیش تر باشد، سطوح این پروتئین ها هم بیش تر کاهش می یابد.
ذرات معلق (PM) اصطلاحی است که براي توصیف ترکیبی از ذرات جامد و قطرات موجود در هوا به کار میرود. PM به دو گروه تقسیم ميشود: PM۱۰ ذرات معلق با قطر ۱۰ میکرومتر یا کوچکتر و PM۲. ۵ ذرات معلق با قطر ۲. ۵ میکرومتر یا کوچکتر هستند. هر دو ذرات معلق PM۱۰ و PM۲. ۵ بعنوان آلاینده های اصلی هوا در نظر گرفته میشوند و با ابتلای انسانها به بیماري های مختلف مثل بیماري های قلبی و ریوی، سرطان و سختی های تنفسی در رابطه هستند.
در مجموع، آلودگی هوای سالیانه ۴. ۲ ميليون نفر را به کام مرگ می کشاند. ذرات معلق PM از سوختن سوخت های فسیلی از جمله بنزین، دیزل، نفت و دیگر سوخت های جامد مثل زغال سنگ، زیست توده ها و همچنين دیگر فعالیت های صنعتی مانند ساخت و ساز، معدن کاری و ساخت مصالح ساختمانی مثل سیمان، سرامیک و آجر ناشی ميشود.
نتیجه این تحقيق، امروز در بیست و هشتمین کنگره« آکادمی پوست و طب مقاربتی اروپا» در مادرید ارائه گردید.
- 11
- 1