به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری ساینس دیلی، در این روش تازه، نانوذرات یک نمک ارگانیک با استفاده از یک شیوه الکترونیک نوری به رنگدانه های غیرسمی حساس به نور تبدیل میشوند که میتوان با کنترل آن ها، اطلاعات زیادی را در مورد سرطان گردآوری نموده و عکس های باصرفه ای را از بافت سرطانی بدست آورد.
به گفته محققان، کارکرد این روش تازه روی نمونه های کشت شده سلول های سرطان پستان، ریه و پوست و همچنین روی موش ها مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج امیدبخشی حاصل شده است.
رنگدانه های فلوروسنت که در حال حاضر برای مقاصد تشخیصی و درمانی مورد استفاده قرار می گیرند دارای ایرادات متعدد از جمله درخشش کم، سمی بودن برای سلول های سالم، قدرت نفوذ کم و سایر عوارض جانبی ناخواسته هستند. اما این روش جدید، ایرادات موجود در رنگدانه های فلوروسنت را برطرف نموده و امکان استفاده از رنگدانه های غیرسمی و حساس به نور را در زمینه های مختلف از تشخیص و درمان سرطان گرفته تا ساخت فتوکاتالیزورها در اختیار می گذارد.
به گفته محققان کلید توسعه این فناوری، کنترل ویژگی های الکترونیکی مولکول ها به طور مستقل از خصوصیات نوری آنها و بعد از آن ایجاد یک جهش فکری برای استفاده از این دانش، به یک روش جدید و در یک حوزه به ظاهر نامربوط است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.
- 19
- 5