سرپوش پزشکی - به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری یونایتدپرس، به مرور زمان و با افزایش سن، حجم و قدرت عضلات کاهش می یابد. استحکام عضلات یکی از مهمترین نشانه های بدن سالم است. با تضعیف عضلات، اندام های داخلی بدن و به خصوص استخوان ها آسیب پذیر میشوند و در معرض شکستگی قرار می گیرند. معمولاً توده عضلانی بعد از ۵۰ سالگی، حدود ۱.۵ درصد در سال کاهش می یابد، این میزان پس از ۶۰ سالگی به ۳ درصد در سال می رسد.
پژوهشگران کالج ترینیتی در دوبلین به خاطر درک ارتباط ضعف عضلانی با کمبود ویتامین دی تحقيقات جدیدی را آغاز کردند و بیش از چهار هزار و ۱۰۰ داوطلب بالای ۶۰ سال را در انگستان مورد مطالعه و بررسی قرار دادند.
این مطالعه نشان می دهد از هر ۱۰ داوطلبی که کمبود ویتامین دی داشت، چهار نفر دچار ضعف عضلانی بود. ادامه مطالعات نشان می دهد اختلال در عملکرد عضلات در افرادی با کمبود ویتامین D حدود ۲۵.۲ درصد گزارش شد؛ در حالیکه این میزان در افرادی که ویتامین دی کافی دارند ۷.۹ درصد گزارش شده است. قدرت و عملکرد عضلات در افرادی که کمبود ویتامین دی دارند به شدت ضعیف است.
محققان مصرف غذاهای حاوی ویتامین دی و مکمل را در افراد سالمند توصیه می کنند. نور خوشید، ماهی، زرده تخم مرغ، پنیر، جگر گوساله و قارچ از مهمترین منابع ویتامین دی محسوب می شوند.
نتایج این مطالعه در نشریه Clinical Interventions in Ageing منتشر شده است.
- 14
- 2