به گزارش مهر، همینطور مطالعات نشان داد افرادی که مبتلا به بیماری های دندان (Tooth) هستند یا تعداد زيادي از دندان های شأن را از دست داده اند در معرض ریسک بالا ابتلا به مشکلات قند خون هستند.
دکتر «یونکیونگ چانگ»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان موددانگ کره جنوبی، در این مورد می گوید: « مطالعه ما نشان می دهد که بهبود بهداشت دهان و دندان با کاهش ریسک ابتلا به دیابت مرتبط است.»
به گفته چانگ، «هنوز مکانیسم دقیق این رابطه معلوم نیست ولی دلایل احتمالی زيادي موجود است که نشان می دهد سلامت دهان و دندان ها در ابتلاء به دیابت نقش دارد.»
او در ادامه می افزاید: « بهداشت ضعیف دهان و دندان با فرآیند مزمن التهابی مرتبط است.»
التهاب بر سلامت دهان تأثیر گذاشته و میتواند منجر به بیماری لثه شود. در نتیجه فضایی در لثه ها برای تجمع باکتری ها ایجاد می شود. این باکتری های امکان دارد وارد جریان گردش خون به تمام بدن شده و در واکنش های سیستم ایمنی اخلال ایجاد کرده و به کنترل قند خون آسیب وارد نمایند.
از سوی دیگر، بعضی پژوهشگران معتقد هستند میزان بالا قند خون در اشخاص دیابتی میتواند منجر به کرم خوردگی دندان ها و بهداشت ضعیف دهان و دندان شود.
در این مطالعه داده های مربوط به حدود ۱۹۰ هزار نفر در کره جنوبی با میانگین سنی ۵۳ سال بررسی شد. اطلاعات مربوط به سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ بود. حدود یک نفر از هر ۶ نفر در آن زمان مبتلا به بیماری لثه بود.
اشخاص به طورمیانگین حدود ۱۰ سال تحت نظر بودند. در طول این مطالعه ۱۶ درصد افراد مبتلا به دیابت شده بودند.
محققان متوجه شدند داشتن بیماری لثه ریسک ابتلا به دیابت را ۹ درصد افزایش می دهد. افرادی که ۱۵ دندان یا بیشتر را از دست داده بودند ۲۱ درصد بیشتر با ریسک ابتلا به دیابت مواجه بودند.
از سوی دیگر، بهداشت خوب دهان و دندان با کاهش ریسک ابتلا به دیابت مرتبط بود. افرادی که دندان هایشان را سه بار یا بیشتر در روز مسواک می زنند ۸ درصد کم تر با احتمال ابتلا به دیابت مواجه هستند.
به نظر میرسد تأثیر بهداشت خوب دهان و دندان در پيشگيري از دیابت در اشخاص جوان تر (۵۱ سال به پائین) و زنان به مراتب بیشتر است.
پژوهشگران تأکید دارند مسواک زدن و استفاده از نخ دندان (dental floss) حداقل دو بار در روز بسیار لازم و مهم است.
- 11
- 2