چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
۱۶:۴۵ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۴۷۱۹
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

راز ابتلای دوباره به کرونا چیست؟

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
 در اتفاقی که دانشمندان را متحیر کرد، برخی مبتلایان به ویروس جدید کرونا، بعد از بهبودی از بیماری، مجددا به این ویروس مبتلا شدند و تست آنها مثبت شد. چنین اتفاقی در بیماری های ویروسی معمولا رخ نمی دهد، اما بیماری کرونا اینگونه نیست. دانشمندان دلایل محتمل متعددی را برای ابتلای مجدد افراد برشمرده اند.

به گزارش فرارو، ویروس جدید کرونا یا همان« کووید- ۱۹»، هم چنان تیتر اول رسانه های بین المللی است. طبق آمار های سازمان بهداشت جهانی، تا روز شنبه ۲۴ اسفند ماه( ۱۴ مارس) ۱۴۲۳۲۰ نفر در ۱۲۹ کشور به این ویروس مبتلا شده و ۵۳۸۸ نفر در اثر ابتلا به کرونا (corona) جان شان را از دست داده اند.

ویروس کرونا نخستین ویروسی نیست که جان تعداد قابل توجهی از انسانها را می گیرد. پیش از آن، ویروس های مشابهی مانند« سارس» و« مرس» هم در برخی مناطق جهان شیوع پیدا کرده و برخی از انسانها را کشته بودند. اما کووید- ۱۹ از برخی جهات با ویروس های قبلی تفاوت هایی دارد. فارغ از سرعت شیوع و کشندگی کووید- ۱۹ که در مقایسه با بیماری هایی مانند مرس و سارس، شدیدتر است، این ویروس از جهت دیگری نیز متمایز است و آن ابتلای دوباره بیماران بعد از بهبودی است. امری که ممکن است مهار شیوع کووید- ۱۹ را دشوارتر کند.

هر روز به موازات شیوع کرونا، برخی از مبتلایان بهبود می یابند و به کار و زندگی خود بازمی گردند. طبق گزارش ها ، تا روز جمعه بیش از ۵۰ هزار نفر از مبتلایان به کرونا، از بیماری بهبود یافته اند.

اما در کنار این بهبودی ها، مقامات بهداشتی در کشور چین و ژاپن مواردی از بیماران کرونا را گزارش کردند که بعد از بهبودی از بیماری، مجددا به کرونا مبتلا شده اند.

پنجم مارس جاری، روزنامه چینی« ساوث چاینا مورنینگ پست» طی گزارشی، از مرگ مرد ۳۶ ساله ای به نام« لی لیانگ» در شهر ووهان کشور چین خبرداد که پنج روز پس از مرخص شدن از بیمارستان فوت کرد. کمیته بهداشت ووهان، دلیل اصلی مرگ لیانگ را بیماری« کووید- ۱۹» اعلام کرد.

افزون بر این، بیمارستان« فانگ کانگ» در ووهان یک یادداشت فوری ارسال کرد که در آن اعلام شده که برخی بیماران بعد از مرخص شدن مجددا بیمار شده اند. علاوه بر چین که تعدادی مورد ابتلای مجدد به کرونا را گزارش کرده، ژاپن نیز اعلام کرده که یک بیمار کرونا، پس از بهبودی بار دیگر به این ویروس مبتلا شده است.

اشتباه انسانی

هنوز بطور دقیق و علمی علت ابتلای دوباره به کرونا مشخص نشده است. با این حال دانشمندان دلایل احتمالی متعددی برای این مسأله برشمرده اند. وبگاه« فورچون» از قول شارون لوین، رئیس« انستیتوی پیتر دوهرتی برای عفونت و ایمنی» در ملبورن، نوشت:ابتلای دوباره به کووید- ۱۹ امکان پذیر است. اما چنين چیزی،« غافلگیر کننده» خواهد بود. این امکان وجود دارد که بیماران، واقعا دوباره مبتلا نشده اند، بلکه سایر عوامل – مانند تشخیص نادرست، اشتباه انسانی یا آزمایشات ناقض- مسئله ابتلای دوباره را مطرح می کنند.

ویروس کرونا شبیه به ویروس سارس است. آزمایشات سارس بر روی حیوانات نشان می دهد بیمارانی که از بیماری بهبود می یابند در مقابل بیماری مصون و ایمن خواهند بود. لوین گفت:« از آنچه از سایر ویروس های کرونا می دانیم؛ شما بهبود می یابید،( بدن) شما یک پاسخ پادتنی( آنتی بادی) انجام می دهد و ویروس را پاک می کند. سپس اگر شما بار دیگر همان ویروس را به حیوان بدهید، آن ها در مقابل آن ایمن خواهند بود.»

لوین به توضیحات و تبیین هایی غیر از ابتلای مجدد اعتقاد دارد. اما در عین حال، تاکید می کند که ویروس جدید کرونا جنبه های ناشناخته بسیار زیادی دارد و تعداد بسیار کمی از موارد ابتلای مجدد به این ویروس وجود دارد ، از همین رو، به سختی میتوان مطالعاتی روی این موارد انجام داد و به نتایج قطعی رسید.

به گفته فورچون، موارد ابتلای دوباره، ممکن است ناشی از خطا های انسانی باشد. بیمارستان ها برای تشخیص ابتلا به کرونا، نمونه هایی از بینی، گلو و ریه می گیرند. این نمونه ها می توانند مقادیر متفاوتی از ویروس داشته باشند. اگر نمونه ای، مقادیر بسیار کمی از ویروس ها داشته باشد، می تواند به نتیجه منفی اشتباه برای مریضی که هنوز کرونایی است، ختم بشود. همچنین، کیت های تشخیص ممکن است به نتایج منفی اشتباه یا نتایج مثبت اشتباه منجر شوند. مانند کیت هایی که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا با عجله بیرون داد و سپس دستور داد جمع آوری شوند. امری که آزمایش کرونا در آمریکا را چند هفته به تاخیر انداخت و به شیوع کرونا در این کشور کمک کرد.

نتیجه ازمایش کرونای مردی که پس از ترخیص و پذیرش دوباره در ووهان فوت کرد ، دو بار منفی از آب درآمد. هر چند که سی تی اسکنی که پیش از ترخیص وی گرفته شده بود، نشان می داد که ریه های او هنوز دارای عفونت است.

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی ویروس جدید کرونا

بقاياي ویروس

ویجی دهاناسکاران، دانشیار میکروب شناسی و متخصص شیوع بیماری های عفونتی در دانشگاه موناش، دلیل دیگری برای ابتلای دوباره افراد مطرح کرد. به گفته دهاناسکاران، دلیل محتمل دیگری که برای ابتلای دوباره افراد وجود دارد ، باقی ماندن ویروس در بدن بیمار بعد از ترخیص وی از بیمارستان است. از دیدگاه این کارشناس، با توجه به اینکه بیمارستان ها افراد را بر اساس کاهش علایم ترخیص می کنند، ممکن است ویروس در بیماران با علایم خفیف باقی بماند.

پس از اینکه بیماران بعد از ترخیص مجدداً مریض شدند، یک بیمارستان در ووهان اعلام کرد که قبل از ترخیص بیماران از آن ها آزمایش خواهد گرفت. امری که نشان می دهد بررسی علایم برای تشخیص بهبودی بیمار کافی نیست.

علاوه بر این، ویروس ممکن است در بدن بیمار ذخایری داشته باشد. لوین گفته است برای فهم گزارش های مربوط به ابتلای دوباره به کرونا، نظریه دخایر ویروس در بدن انسان را در نظر خواهد گرفت.

ابتلای دوباره واقعی

دلایل فوق به نوعی ابتلای دوباره را رد می کنند و بر عدم بهبودی کامل بیمار از ویروس تاکید می کنند. بر اساس این دلایل، ویروس ها ممکن است به صورت خفیف در بدن بیمار باقی بمانند و پس از مدتی مجدداً فعال شوند و حال بیمار را وخیم کنند. به عبارت دیگر، طبق این دلایل، بیمار دوباره مبتلا نمی شود بلکه یک بار مبتلا می شود، ولی به رغم بهبودی ظاهری، کاملا از ویروس خلاص نمی شود.

اما یک نظریه وجود دارد که می گوید بیمار ممکن است از ویروس بهبود یابد و دوباره مبتلا شود. به گفته فورچون، دانشمندان احتمال ابتلای دوباره را رد نمی کنند. دهاناسکاران با بیان اینکه ابتلای دوباره به کرونا امکان پذیر است، به ویروس های دیگری مانند آنفولانزا اشاره کرد که بیمار بعد از بهبودی از آن ها ممکن است دوباره به آن ها مبتلا شود.

برت لیدبری، اپیدمولوژیست دانشگاه ملی استرالیا، گفت:« لب کلام این است که( ابتلای دوباره به کرونا) امکان پذیر است. اکنون ، فقط می توانیم بر اساس تجربیات سابق و داده های قبلی، گمانه زنی کنیم.»

لوین گفته است که اگر پدیده تست مثبت- منفی – مثبت بسیار نادر باشد، به مطالعه بسیار بزرگی نیاز است تا افراد این پدیده را پیدا کنیم. لوین تأکید می کند که در آینده نیاز است که درباره تاریخ طبیعی بیماری پژوهش هایی انجام شود.

لوین تصریح کرد :« تمام نظراتم درباره( پدیده تست) مثبت- منفی- مثبت این است که این ها همه نظریه است. هنوز پاسخی برای( این نظریه) نداریم.»

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش