به گزارش مهر، مطالعه محققان فنلاندی بر روی ۴۷۴۳ جفت مادر و فرزند نشان داد بین اختلالات فشارخون بالا حاملگی و اختلال های روانی دوره کودکی ارتباط وجود دارد.
پری کلامپسیا، یک مشکل شایع در دوره حاملگی است که با فشارخون بالا و وجود پروتئین (Protein) در ادرار معلوم می شود و میتواند به دیگر اعضای بدن نظیر کبد و کلیه ها آسیب برساند. حالت شدید پری کلامپسیا، «اکلامپسیا» نام دارد که فشار خون بالا آن در طول بارداری منجر به حملات صرع (epilepsy) می شود.
فشارخون بالا مادر در دوره حاملگی و شدت آن، با افزایش ریسک اختلال روانی دوره کودکی و اختلالات رشد روانشناختی و رفتاری و هیجانی در نوزاد مرتبط است.
پژوهشگران دریافتند ریسک اختلالات روانی در بین کودکانی که مادرشان دچار فشار خون بالا (Hypertension) دوره بارداری بود ۶۶ درصد بیشتر است.
همینطور در بین کودکانی که مادرشان مبتلا به پری کلامپسیا شدید بود خطر مشکلات روانی دوره کودکی، دو برابر بیشتر بود.
«ماریوس لاهتی پالکینن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هلسینکی فنلاند، در این مورد می گوید: «درحالیکه مطالعات قبلی، تأثیرات قابل توجه فشارخون بالا دوره بارداری را بر اختلال بیش فعالی، اوتیسم (Autism) و شیزوفرنی در نوزاد نشان داده اند، اما یافته های جدید ما حاکی از تأثیرات پری کلامپسیا مادر بر بروز هرگونه اختلال روانی در دوره کودکی است.»
پژوهشگران همینطور اذعان می کنند که تلفیق اختلالات فشارخون بالا مادر در بارداری با چاقی (Obesity) و اضافه وزن و دیابت در حاملگی منجر به بروز اختلالات روانی دوره کودکی از ۶.۶ درصد تا ۲۲.۲ درصد می شود.
این یافته ها بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه و درمان اختلال فشارخون بارداری تأکید دارد چراکه علاوه بر ارتباط ذکر شده، وجود این اختلال در دوره بارداری از فاکتورهای پرخطر اصلی مرگ مادر، مرده زایی، زایمان زودرس و عدم رشد کافی جنین در رحم است.
- 16
- 3