نتیجه تحقیقات جدید نشان می دهد، مشکلات خواب در نوزادان امکان دارد با بیماری اوتیسم مرتبط باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از هلث دی، بررسی های جدید این را نشان میدهد، کودکانی که اختلالات خواب دارند، شبیه بسياري از اشخاص مبتلا به بیماری اوتیسم ، امکان دارد با تأخیر در رشد مغزی روبرو شوند.
پژوهشگران اظهار کردند: مشکلات خواب در سال اول زندگی امکان دارد بر رشد هیپوکامپ (مرکز یادگیری) تأثير داشته باشد و همینطور عاملی برای پیش بینی زودهنگام ابتلا به بیماری اوتیسم در کودکان باشد.
این بررسی بر روی ۴۰۰ نوزاد ۶ تا ۱۲ ماهه انجام شد و پژوهشگران متوجه شدند، اشخاص مبتلا به اوتیسم احتمالا در خوابیدن مشکل دارند.
پژوهشگران اظهار کردند: "زمان خواب، مهمترین زمان برای رشد مغز است."
کیت مک دافی، محقق ارشد این تحقیق، در مرکز اوتیسم دانشگاه واشنگتن در شهر سیاتل واشنگتن اظهارکرد: "هیپوکامپ، منطقه ای از مغز است که برای یادگیری و حافظه بسیار مهم است و تغییر در اندازه آن با خواب ضعیف کودکان و بزرگسالان ارتباط دارد."
بر اساس نتیجه یافته های پژوهشگران، حدود ۸۰ درصد از کودکان مبتلا به اوتیسم (Autism) با مشکلات خواب روبرو هستند.
البته برای پیش بینی الگوهای خواب و ابتلا به اوتیسم (Autism) هنوز زود است.
الگوی خواب در سال های اول زندگی تغییر می کند و تعیین این که مشکلات خواب با خطر ابتلا به بیماری اوتیسم مرتبط است ، نیاز به پژوهش های بیشتر دارد و امکان دارد مؤلفه بیولوژیکی برای مشکلات خواب در بعضی از کودکان وجود داشته باشد.
در این آزمایش، کودکان ۶، ۱۲ و ۲۴ ماهه ارزیابی شدند، از والدین در مورد عادت های خواب آنان سوالاتی پرسیده و اسکن ام ارآی (MRI) هم برای نوزدان انجام شد.
۱۲۷ نوزاد در معرض خطر ابتلا به اوتیسم در میان این گروه شناسایی شدند که سابقه خانوادگی برای این اختلال نداشتند.
مشکلات خواب در بین نوزادانی که مبتلا به اوتیسم بودند، بیشتر و اندازه هیپوکامپ هم بزرگ تر بود، ولی دیگر قسمت های مغز تحتتأثیر قرار نگرفته بودند.
نتیجه تحقیق دیگر نشان داد، رشد بیش ازاندازه ساختارهای مختلف مغزی با جنبه های اجتماعی، زبانی و رفتاری اوتیسم مرتبط است.
درحالی که این تحقیقات بیانگر ارتباط بین ساختار مغز و مشکلات خواب در کودکانی است که بعدها به اوتیسم مبتلا میشوند، ولی این مطالعه هنوز اثبات نشده است.
نتیجه این تحقیق در مجله آمریکایی Psychiatry منتشرشده است.
- 17
- 6