یائسگی خطر ابتلا به سندرم متابولیک در زنان را افزایش می دهد.
به گزارش فارس به نقل از هندوستان تایمز، نتیجه یک بررسی که جدیدا صورت گرفته نشان می دهد، یائسگی (Menopause) خطر ابتلا به سندرم متابولیک در زنان را افزایش می دهد.
بنابه گفته پژوهشگران سندروم متابولیک جمعی از عوامل خطر شامل چربی دور کمر، چاقی شکمی، فشار خون بالا (Hypertension) ، دیابت، تری گلیسیرید بالا و HDL (چربی خوب) پائین است که با هم رخ می دهند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته و دیابت را افزایش می دهند.
یائسگی بعنوان یک عامل خطر برای ایجاد سندرم متابولیک یا بعضی از اجزای آن از جمله فشار خون بالا، چاقی (Obesity) و قندخون بالا یاد می شود.
«Perimenopause» (دوران حوالی یائسگی) هنگامی است که زنان دربرابر بعضی از مشکلات بهداشتی آسیب پذیر می شوند.
پژوهش جدید که توسط دانشمندان کانادایی صورت گرفته تأکید می کند، این دوره از زندگی زنان آن ها را در معرض بعضی از مشکلات بهداشتی نظیر قند خون و فشار خون بالا (Hypertension) قرار می دهد.
نتیجه این مطالعه بصورت آنلاین در مجله Menopaus، مجله انجمن یائسگی آمریکای شمالی (NAMS) منتشر شده است.
شیوع سندرم متابولیک با افزایش سن بالا می رود و در کانادا میان زنان در میانگین سنی ۶۰ تا ۷۹ سال یک بیماری شایع محسوب می شود؛ دانستن این که چه عواملی سبب سندرم متابولیک می شود بسیار مهم است زیرا این وضعیت خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان (cancer) را افزایش می دهد و دو عامل اصلی مرگ و میر در زنان است.
- 12
- 6