پژوهشگران دانشگاه ویرجینیا تک واقع در ایالات متحده آمریکا متوجه شدند نوعی واکسن سل که در کشورهایی با نرخ بالای ابتلا به سل بطور متداول به کودکان داده می شود، نقش مهمی در کاهش میزان مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ دارد.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری مدیکال ساینس، در این پژوهش ها اطلاعات مربوط به مرگ ناشی از بیماری کووید ۱۹ از سرتاسر دنیا گردآوری شد و اثر متغییرهایی مانند درآمد، میزان دسترسی به آموزش و خدمات بهداشتی، جمعیت و تراکم جمعیت در مناطق مختلف هر کشور، در این داده ها تعیین گردید.
در نتیجه، پژوهشگران رابطه ای را بین متغیرها شناسایی کردند که نشان می داد کشورهایی با میزان بالای نوعی واکسیناسیون سل موسوم به Bacille Calmette- Guérin یا به اختصار (BCG)، در قیاس با سایر کشورها، موارد کمتری از مرگ ناشی از کووید ۱۹ را دارند. این مطالعه در ساخت واکسن (vaccine) مؤثر کووید ۱۹ حائز اهمیت است.
ویروس کرونا (corona) موسوم به «کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز کشور چین گزارش شد ابتدا از این بیماری بعنوان ذات الریه نام برده می شد ولی کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفند ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همه گیر» (pandemic) به علت حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد ولی ارزیابی های این سازمان ویروس کرونا را «همه گیر جهانی» شناسایی و اعلام می کند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
- 11
- 4