مطالعه جدید نشان می دهد در بین اشخاص دارای ژن افزایش ریسک بیماری آلزایمر، تحصیلات بیشتر روند تشکیلات پلاک های بتاآمیلوئید را در مغز کُند می کند.
به گزارش مهر، پژوهشگران عنوان می کنند حدود ۱ تا ۶ درصد افراد مبتلا به بیماری آلزایمر (Alzheimer's disease) دارای ژن های هستند که آن ها را در معرض ریسک بالا ابتلا به بیماری قرار می دهد و بیماری شأن از دهه ۳۰ تا ۵۰ سال عمرشان شروع می شود.
«سیلویا ویلنیوو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مک گیل کانادا، در این مورد می گوید: «جالب است بدانید که تحصیلات نقش مهمی در به تاخیرانداختن آغاز ابتلا به بیماری آلزایمر دارد.»
تیم تحقیق در این مطالعه، دو گروه را بررسی کردند. یک گروه تشکیل شده از ۱۰۶ نفر با میانگین سنی ۶۷ سال دارای والدین مبتلا به بیماری آلزایمر بودند. در بین اشخاص ۳۹ درصد دارای جهش ژن APOE۴ مرتبط با بیماری آلزایمر بود.
گروه دیگر شامل ۱۱۷ نفر با میانگین سنی ۳۵ سال بودند که ۳۱ درصدشان دارای جهش ژن APOE۴ بودند.
هر دو گروه میانگین مدت تحصیل شأن ۱۵ سال بود.
پژوهشگران متوجه شدند در بین اشخاص دارای سابقه خانوادگی بیماری آلزایمر، میزان بالاتر تحصیلات با میزان کم تر پلاک های آمیلوئید در مغز مرتبط بود.
بر اساس این گزارش، در هر دو گروه، اشخاص دارای میزان تحصیلات کم تر از ۱۰ سال، در مقایسه با اشخاص دارای میزان تحصیلات بیش از ۱۶ سال، حدود دو برابر دارای پلاک آمیلوئید در مغزشان بودند.
به گفته پژوهشگران، تحصیلات در اشخاص دارای سابقه خانوادگی آلزایمر میتواند نقش حفاظتی داشته باشد.
- 12
- 4