پژوهشگران می گویند ارتباط مستقیمی میان بیماری لثه در اشخاص و مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا وجود دارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، بعضی بیماریها میتوانند روی یکدیگر تاثیر داشته باشند و یکدیگر را تشدید کنند. جدیدا پژوهشگران پی برده اند که بیماری لثه میتواند باعث مرگبار شدن کووید ۱۹ در بیماران شود.
بر این اساس، پژوهشگران ارتباط میان خطر مرگ بار ابتلا به ویروس کرونا و بیماری لثه را کشف کردند. بیماری لثه خود با بیماری قلبی (heart disease) و بیماری مزمن ریوی ارتباط مستقیمی دارد. خود این دو بیماری نیز بطور مستقیم میتواند خطر مرگ بیماران به کووید ۱۹ را به شدت افزایش دهد.
پژوهشگران در ایالت کالیفرنیای آمریکا و نیز برزیل اعلام کردند: بیماری لثه باعث می شود سطح پروتئین ایمنی به اسم«اینترلوکئین ۶» در خون بالا رود. مشاهده شده است افرادی که سطح این پروتئین در خونشان بالا بوده است در صورت ابتلا به ویروس کرونا علائم بسیار شدیدی از خود نشان خواهند داد و برای زنده ماندن باید حتماً زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار بگیرند همچنین میزان مرگ و میر این اشخاص نسبت به بیماران دیگر مبتلا به کووید ۱۹ بیشتر است.
این تحقیقات همچنین نشان داد اگر چه بیماری های مختلف میتواند سطح اینترلوکئین ۶ خون را در اشخاص افزایش دهد، ولی در صورت درمان بیماری لثه در اشخاص، سطح این پروتئین به میزان چشمگیری در خون کاهش می یابد.
پژوهشگران می گویند افرادی که سطح اینترلوکئین ۶ آنها بیش از ۸۰ پیکوگرم در هر میلی لیتر است، بسیار بیشتر از دیگران در صورت ابتلا به ویروس کرونا امکان دارد جان خود را از دست بدهند یا با تشدید بیماری نیازمند دستگاه تنفس مصنوعی باشند.
شروین ملایم، یکی از جراحان دندانپزشکی لس آنجلس آمریکا در این مورد می گوید: بر این باوریم بسياري از افرادی که سطح بالایی از اینترلوکئین ۶ را در خون دارند قبل از ابتلا به کووید ۱۹ از بیماری لثه رنج می برده اند و همین امر بر شدت بیماری در آنها خواهد افزود.
پژوهشگران تأکید دارند مردم حتماً نسبت به بهداشت دهان و دندان خود حساس بوده و در صورت بیماری لثه به دندانپزشک رجوع کنند.
- 14
- 6