پژوهشگران دانشگاه کمبریج با بررسی اتفاقی بعضی بیماران کرونایی، مشاهده کردند که ریه بعضی از آن ها توسط ویروس کووید ۱۹ سوراخ شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه کمبریج نشان می دهد که از هر صد بیمار مبتلا به کرونا (corona) یک نفر ریه اش سوراخ شده است. این پژوهشگران معتقد هستند که ویروس کووید۱۹ عامل ایجاد این سوراخ هاست.
با بروز این عارضه بیمار دچار تنگی نفس و درد قفسه سینه هنگام نفس عمیق کشیدن می شود. ریه سوراخ شده اجازه می دهد هوا بین قسمت خارجی و دیواره قفسه سینه به بیرون نشت کند و در نهایت باعث می شود اندام تحت فشار جمع شده و تنفس به سختی انجام بگیرد.
در این تحقیق آمده است که اشخاص قدبلند و سالمندانی که از بیماری های زمینه ای رنج می برند، بیشتر احتمال دارد که دچار این عارضه شوند.
پژوهشگران دانشگاه کمبریج گفتند: ما حتی ریه (Lung) بیماران کرونایی را که نیازی به دستگاه ونتیلاتور یا تنفس مصنوعی ندارند بررسی کردند.
این پژوهشگران مشاهده کردند که بالای ۰.۹۱ درصد از بیماران کرونایی دچار سوراخ در ریه خود شدند و هشدار دادند که حتی افرادی که در گروههای پرخطر نیستند امکان دارد دچار چنین مشکلی شوند.
کمبریجی ها گفتند: تقریباً دو سوم بیمارانی که ریه سوراخ شده دارند زنده ماندند که این آمار در اشخاص بالای ۷۰ سال متفاوت است، در میان این اشخاص تنها ۴۱ درصد زنده مانده اند.
همچنین افزودند: مردان سه برابر زنان دچار حفره در ریه میشوند و این هم میتواند یکی از دلایل تأثير بیشتر کووید ۱۹ بر مردان باشد.
- 19
- 4