تیمی از پژوهشگران برزیلی در جریان مطالعات اخیر خود از ایمنی بدن در مقابل ویروس کرونا بعد از ابتلا به یک بیماری دیگر خبر دادند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، یک مطالعه جدید نشان می دهد که بین همه گیری قبلی در برزیل یعنی تب دنگی و همه گیری جدید یعنی کرونا ارتباطی وجود دارد. مشاهده شده که ایمنی ایجاد شده توسط تب دنگی میتواند دربرابر ابتلا به کرونا (corona) نیز مصونیت ایجاد کند.
تب دنگی از طریق پشه ای به نام آئدس به انسان منتقل میشود و بعنوان «تب استخوان شکن» نیز شناخته می شود. این بیماری یکی از همه گیری های اخیر در کشور برزیل بوده و علایمی مانند سردرد، کمردرد و پشت درد، تب معمولاً شدید و در بعضی موارد خارش و جوش در قسمت های مختلف بدن دارد که بی شباهت به علایم کرونا نیست. میگوئل نیکلاس، استاد دانشگاه دوک و تیمش کاملاً به صورت تصادفی به ارتباط بین تب دنگی و کرونا پی بردند.
میگوئل نیکلاس در مقایسه جغرافیایی مناطقی که به دو بیماری تب دنگی و کرونا آلوده شده بودند به نتایج جالبی دست یافت.
نیکلاس اظهارکرد: مناطقی که با بیماری تب دنگی روبرو شدند، از نظر ویروس کرونا کم تر تهدید شدند. این یافته جالب از احتمال وجود ارتباط ایمنی ایجاد شده تب دنگی برای مقابله با کرونا خبر می دهد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اثبات صحت این فرضیه میتواند به این معنی باشد که عفونت دنگی یا ایمن سازی با واکسن (vaccine) دنگی تا حدی از شما در مقابل ویروس کرونا محافظت می کند.
نیکلاس افزود: در مطالعات گذشته نیز مشخص شده بود افرادی که آنتی بادی بیماری تب دنگی را دارند بطور خودکار آزمایش آنتی بادی کرونای آنها نیز مثبت اعلام شده است در حالیکه به کرونا مبتلا نشده اند و این بر شگفتی این فرضیه می افزاید.
برزیل در فهرست آمار مبتلایان کرونایی در رده سوم و پس از آمریکا و هند قرار دارد. تاکنون در این کشور حدود ۴.۵ میلیون نفر کرونایی شناسایی شدند و بیش از ۱۳۸ تن جان خود را از دست داده اند.
- 11
- 1