نتایج اولیه آزمایش بالینی یک واکسن کووید۱۹ که در چین توسعه یافته موفقیت آمیز بوده و ۴۲ روز پس از تزریق آن به بدن اشخاص ۶۰ ساله و مسن تر ، آنتی بادی تولید شده است.
به گزارش مهر به نقل از تلگراف، نتایج اولیه آزمایش های بالینی یک واکسن کووید ۱۹ بالقوه چینی نشان داده در بدن انسان واکنش ایمنی و آنتی بادی تولید می کند.
این تحقیق که در ژورنال «Lancet Infectious Disease» منتشر شده، بر اساس نتایج اولیه آزمایش بالینی واکسن BBIBP- CorV با ۶۴۰ شرکت کننده است.
به گفته محققان بدن اشخاص ۶۰ ساله و مسن تر دیرتر نسبت به واکسن مذکور واکنش نشان داد و حدود ۴۲ روز طول کشید تا آنتی بادی هایی در تست خون این افراد رصد شود. این در حالیست که آنتی در بدن داوطلبان ۱۹ تا ۵۹ سال، در ۲۸ روز به وجود آمد.
همچنین این پژوهشگران در تحقیق خود اعلام کردند آزمایش بالینی برای ارزیابی کارآمدی واکسن انجام نشده بود، بنابراین نمی توان مشخص کرد آنتی بادی تولید شده از تزریق واکسن برای حفاظت از فرد در برابر ابتلا به ویروس کرونا (corona) کافی است یا خیر.
شیائومینگ یانگ محقق ارشد این پژوهش در انستیتو محصولات بیولوژیکی پکن می گوید: محافظت از سالمندان یکی از اهداف کلیدی یک واکسن (vaccine) کووید ۱۹ است زیرا این گروه در معرض خطر بیشتری قرار دارند. اما گاهی اوقات واکسن ها در این گروه کارآمدی کمتری دارند زیرا سیستم ایمنی بدن با افزایش سن ضعیف تر می شود. بنابراین تاثیرگذاری واکسن BBIBP- CorV روی افراد ۶۰ ساله و بالاتر امیدبخش است.
مرحله اول آزمایش بالینی برای کشف دوز مناسب این واکسن بین ۱۹۲ شرکت کننده ۱۸ تا ۸۰ ساله انجام شد. در مرحله دوم آزمایش بالینی برای شناسایی زمانبندی مناسب برای تزریق واکسن با حضور ۴۴۸ شرکت کننده ۱۸ تا ۵۹ سال انجام شد.
به گفته پژوهشگران هیچ عارضه شدیدی ناشی از تزریق واکسن مشاهده نشده است.
- 19
- 3