پژوهشگران متوجه شدند بقای سلول های غیرطبیعی حاصل از ابتلا به کووید ۱۹ در ریه، مهمترین عامل بروز آسیب های ریوی محسوب می شود.
به گزارش ایرنا به نقل از ساینس دیلی، در این تحقیقات، اندام های داخلی ۴۱ بیمار مبتلا به کووید۱۹ که جان خود را در اثر این بیماری از دست دادند، شامل ریه، قلب، کبد و کلیه (Kidney) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
در نتیجه این بررسی ها که توسط پژوهشگران کالج کینگز لندن با همکاري محققان دانشگاه تریسته واقع در ایتالیا انجام شد در اغلب موارد، ریه دچار آسیب های شدید شده است و ساختار عادی ریه و بافت های تنفسی تغییر کرده و به مواد فیبروتیک تبدیل شده است. تقریباً ۹۰ درصد این بیماران دارای دو ویژگی منحصر به کووید ۱۹، شامل وجود لخته های خون در رگ های ریه و سلول های غیرطبیعی چندهسته ای و بسیار بزرگ حاصل از امتزاج چندین سلول عادی بودند. این نوع شکل گیری سلول های غیرعادی حاصل عملکرد پروتئین (Protein) تاجدار ویروس است. این پروتئین موجب تحریک سطح سلول های آلوده به ویروس و امتزاج آنها با سایر سلول های سالم ریه (Lung) می شود.
پژوهشگران با مطالعه بیشتر متوجه شدند ژنوم ویروس در این سلول های غیرطبیعی و سلول های تشکیل دهنده دیواره رگ ها برای مدت طولانی باقی می مانند و بقای این سلول های آلوده به ویروس موجب تغییرات ساختاری مشاهده شده در ریه ها است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه eBioMedicine منتشر شده است.
- 18
- 1