به گزارش مهر، پژوهشگران دانشگاه واشنگتن این مطالعه را بر روی ۱۵۲ بیمار آلوده به کروناویروس (Coronaviruses) از راه دور انجام دادند. تا زمانی که بیماری فرد مثبت اعلام شد، تیم تحقیق دارو یا دارونما غیرفعال را بهمراه دماسنج، دستگاه های اندازه گیری فشار خون و حسگرهای نوک انگشتی اکسیژن به آنها تحویل دادند.
به مدت دو هفته، شرکت کنندگان دریافت کننده داروی ضدافسردگی یا دارونما، با اعضای تیم تحقیق از طریق تلفن یا کامپیوتر، در ارتباط بودند. این امر به بیماران امکان می دهد تا در مورد علائم، میزان اکسیژن و سایر علائم حیاتی خود گزارش دهند.
اگر بیماران دچار تنگی نفس شوند یا به دلیل ذات الریه در بیمارستان بستری شوند یا میزان اشباع اکسیژن شأن به زیر ۹۲ درصد برسد، شرایط شأن وخیم تلقی می شود.
پس از ۱۵ روز، هیچ یک از ۸۰ بیمار که دارو دریافت کرده بودند، دچار وخامت جدی بالینی نشده بودند. درحالیکه، شش یا ۸.۳ درصد از ۷۲ بیمار دریافت کننده دارونما به شدت بیمار شدند و چهار مورد نیاز به بستری شدن داشتند.
« آنجلا ریرسن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید:« روش های مختلفی وجود دارد که این دارو برای کمک به بیماران کووید ۱۹ کار می کند، اما ما معتقدیم که به احتمال زیاد با گیرنده سیگما- ۱ برای کاهش تولید مولکول های التهابی تعامل دارد.»
وی در ادامه می افزاید:« تحقیقات گذشته نشان داده است که فلووکسامین می تواند التهاب را در مدل های حیوانی مبتلا به سپسیس کاهش دهد و ممکن است در بیماران ما نیز چنین کاری انجام دهد.»
به گفته ریرسن،« اثرات این دارو بر التهاب می تواند از ایجاد واکنش بیش از حد در سیستم ایمنی جلوگیری کند. چراکه واکنش بیش از حد سیستم ایمنی در بیماران کرونایی، منجر به بستری شدن در بیمارستان و در برخی هم مرگ می شود.»
قرار است مطالعات بیشتری در این زمینه در هفته های آینده صورت گیرد.
از فلوووکسامین معمولاً برای درمان اختلال وسواس، اختلال اضطراب اجتماعی و بیماری افسردگی استفاده می شود. این دارو جزء گروهی از داروهاست که به عنوان مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین( SSRI) شناخته میشوند ، اما بر خلاف سایر SSRI ها، فلووکسامین با پروتئینی به نام گیرنده سیگما- ۱ ارتباط متقابل دارد. این گیرنده همچنین به تنظیم واکنش التهابی بدن کمک می کند.
- 20
- 3