به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، به لطف یک فرآیند جدید ساخت که به محققان امکان داده است تا یک لایه حسگر فوق العاده نازک چندمنظوره تولید کنند، شاید لنزهای طبی بزودی پیشرفت چشمگیری داشته باشند.
پژوهشگران "دانشگاه ساری" (University of Surrey) انگلستان با همکاری پژوهشگران "دانشگاه هاروارد" (Harvard University)، "دانشگاه علم و فناوری چین" (USTC)،" آزمایشگاه ملی فیزیک" (NPL) انگلستان، "دانشگاه جرج واشنگتن" (George Washington University) و "دانشگاه ججیانگ" (Zhejiang University) چین، یک سیستم حسگر و فرآیند ساخت غیرمنتظره ابداع کرده اند.
به گفته این گروه بین المللی از محققان، سیستم جدید حسگر لنز طبی آن ها، یک "حسگر نوری " یا "فوتودیتکتور" (photodetector) برای دریافت اطلاعات نوری، یک حسگر دما برای تشخیص بیماری احتمالی قرنیه و یک حسگر گلوکز را برای نظارت مستقیم بر سطح گلوکز مایع اشکی در بر دارد.
دکتر "شیکی گو" (Shiqi Guo)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت:لایه حسگر فوق العاده نازک ما با لنزهای طبی هوشمند متدوال، متفاوت است. لنزهای هوشمند متداول، به حسگرهایی بزرگ و سفت و همچنین تراشه های مداری مجهز هستند که بین دو لایه لنز طبی قرار گرفته اند. این لایه حسگر جدید می تواند روی لنزهای طبی نصب شود و بخاطر حساسیت تشخیصی بالا، زیست سازگاری خوب و استحکام مکانیکی، تماس مستقیم خود را با اشک چشم حفظ کند. بعلاوه این لنز، اختلالی در چشمک زدن یا بینایی به وجود نمی آورد.
دکتر "شنگ ژانگ" (Sheng Zhang)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این لنز طبی چندمنظوره میتواند سیگنال هایی را از چشم دریافت کند که با الگوریتم های پیشرفته تجزیه و تحلیل داده ها ادغام میشوند تا امکان بررسی های شخصی سازی شده و دقیق را برای کاربران فراهم کنند.
"یونلانگ ژائو" (Yunlong Zhao)، از پژوهشگران این پروژه گفت: همه گیری کووید- ۱۹، تاثیر زيادي بر جامعه علمی داشته است. بسياري از محققان در تلاش هستند تا راهی برای کمک کردن به کسانی که به فوریت های پزشکی نیاز دارند، ارائه دهند. ما اطمینان داریم که سیستم حسگر ما می تواند به عنوان یک روش غیرتهاجمی برای بررسی سلامتی بکار برود.
این پژوهش، در مجله "Matter" به چاپ رسید.
- 18
- 2