به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری ساینس، طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های ایالات متحده آمریکا، در طول نخستین هفته تزریق واکسن کووید ۱۹ که حدود ۱.۹ میلیون نفر از شهروندان واکسن را دریافت کردند، فقط ۲۱ مورد واکنش آلرژیک آنافیلاکسی نسبت به این واکسن گزارش شده؛ براین اساس به ازای هر یک میلیون دوز از واکسن ۱۱.۱ نفر نسبت به آن واکنش آلرژیک خواهند داشت.
پس از انتشار این گزارش و تزریق یک میلیون دوز دیگر به شهروندان، هشت مورد جدید از ابتلا به این نوع واکنش آلرژیک شناسایی شد. این آمار بالاتر از میزان واکنش آلرژیک آنافیلاکسی نسبت به واکسن آنفلوآنزا با ۱.۳ مورد واکنش آلرژیک در یک میلیون دوز است.
به گفته متخصصان مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا با وجود این که یک واکسن ایده آل فاقد هرگونه عارضه عوارض جانبی شدید است، در عمل حتی با وجود ۱۱ مورد واکنش آلرژیک در هر میلیون دریافت کننده واکسن کووید ۱۹، می توان آن را یک واکسن بسیار ایمن محسوب کرد.
واکنش آنافیلاکسی شدیدترین نوع واکنش آلرژیک شناخته شده در جهان است اما وقوع آن بعنوان عوارض واکسیناسیون یک پدیده بسیار نادر محسوب می شود.
به گزارش ایرنا ویروس کرونا موسوم به« کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی( ۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.
ابتدا از این بیماری بعنوان ذات الریه یادشداما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی( ۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همه گیر( pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی های این سازمان ویروس کرونا را« همه گیر جهانی» شناسایی و اعلام می کند.
شرکت فایزر آمریکا روز ۱۹ ابان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که این شرکت به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.
انگستان نخستین کشوری است که واکسن کووید ۱۹ فایزر را تائید و شروع به واکسیناسیون کرد.
- 17
- 5