به گزارش ایسنا ، این سیستم جدید" MotionNet" نام دارد و برای مطابقت نزدیک با ساختارهای پردازش حرکت درون مغز انسان طراحی شده است. این امر به محققان این امکان را داد تا ویژگی های پردازش بینایی انسان را که به صورت مستقیم در مغز قابل اندازه گیری نیست، کشف کنند.
در این مطالعه که یافته های آن در مجله" Vision" منتشر شده است پژوهشگران از این سیستم مصنوعی برای توصیف چگونگی ترکیب اطلاعات فضا و زمان در مغز برای ایجاد درک یا برداشت نادرست از تصاویر متحرک استفاده می کنند. مغز را می توان به راحتی گول زد. به عنوان مثال اگر یک لکه سیاه در سمت چپ صفحه وجود داشته باشد زمانیکه یک لکه سیاه در سمت راست ظاهر شود، محو می شود. ما حرکت لکه از چپ به راست را مشاهده خواهیم کرد که این حرکت" فی"( phi) نامیده می شود. اما اگر لکه ای که در سمت راست ظاهر می شود یک لکه سفید روی زمینه ای تیره باشد ما حرکت لکه از راست به چپ را مشاهده خواهیم کرد که این حرکت را" حرکت معکوس فی"( reverse- phi) می نامند.
پژوهشگران با استفاده از حرکت معکوس فی در سیستم MotionNet، دریافتند که این سیستم نیز همانند مغز انسان دچار اشتباهاتی در درک می شود. اما بر خلاف مغز انسان، آنها میتوانند از نزدیک به سیستم مصنوعی نگاه کنند تا دلیل این اتفاق را دریابند. آنها دریافتند که نورون ها در جهت حرکت تنظیم میشوند و در MotionNet، حرکت معکوس فی باعث تحریک نورون های تنظیم شده در جهت مخالف حرکت واقعی می شود.
سیستم مصنوعی همچنین اطلاعات جدیدی راجع به این خطای رایج دید نشان داد و محقان دریافتند برخلاف آنچه انتظار می رود سرعت حرکت معکوس فی تحت تأثیر فاصله نقاط قرار دارد. به نظر میرسد نقاطی که با سرعت ثابت حرکت می کنند اگر فاصله کمی از هم فاصله داشته باشند سریعتر حرکت می کنند و اگر در فاصله بیشتری از هم قرار بگیرند آهسته تر حرکت می کنند.
دکتر" روبن ریدوکس"( Reuben Rideaux) محقق این مطالعه از دانشکده روانشناسی دانشگاه کمبریج خاطرنشان کرد:اندازه گیری مستقیم آنچه در مغز انسان هنگام درک حرکت اتفاق می افتد بسیار دشوار است. حتی بهترین فناوری پزشکی هم نمی تواند عملکرد کل سیستم را به ما نشان دهد اما ما با MotionNet دسترسی کاملی به این موضوع داریم.
- 19
- 1