جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۱۰۰۰۲

چگونه سخنرانی جذاب و موفق داشته باشیم؟ (+ اصول و ترفندها)

سخنرانی,چگونه سخنرانی کنیم,تکنیک هایی در مورد سخنرانیدر شروع سخنرانی یک‌ زمان طلایی ۳۰ تا ۶۰ ثانیه داریم که می‌توانیم مخاطبان را جذب کنیم
اصلی ترین دغدغه افراد در زمان سخنرانی کردن اینست که حین شروع سخنرانی و یا آغاز صحبت در جلسات، چگونه بر ترس خود غلبه کنند. اهمیت شروع سخنرانی و یا آغاز صحبت در جلسات باتوجه به دشواری های خاصش زیاد است.

چگونه سخنرانی کنیم؟

در زمان شروع سخنرانی، دوپامین زیادی به علت هیجان و ترس زیاد در نئوکورتکس شما وجود دارد که مغزتان در اثر دوپامین زیاد، به اصطلاح سفید میشود و قادر به استفاده ی درست از تمام توانمندی های مغزتان نیستید و بسته به میزان آشنایی شما با این شرایط، کارآیی شما کاهش پیدا میکند. بنابراین تنظیم کردن شروع سخنرانی از زمان قبل، بسیار مهم است؛ یعنی باید به حدی تمرین کرده باشید که توانایی اجرای آن به صورت کاملاً ناخودآگاه را داشته باشید و دیگر نخواهید از فکرتان استفاده کنید!

اگر کسی برای انتقال پیام، زیباترین کمات را در اختیار داشته باشد ولی نتواند بدرستی از جمله سازی استفاده کند ، مشکلاتی را در زمان اثرگذاری بر مخاطب بوجود می آورد. بنابراین برای همراه کردن مخاطب با خودتان باید به جمله سازی و رعایت اصول آن دقت کنید.

اهمیت شروع سخنرانی

یک زمان طلایی ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در شروع سخنرانی می تواند موجب جذب مخاطبان وجلب توجه آن ها تا پایان سخنرانی شود. بنابراین توجه به این زمان طلایی از اهمیت به سزایی برخوردار است بدین دلیل که برای سنجش اعتبار شما و گوش دادن به سخنان شما در ادامه کار سخنرانی به عنوان یک وسیله ی بسیار مناسب محسوب میشود. چنانچه شروع مناسبی در سخنرانی نداشته باشید، موجب سرخوردگی و ناامیدی و عدم تمایل مخاطبین از حضور در جلسه میشود. در نتیجه مخاطبان در موبایل خود به دنبال چیزی می گردند که جذاب تر از سخنرانی شما باشد! اگر فاقد این توانایی باشید که موضوع سخنرانی خود را بعنوان یک سخنران براساس علائق و نیازها و ترجیحات مخاطبان ارائه دهید، مخاطبان به حرف هایتان گوش نمی دهند. متأسفانه سخنرانان بسیاری با صحبت های کلیشه ای و یکنواخت و بدون انرژی، این ثانیه های طلایی را آغاز می کنند و میخواهند که این چنین مخاطب را به خود جذب کنند!

اهمیت شروع سخنرانی,متن شروع سخنرانی,روش سخنرانیبرقراری یک ارتباط مناسب با مخاطب از اصلی ترین ویژگی های یک سخنرانی موفق است

تکنیک هایی در مورد سخنرانی

مهم ترین و ضروری ترین لازمه ی هر کاری، داشتن مهارت می باشد. یکی از لازمه های معلم شدن اینست که فرد، به ارتقای مهارت های خود بپردازد. این نکته نیز درباره فرآیند سخنرانی، صدق می کند. در ادامه با این مهارت ها آشنا شوید:

* افزایش اعتماد به نفس:

وقتی که یک سخنران، بدون داشتن اعتماد به نفس کافی، جملات خود را بیان کند؛ نمیتواند روند سخنرانی را کنترل کند. اصولا امری طبیعیست که سخنران، حدی از استرس را در هنگام سخنرانی تجربه کند. به این خاطر که وقتی بخواهد در مقابل افراد غریبه صحبت کند، تا حدی دچار استرس و اضطراب میشود. از این رو بهتر است که یک سخنران، قادر به کنترل هیجاناتش با یادگیری تکنیک های مخصوص باشد تا بتواند به بهترین شکل، پیامش را به مخاطبینش منتقل کند و با موفقیت، روند سخنرانی را طی کند.

* برقراری ارتباط با مخاطب:

از اصلی ترین ویژگی های یک سخنرانی موفق می توان به برقراری یک ارتباط مناسب با مخاطب اشاره کرد. حجم گسترده اطلاعات و گردآوری مطالب موردنیاز در سخنرانی از دغدغه ی اصلی سخنران در این مرحله به شمار می رود. بنابراین احتمال دارد که از این مسأله غافل شود که چگونه با مخاطبش ارتباط مناسبی برقرار کند. استفاده صحیح سخنران از زبان بدن در حین سخنرانی بعنوان بهترین روش برقراری ارتباط با مخاطبین به شمار می رود. سخنران برای برقراری ارتباط لازم با مخاطبش میتواند از این نوع زبان در قالب جملاتی کوتاه ولی مناسب، استفاده کند.

* طرز ایستادن و حركات بدن:

یکی از نشانه های اعتماد به نفس، نحوه ی صحیح ایستادن می باشد. شما باید بتوانید محكم بایستید. ممكن است که حركات بیش از حد باعث حواس پرتی شنوندگان شود.

تکنیک هایی در مورد سخنرانی,اصول سخنرانی,آموزش سخنرانی و فن بیانمحتوای یک سخنرانی به عنوان ستون اصلی یک بنا است

طبیعتا دستان خود را در هنگام ایستادن در كنار بدنتان قرار می دهید. شما باید از حركاتی برای تاكید بر روی نكات مهم، استفاده كنید كه این حرکات، آهسته و دقیق ولی در عین حال، طبیعی باشند. به عاداتی مانند دست روی دست انداختن ، تكیه دادن به دیوار یا با خودكار به جایی زدن، توجه نشان دهید. این امور باعث حواس پرتی مخاطبان شما میشود و آن ها به این نتیجه می رسند كه شما( نسبت به موضوع)، تسلط کامل بر روی ارائه ی خود را ندارید. در مقابل آینه ای، سخنرانی خود را تمرین كنید تا با بررسی نحوه اجرا و حركات بدنتان در صورت نیاز، آن ها را تغيير دهید. با بررسی شیوه های متفاوت، باید مجموعه حركات و ژست های خود را هماهنگ کنید و دربرابر حضار از همین حرکات، استفاده کنید.

* قول دادن:

صحبت هایتان را مطابق با نیازهای مخاطبانتان بیان کنید تا آنها بتوانند از میان صحبت های شما خواسته های خود را بیرون بکشند. به طورمثال به مخاطبانتان بگویید که به شما قول می دهم که اگر حرف های مرا بمدت۱۰ دقیقه گوش دهید؛ قطعاً می توانید از یک سخنرانی طولانی بهره بگیرید! یکی از روشهای مطمئن برای جذب مخاطب، قول دادن در شروع سخنرانی میباشد ، چون توجه مخاطب را به خود جلب می کند. شما با توجه به اینکه به مخاطبانتان قول داده اید که برای آنها در مورد موضوعاتی مهم وحیاتی صحبت کنید ، پس آن ها توجه بیشتری به صحبت های شما نشان می دهند. یکی از مثال های دیگر که سخنران می تواند در حین سخنرانی از آن استفاده کند اینست که من به شما قول می دهم در جهت افزایش مهارت های ارتباطی، تکنیک های بسیار مهمی را تا چند دقیقه دیگر برایتان بیان کنم.

* محتوا سخنرانی:

محتوای سخنرانی از ستون اصلی یک بنا به شمار می رود؛ به این خاطر که میتوان محتوایی کامل، زیبا و جذاب تر را با کار و فکر کردن بر روی موضوع برای مخاطبین فراهم کرد. چنانچه در حین سخنرانی محتوای کاملی داشته باشید، یک سخنرانی جذاب تر و موفق تر انجام می دهید. توجه به ویژگی های مخاطبین نظیر سن، سطح تحصیلات، فرهنگ و... روند تهیه محتوا و سازمان دهی آنرا بهتر می کند.

* عوامل موثر:

عوامل زیادی در یک سخنرانی موفق می تواند به زیبایی کلام و فن بیان شما کمک کند که از آن ها می توان به تکیه کلام ها، مکث ها، تلفظ صحیح عبارات و لغات و آگاهی به دستور زبان اشاره کرد. استفاده از این عوامل بهافزایش فن بیان شما کمک میکند. این نکته را در نظر داشته باشید که شما با بیانی کسل کننده میتوانید ، متن عالی یک سخنرانی را به تباهی بکشانید. بنابراین بهر است بدانید که سوخت موتور یک سخنرانی، فن بیان شما می باشد.

* پازل سخنرانی خود را از قبل بچینید:

برایان تریسی به اظهاراتی در کتاب سخنرانی موفق پرداخته که در زیر به آن اشاره شده است:« ۹۰ درصد از موفقیت شما در زمان صحبت کردن به نحوه ی برنامه ریزی صحبت های شما بستگی دارد.» این نکته را در نظر بگیرید که مخاطبان شما با وجود استفاده از دو حس شنوایی و بینایی، حواس شان به راحتی پرت می شود. پس برای جلب حواس مخاطب به صحبت هایتان، لازم است که برای بیان سر فصل ها و متون سخنرانی خود از یک چینش مناسب استفاده کنید. چنانچه در حین سخنرانی، پازل و پیکربندی منظمی داشته باشید باعث انسجام موضوعات شده و مانع از شاخه شاخه شدن آن میشود و علاوه‌براین فن بیان قوی را در شما تقویت میکند. شما موظف به طراحی و برنامه ریزی لحظات سخنرانی خود هستید و درصورت داشتن ایده ای جدید، آن را با دیگران در میان بگذارید تا به نتیجه کارتان بیشتر مطمئن شوید.

تکنیک هایی در مورد سخنرانی,اصول سخنرانی,آموزش سخنرانی و فن بیاندر یک سخنرانی موفق عوامل زیادی مانند مکث ها، تکیه کلام ها و ... در زیبایی کلام تاثیر بسزایی دارد

* از منطقه آرامش خارج شوید:

برای وارد کردن خود به منطقه ناآرام باید نهایت تلاشتان را بکنید. این را بدانید که همیشه شرایط مطابق با خواسته هایتان پیش نمی رود. خود را در موقعیت های تنش زا قرار دهید و از آن ها فرار نکنید.

* لحن صدا:

با تاکید بر واژه ها بخش مهمی از انتقال پیام، جلوه پیدا می کند. صداهایی سرشار از انرژی و قدرت هستند که بلند، بم تر، رساتر و قوی تر باشند. درصورت سخنرانی کردن با قدرت و اعتماد به نفس می توانید نظر مخاطبانتان را جلب کنید.

* بیان نقل قول:

اظهارات مارک توان در مورد ترس از سخنرانی این چنین است که سخنرانان به دو دسته تقسیم میشوند؛ به این صورت که آن ها در حین سخنرانی با اضطراب مواجه میشوند یا این که در زمان سخنرانی دروغ میگویند!( که ترس را پنهان می کنند) بیان نقل قول توسط سخنران باعث میشود که مخاطب به سخنان سخنران با خیال راحت گوش کند. به این خاطر که شنیدن سخن افراد دیگر ، برای مخاطب جذاب است. اگر نقل قول از یک شخصیت مشهورتر بیان شود، مخاطبان بیشتری به آن جذب میشوند. درصورت فعالیت درزمینهٔ فروش با تکنولوژی می توانید از استیو جابز یا بیل گیتس، نقل قول هایی را بیان کنید. همچنین درصورت فعالیت در زمینهٔ سخنرانی های انگیزشی توصیه میشود که از دکتر آزمندیان و یا آقای معظمی، نقل قول هایی را بیان کنید.

* از مخاطبان خود تعریف کنید:

سیاری از افراد اینگونه اند که وقتی آن ها تعریف می کنند، حس خوش‌حالی به آن ها دست می دهد و با دقت بیشتری، سخنان طرف مقابلشان را گوش می دهند. پس مخاطبین خود را نیز به هم ین صورت فرض کنید. آن ها تمایل به شنیدن تمجیدهای زیاد( و هرچند اغراق آمیز ) دارند. از این رو وقتی که با تعریف کردن از آن ها، سخنرانی خود را شروع کنید، مخاطب برای شنیدن حرف هایتان علاقه بیشتری از خود نشان می دهد و تمام سخنرانی شما برای او جذاب می شود.

سخنرانی,چگونه سخنرانی کنیم,تکنیک هایی در مورد سخنرانییک سخنران بهتر است که با یادگیری تکنیک های مخصوص، هیجانات خود را کنترل کند

* قسمت پایانی سخنرانی و نتیجه گیری:

توجه داشته باشید که قسمت پایانی سخنرانی باید مجهز به مهارت سخنرانی و ارتباطی باشد تا قادر به عرضه ی بهتر تجربه و توانایی های خود به دیگران باشید و علاوه بر آن موجب پیشرفت خود و کشورتان شوید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش