یکی از خواسته های همیشگی بشر رسیدن به آرامش واقعی بوده است به همین دلیل در طول تاریخ شاهد تلاش و رنج های بسیاری در این زمینه بوده ایم، بخش عظیمی از این تلاش ها به بخش علمی برمی گردد که سبب کشف رازهای ناگفته طبیعت و جهان شده است تا بشر به امکاناتی دست پیدا کند که خوشبختی اش را تکمیل و آرامش را برای او به ارمغان بیاورد.
بخش قابل توجهی از پژوهشهای علوم انسانی به مطالعات آکادمیک و تحقیقات روانشناسی پیرامون آرامش و اضطراب و عوامل و موانع مربوط به آن برمی گردد. اخیرا تلاش های بسیاری در جهت درمان بیماری های روانی ، اضطرابهای شخصیتی و عدم تعادل همچنین روان درمانی انجام شده است. در این مورد روش هایی برای روان درمانی پدید آمده است و هیچ کدام از آنها موفقیت لازم را در جهت درمان و پیشگیری از این نوع بیماری ها به حد نصاب نرسانده است و مقدار مورد انتظار را کسب نکرده اند.
براساس برخی مطالعات میانگین درمان شده ها از ۷۰ درصد بیشتر نمی شود و همچنین حال تعدادی از افراد درمان شده بعد از اتمام دوره بدتر هم می شود و به وضعیت قبلی خود باز می گردند. ویلیام جیمز، فیلسوف و روانشناس آمریکایی میگوید: « ایمان نیرویی است که باید برای کمک به انسان در زندگی وجود داشته باشد. فقدان ایمان زنگ خطری است که ناتوانی انسان را در برابر سختیهای زندگی اعلام میدارد.
در ادامه این مطلب سرپوش به ارائه روش های می پردازیم که به شما برای رسیدن به این آرامش کمک می کند.
روش های رسیدن به آرامش روانی:
زمان حال را دریابید:
از مهمترین عاملان از بین برنده آرامش؛ زندگی کردن در گذشته یا آینده است که در بین بسیاری از مردم رواج دارد. این گروه از مردم همواره استرس را تجربه می کنند و همیشه در فاز استرس قرار دارند؛ به همن دلیل نگرانیشان درباره آینده تکرار می شود.
نگرانی در این زمینه سودی ندارد و در بسیاری از موارد می تواند مشکلات روحی و جسمی را به دنبال داشته باشد، زمان حال است که قدرت را خود نهفته و حتی زندگی در این لحظه است که می تواند آرامش فکری را فراهم کند و ما را برای رسیدن به جواب سوالاتمان راهنمایی کند.
یکی از دلایل اصلی افسردگی هم زندگی در گذشته است؛ حال ناشی از مرور اتفاقات گذشته می تواند توان را کم کند، بنابراین آنچه اتفاق افتاده را بپذیرید، گذشته تمام شده، اگر شما در حال حاضر زندگی نکنید فرصت های پیش رو را از دست می دهید و زمان حال را نیز به گذشته تبدیل خواهید کرد.
زمانی برای خودتان:
یکی از روش هایی که می تواند آرامش را برایتان به ارمغان بیاورد؛ وقت گذاشتن برای خودتان است. با اختصاص دادن زمانی مشخص برای کارهایی که به آنها علاقه دارید می توانید آرامش را تا حد زیادی به زندگی خود برگردانید.
موسیقی گوش کردن، استراحت کردن، چرت زدن، وقت گذراندن با گل هایتان و... از جمله کارهایی است که می تواند انرژی روانی شما را افزایش دهند و به دور از عوامل مزاحم برای روح و روان شما تاثیرات مثبت می آورد.
مراقبت از خود:
اگر مراقب خودتان بودن را بیاموزید می توانید یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار را برای رسیدن به آرامش روانی اجرا کنید. این مراقبت می تواند شامل کارهایی باشد که به سلامت جسم و روح و عواطف انسان کمک کند و به عنوان یک وظیفه بزرگ محسوب می شود.
توجه به نیازهای جسم و روحی:
با دوستانتان وقت بگذرانید.
مراقبت از سلامت جسمی
داشتن تغذیه خوب و سالم و ترک کردن عادات غلط
توجه به داشتن خواب کافی
تمرین نه گفتن
کم کردن استرس
مطالعه کتاب هایی در زمینه خود مراقبتی
دوری کردن از روابط منفی
به سرپرستی گرفتن حیوانات
آرام و منظم کردن محیط اطراف
قرار دادن ورزش و پیاده روی به عنوان جزئی از برنامه روزانه
در زمینه توسعه فردی تلاش کنید
مرتب کردن محیط اطراف:
نظم دادن به محیط اطراف می تواند برای رسیدن به آرامش روان بسیار کمک کننده باشد، بنابراین محیط اطراف خود را مرتب کنید و همیشه این موضوع را ثابت نگه دارید، شاید از تاثیر این موضوع بر ذهن خود غافل باشید اما اگر محیط منظم و تمیز باشد، روانی سالم تر خواهید داشت.
لازم است برای دلچسب کردن محیط از گلدان گل استفاده کنید یا از وسایل نظم دهنده برای مرتب کردن وسایل استفاده کنید. آرامش محیط آرامش مغز است، بنابراین تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا این محیط دلچسب را برای خودتان فراهم کنید.
هدفمندی:
داشتن هدف می تواند تاثیرات مثبت زیادی را برای جسم و روح انسان به ارمغان بیاورد. طبق مطالعات افرادی که زندگی هدفمندی برای خود انتخاب می کنند احتمال ابتلا به سکته ی مغزی، حمله قلبی و یا بیماری های عروقی تصلب شرائین در آنها کاهش خواهد یافت. زندگی با داشتن هدف معنا می گیرد و انگیزه حرکت ایجاد می کند، به خصوص در افرادی که هدف های واقع بینانه برای خود انتخاب می کنند و برای رسیدن به آن برنامه ریزی دارند، آنها آرامش زیادی را تجربه می کنند چراکه برای این گروه افراد زندگی ارزش ادامه دادن را دارد. هدف هایی که برای زندگی خود انتخاب می کنید را متناسب با توانایی ها و با در نظر داشتن محدودیت ها انتخاب کنید تا به آشفتگی ذهنی دچار نشوید.
کم کردن تاثیرات دیگران:
حرف مردم همواره بوده است حتی اگر شما بهترین آدم دنیا باشید بازهم کسانی پیدا می شوند که از سبک زندگی شما خوششان نیاید لذا از شما و کارهایتان ایراد می گیرند. در جهت داشتن آرامش روانی نباید انرژی خود را برای حرف و نظرات مردم هدر داد از طرفی با تقویت روحیه می توان این موضوع را بهبود داد. با ایجاد نگرانی درباره حرف مردم؛ بار ذهنی سنگینی به خود تحمیل می کنید که باعث می شود خواسته هایتان را کنار بگذارید و به سمت راضی نگه داشتن مردم حرکت کنید.
محقق کردن این هدف کار آسانی نیست اما می توان آن را با استفاده از چند راهکار اجرا کرد، در ادامه به تعدادی از آنها اشاره کرده ایم:
-به خودشناسی برسید، خود و ارزش هایتان را بشناسید و عملکردتان را بر اساس آنها تنظیم کنید. تحت هر شرایطی به خصوص در جمع دیگران به ارزش های خود پایبند بمانید، دیگران نباید سبک زندگی خود را به شما تحمیل کنند.
- اعتماد به نفس داشته باشید؛ در صورتی که نظرات مخالفی وجود دارد، تحت تاثیر جمع از بیان آنچه در نظر دارید خودداری نکنید، هویت شما مستقل است و نباید از دیگران تقلید کنید.
- تهیه کردن لیستی از ترس هایتان موجب می شود به تدریج با ترس های خود روبرو شوید، در آن زمان خواهید فهمید این ترس ها فقط در ذهن شما هستند نه در دنیای بیرون.
گردآوری: بخش روانشناسی سرپوش
- 19
- 5