جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۰۷ - ۰۹ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۶۸۷
امنیتی و دفاعی

ارتش اسرائیل نبرد با حزب الله را شبیه سازی می‌کند

آمادگی ارتش اسرائیل برای جنگ؛ تمرین برای مقابله با دو هزار موشک در روز

حمله اسرائیل به حزب الله و لبنان,رزمایش ارتش اسرائیل
رزمایش مشترک فرماندهی جبهه داخلی اسرائیل و «راحل» در زمان جنگ، از امروز آغاز می‌شود. در صورت وقوع جنگ با حزب‌الله، انتظار می‌رود ده‌ها هزار موشک از لبنان شلیک شود. اسرائیل پیش‌بینی می‌کند روزانه حدود دو هزار موشک به سمت این منطقه پرتاب شود.

مقامات اسرائیلی گفتند، نیرو‌های ارتش اسرائیل و اداره ملی مدیریت امور اضطراری وزارت جنگ اسرائیل، برای اولین بار تمرینات گسترده یک هفته‌ای را آغاز کردند که شبیه سازی جنگ تمام عیار با گروه حزب الله لبنان در شرایط کشمکش‌ها و آشفتگی‌های داخلی است.

به گزارش صداوسیما، نشریه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل در مطلبی با عنوان "ارتش اسرائیل، نبرد با حزب الله را در شرایط هرج و مرج داخلی شبیه سازی می‌کند" نوشت: هدف از این مانور بررسی این است که سازمان‌های واکنش سریع و اضطراری اسرائیل - یعنی ارتش، پلیس، آتش نشانی و فوریت‌های پزشکی - از اتفاقات ماه مه گذشته که شاهد آتشباری راکتی گروه‌های تروریستی فلسطینی ساکن غزه به سمت اسرائیل، چقدر تجربه کسب کردند. عملیات ۱۱ روزه "عملیات نگهبان دیوارها"، همچنین با شورش‌های گسترده‌ای در آندسته از شهر‌ها و شهرک‌های اسرائیل همراه بود که ساکنانشان را اعراب و یهودیان تشکیل می‌دهند.

ژنرال ایتزیک بار رئیس ستاد فرماندهی جبهه داخلی ارتش اسرائیل پیش از شروع این مانور به خبرنگاران گفت: "ما آنچه را که آموخته‌ایم و تجربه کرده‌ایم را در سطوحی که پیش‌بینی نمی‌کردم از نظر جبهه داخلی آزمایش خواهیم کرد. "

به گفته بار، این رزمایش که از روز یکشنبه آغاز شد و تا روز پنجشنبه ادامه می‌یابد، همچنین قرار است یک درگیری نظامی بزرگ را در شرایط اختلافات داخلی شبیه سازی می‌کند.

برخلاف ماه مه، که اسرائیل با حماس جنگید، این رزمایش درگیری در لبنان و سوریه را شبیه سازی خواهد کرد که شاهد حضور حزب‌الله بسیار قدرتمندتر، که یک ارتش تروریستی با بیش از صد هزار راکت و موشک با برد‌های مختلف، و همچنین مقادیری کمتر، اما همچنان قابل توجه از موشک‌های هدایت‌شونده دقیق است، و به عنوان یک مشکل بالقوه مهم برای اسرائیل تلقی می‌شود. برخی از مقامات نظامی اسرائیل، حزب الله را پس از یک سلاح هسته‌ای ایران، دومین تهدید جدی برای اسرائیل ارزیابی کرده اند.

حمله اسرائیل به حزب الله و لبنان,رزمایش ارتش اسرائیل

این رزمایش بر اساس پیش‌بینی‌های واقعی اداره اطلاعات نظامی، از جمله حملات شیمیایی، حملات مستقیم به تأسیسات ذخیره‌سازی مواد شیمیایی سمی در داخل اسرائیل، ازدحام در بیمارستان‌ها و قطع برق در سراسر کشور، پیامد حملات موشکی و راکتی گسترده به اسرائیل را شبیه سازی و بررسی می‌کند.

یورام لاردو Yoram Laredo اداره ملی مدیریت امور اضطراری وزارت (جنگ اسرائیل) به خبرنگاران گفت:"ما سندی داریم که می‌توانیم به آن استناد کنیم که یک جنگ چند جبهه‌ای از نظر دامنه و اهمیت آن چگونه خواهد بود. بنابراین، با سناریویی که داریم، دقت ما در رویداد‌های احتمالی و اینکه چگونه می‌توانیم تمرین شبیه سازی را هدایت و (نقاط ضعف احتمالی را) اصلاح کنیم تا بتواند واقعاً مؤثر باشد، افزایش می‌دهد. "

وی افزود:"برخی از جنبه‌هایی که در رزمایش شبیه‌سازی خواهیم کرد شامل: استفاده دشمن از مواد شیمایی برهم زننده تمرکز و خواب آور. ما این موضوع را در طول رزمایش بررسی خواهیم کرد، به ویژه توانایی شناسایی آنها، با محوریت ارائه دستورالعمل‌های روشن، دقیق و نجات بخش به جمعیت غیرنظامی.

تمام ادارات دولتی و خدمات اضطراری از جمله پلیس اسرائیل، خدمات آتش نشانی و نجات، خدمات آمبولانس و ... در این تمرین شرکت خواهند کرد.

با در ادامه گفت:"آنچه به من به عنوان رئیس ستاد فرماندهی جبهه داخلی مربوط می‌شود: یکی مسئله مهمات هدایت شونده دقیق و تأثیری است که آن‌ها بر توان ما در حوزه هشدار آتشباری دشمن خواهند داشت. دومین مورد، شدت و توان حزب‌الله برای انجام آتشباری راکتی واقعاً عظیم در مناطق جغرافیایی خاص است - من از عبارت "تخریب خط مقدم" استفاده می‌کنم - شلیک به سمت شهرک‌های نزدیک مرز. یک چیز دیگر اینکه: ما می‌خواهیم ببینیم که چگونه آن‌ها (سازمان‌های اضطراری اسرائیل) از تجربیات عملیات نگهبان دیوار‌ها استفاده می‌کنند. ما پس از تحقیقات گسترده، تجربیات زیاد و مهمی فرا گرفته ایم. این تمرین قرار است نحوه اجرای این تجربیات را آزمایش کند.»

واحد اتمی-بیولوژیک-و شیمیایی فرماندهی جبهه داخلی ارتش اسرائیل پاسخ به حملات عمدی شیمیایی در امتداد مرز‌ها و همچنین نشت مواد شیمیایی سمی ناشی از اصابت موشک به کارخانه‌های اسرائیلی، را شبیه سازی خواهد کرد.

پرسنل نظامی و غیرنظامی تخلیه جمعی ساکنان شهرک‌های شمالی را در پاسخ به آتشباری راکتی شبیه سازی خواهند کرد، چیزی که ماه مه در جنوب رخ نداد.

بیمارستان‌های شمال اسرائیل نیز مراجعه و ازدحام گسترده مصدومان را شبیه‌سازی می‌کنند و بیماران را ملزم می‌کنند تا با آمبولانس یا هلیکوپتر به بیمارستان‌هایی در مرکز اسرائیل فرستاده شوند.

ارتش، تعدادی حمله هوایی فرضی را انجام خواهد داد، به ویژه در بخش‌هایی از کشور که اخیراً در نحوه هشدار‌های دریافتی آن‌ها تغییراتی ایجاد شده است. همچنین به منظور تقویت شبکه سامانه هشدار زودهنگام کشور، ارتش اسرائیل برخی از شهر‌ها را به مناطق هشدار چندگانه تقسیم کرده است و آژیر خطر فقط در مناطقی به صدا در می‌آید که محل تخمینی حمله در آن‌ها واقع شده است.

در این مانور، علاوه بر پاسخ به حملات خارج از اسرائیل، اختلال در خدمات اورژانس در داخل نیز شبیه سازی خواهد شد.

لاردو گفت:"روز اول این رزمایش، به پلیس اسرائیل و شبیه سازی مقابله با شورش‌های داخلی در بسیاری از جبهه‌ها اختصاص خواهد داشت. در این روز، پلیس اسرائیل می‌تواند چالش‌های پیش روی خود را برای آمادگی بهتر تشخیص بدهد. "

این اولین باری خواهد بود که اداره ملی مدیریت اضطراری - که با نام اختصاری عبری راحل نیز شناخته می‌شود - به طور مشترک یک رزمایش سراسری را با فرماندهی جبهه داخلی ارتش اسرائیل هدایت می‌کند.

اداره ملی مدیریت اضطراری اسرائیل، که در سال ۲۰۰۷ در پی جنگ دوم لبنان تشکیل شد، قرار بود به عنوان یک نهاد نظارتی برای سازمان‌های مختلف واکنش سریع و اضطراری کشور عمل کند و آن‌ها را در مواقع بحران هدایت کند. با این حال، در عمل تا حد زیادی بی‌اثر بوده است، تا حدی به این دلیل که اختیارات آن ناشی از تصمیمات دولتی است که به راحتی قابل تغییر هستند، تا یک مرجع قانون‌گذاری دائمی‌تر. پس از اینکه کارکنان و بودجه این اداره در سال‌های اخیر و تا حدی به دلیل ملاحظات سیاسی از بین رفتند، راحل در طول همه‌گیری ویروس کرونا تقریبا کنار گذاشته شد، یعنی دقیقاً در خلال رویدادی که قرار بود بر آن نظارت کند، نقش آن بی‌اهمیت شد.

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
اسرائیل
اسرائیل...
با هزار گنبد اهنین هم نابود میشود
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش