به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، لتونی، لیتوانی و استونی از جمهوریهای شوروی سابق و همگی عضو ناتو هستند و بلینکن قصد دارد در صورت گسترش عملیات نظامی روسیه، امنیت آنها را تضمین کند.
بلینکن گفت: «دفاع مشترک خود را تقویت میکنیم تا ما و متحدانمان آماده باشیم.»
او گفت: «ما از هر وجب از خاک ناتو در صورت حمله به آن دفاع خواهیم کرد. هیچ کس نباید به آمادگی ما شک کند، هیچ کس نباید در تصمیم ما شک کند.»
رئیس جمهور لیتوانی، گیتاناس ناوسدا، به بلینکن گفت: «متاسفانه، بدتر شدن وضعیت امنیتی در منطقه بالتیک برای همه ما و در سراسر جهان نگرانکننده است. تجاوز بی پروای روسیه به اوکراین بار دیگر ثابت میکند که این یک تهدید بلندمدت برای امنیت اروپا و امنیت اتحاد ما است.»
ناوسدا گفت که سیاست بازدارندگی دیگر کافی نیست و اکنون به «دفاع رو به جلو» نیاز است. او پیشبینی کرد که اگر جلوی روسیه گرفته نشود، پوتین تنها به اوکراین اکتفا نخواهد کرد.
ناوسدا گفت: «وظیفه جمعی ما به عنوان یک ملت این است که به همه اوکراینیها با تمام ابزارهای موجود کمک کنیم.»
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اظهار کرد که لتونی، لیتوانی و استونی از اعضای ناتو هستند و این اطمینان را داد که اگر روسیه عملیات نظامی خود را افزایش بدهد، امنیت این کشورها را تامین میکنیم.
بلینکن با تاکید بر اینکه تعهد آمریکا نسبت به پیمان دفاعی متقابل ناتو "مقدس" است، عنوان داشت: ما دفاع مشترک خود را تقویت میکنیم و به همراه متحدانمان آماده هستیم.
رئیس جمهوری لیتوانی عنوان داشت: این وظیفه دسته جمعی ما است تا به عنوان یک کشور به تمامی اوکراینیها با "تمام ابزار" و "تجهیزات" کمک کنیم. وقتی که میگویم "تمام ابزار" یعنی "همه چیز" تا بدین ترتیب از بروز جنگ جهانی سوم جلوگیری کنیم. انتخاب دست ما است.
بلینکن همچنین خبر داد که طی روزهای آینده ۴۰۰ نیرو از آمریکا به لیتوانی خواهند رسید.
او گفت: ۴۰۰ پرسنل از "تیم رزمی تیپ ۱ زرهی" در روزهای آینده به لیتوانی خواهند رسید.
وی درخصوص وضعیت اوکراینگفت که بین تعداد نیروهای روسی واوکراینی، "تفاوت و ناهماهنگی زیادی" مشاهده میشود و همچنین خاطر نشان کرد که روسیه توان این را دارد تا نیروهای اوکراینی را "سرکوب" کند.
وزیر خارجه چین: آمریکا به دنبال نسخه هند-اقیانوسیه ناتو است/تایوان و اوکراین با هم فرق دارند
وزیر خارجه چین گفت که کشورش آماده است در صورت لزوم با جامعه بینالمللی برای میانجیگری میان روسیه و اوکراین همکاری کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین ابراز امیدواری کرد روسیه و اوکراین در دور سوم مذاکرات پیشرفت بیشتری داشته باشند.
وانگ در یک کنفرانس مطبوعاتی سالانه گفت: «روسیه و اوکراین دو دور مذاکرات را برگزار کردهاند و ما امیدواریم که طرفین در دور سوم مذاکرات آتی به پیشرفتهای جدیدی دست یابند. برای صلح میانجیگری میکنیم، ما و روسیه به دنبال احیای جنگ سرد نیستیم.»
وی تاکید کرد: «حل مشکلات پیچیده به آرامش و عقلانیت نیاز دارد، نه دامن زدن به آتش.»
وانگ همچنین با بیان اینکه روابط روسیه و چین علیه هیچ کشور ثالثی نیست، تاکید کرد: «علیرغم هرگونه تغییر بینالمللی، دو کشور به توسعه روابط ادامه خواهند داد.»
او گفت: «هدف واقعی استراتژی هند و اقیانوس آرام، آمریکا ایجاد نسخه هند و اقیانوسیه ناتو است. هدف از این راهبرد حفظ یک سیستم هژمونیک تحت سلطه ایالات متحده است که ساختار همکاری منطقهای مبتنی بر همکاری در داخل آسهآن را تخریب میکند.»
وانگ یی همچنین گفت: «مسائل اوکراین و تایوان کاملاً متفاوت است و نمیتوان آنها را با هم مقایسه کرد. تفاوت اساسی این است که موضوع تایوان منحصراً یک موضوع داخلی چین است، زیرا این جزیره بخشی جداییناپذیر از خاک چین است، در حالی که مسئله اوکراین یک اختلاف بین کشورهاست.
وی تصریح کرد: برخی از حق حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین دفاع میکنند، اما این حق را به چین نمیدهند. در مورد تایوان، این مواضع استاندارد دوگانه کاملاً آشکاری است.علت ریشهای تنشی که در تنگه تایوان وجود دارد، این است که حزب «دیپیپی» اصل چین واحد را بهرسمیت نمیشناسد و مقامات این حزب با حمایت از جداییطلبان به دنبال از بین بردن آینده تایوان هستند. حمایت آمریکا از جداییطلبان تایوانی موجب افزایش تنش در تنگه تایوان شده و صلح و ثبات منطقه را به خطر انداخته که عواقب زیادی برای آمریکا خواهد داشت. دو سوی تنگه تایوان تاریخ مشترکی دارند و آینده تایوان در گروه روابط دوستانه با سوی دیگر تنگه خواهد بود و نه وعدههای نیروهای خارجی. آنها باید بدانند مسیر استقلال تایوان به بنبست میرسد
وزیر خارجه چین همچنین گفت که چین کمکهای بشردوستانه به اوکراین خواهد فرستاد. او روابط چین و روسیه را «مهمترین روابط دوجانبه جهان» توصیف کرد که «به صلح، ثبات و توسعه جهانی کمک میکند.»
وزیر امور خارجه چین به تعهدی که در سفر چند هفته پیش پوتین به پکن اعلام شد اشاره کرد و گفت: «به وضوح و بدون تردید شراکت و پیوند ما به جهان نشان میدهد» که هر دو کشور «به طور مشترک با احیای جنگ سرد و دامن زدن به تقابلهای ایدئولوژیک مخالف هستند».
- 17
- 4