به گزارش ایسنا، بن والاس وزیر دفاع انگلیس به شبکه خبری اسکای نیوز گفت که از تصمیم لهستان برای تامین جنگندههای میگ-۲۹ به اوکراین حمایت میکند و این اظهارنظر در حالی مطرح شده که آمریکا و لهستان درباره چنین توافقی گفتوگو میکنند و دولت واشنگتن نیز به لهستان تاکید کرده که این جنگندههای دوران شوروی را به اوکراین بدهد و به جایش جنگندههای آمریکایی بگیرد. چنین توافقی در ابتدا از سوی رئیس جمهوری لهستان رد شده بود.
والاس همچنین ادامه داد: آنها باید اوضاع را بسنجند. این یک مسؤولیت پذیری بزرگ بر دوش رئیس جمهوری لهستان است. من نمیتوانم حدس بزنم که انتخاب آنها چیست؛ اما به عنوان عضوی از ناتو میگویم که من در کنار لهستان خواهم بود. وزیر دفاع انگلیس قرار است روز چهارشنبه درباره حمایتی که از سوی لندن برای نیروهای اوکراینی پیشنهاد شده، به قانونگذاران انگلیسی اطلاعات بروزی ارائه کند.
وی در ادامه صحبتهایش به اسکای نیوز گفت، انگلیس باید مطمئن شود که اوکراین به دفاع بهتر و بیشتر دسترسی دارد. وزارت دفاع انگلیس به وزارت کشور پیشنهاد پشتیبانی برای بررسی هویت آوارگان اوکراینی گریزان از جنگ در این کشور را خواهد داد تا روند صدور ویزا برای آنها تسریع بخشیده شود. این یک اقدام سریع است. نخستین وظیفه دولت کمک به افراد برای آن است که در جایی امن قرار بگیرند. مسؤولیت بعدی اطمینان از این مساله است که ما هر چه سریعتر روند صدور ویزا را برای آنها فراهم کنیم.
وزیر دفاع انگلیس همچنین با اشاره به ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین او را "مردی شگفت انگیز" و "روح اوکراین" توصیف کرد.
بن والاس گفته است که اگر لهستان تصمیم بگیرد جتهای جنگنده در اختیار اوکراین قرار دهد، بریتانیا از آن حمایت میکند؛ اما هشدار داد که این تصمیم میتواند لهستان ر را «به خط مستقیم آتش» بیاورد.
او به اسکای نیوز گفت: «من از لهستانیها و هر انتخابی که داشته باشند، حمایت میکنم.»
این وزیر انگلیس تاکید کرد: «ما از لهستان محافظت میکنیم، به آنها در هر کاری که نیاز داشته باشند کمک خواهیم کرد. لهستان متوجه خواهد شد که انتخابهایی که انجام میدهند تنها مستقیماً به اوکراین کمک نمیکند، بلکه ممکن است آنها را در خط آتش مستقیم کشورهایی مانند روسیه یا بلاروس قرار دهد.»
وزیر دفاع انگلیس گفت که سخنرانی ولودیمیر زلنسکی برای نمایندگان بریتانیا در اواخر امروز «بسیار قدرتمند» خواهد بود و او را «مردی شگفتانگیز» و «روح اوکراین» توصیف کرد.
او در مصاحبه دیگری با رادیو تایمز گفت که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه «به آخر خط رسیده» است.
بن والاس گفت: «هر اتفاقی که بیفتد، رئیسجمهور پوتین یک نیروی به آخر خط رسیده در جهان است و او تمام شده است، ارتشش تمام شده است... و او باید این را بپذیرد.»
وی با بیان اینکه جامعه جهانی «علیه او متحد شده است»، افزود: «او در موقعیتی قرار دارد که قرار است مشکلات اقتصادی زیادی برای مردمش ایجاد کند.»
آغاز روند بررسی عضویت اوکراین، گرجستان و مولداوی در اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا روند بررسی درخواست الحاق سه کشور اوکراین، گرجستان و مولداوی را آغاز کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در پی بروز جنگ در اوکراین، این کشور به همراه گرجستان و مولداوی درخواست رسمی الحاق خود را به اتحادیه اروپا ارائه دادند و به گفته ریاست فرانسوی شورای اتحادیه اروپا، روند بررسی این درخواست ها از دیروز دوشنبه (۷ مارس/ ۱۶ اسفند) آغاز شد.
کمیسیون اروپا باید نظر رسمی خود را بیان کند و ۲۷ عضو باید قبل از مذاکرات طولانی و پیچیده تصمیم بگیرند که آیا وضعیت نامزدی را به متقاضیان اعطا کنند یا خیر. پیشتر دو سال طول کشیده بود که این کمیسیون نظر خود را در مورد الحاق رومانی اعلام کند.
چندین کشور عضو از درخواست عضویت این سه کشور حمایت کردهاند، اما این روند طولانی است و الحاق نیاز به اتفاق آرا دارد. «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا روز دوشنبه پس از تازهترین دیدار خود با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، در پیامی در توئیتر گفت: «در روزهای آینده درباره درخواست اوکراین برای عضویت بحث خواهیم کرد».
زلنسکی از اتحادیه اروپا خواسته بود که بدون فوت وقت الحاق اوکراین را بپذیرد. ادغام در اتحادیه اروپا یک فرآیند طولانی مدت است تا زمان کافی برای نزدیک کردن قوانین کشور نامزد به قوانین اروپایی وجود داشته باشد. این امر مستلزم مذاکرات پیچیده در مورد بسیاری از موضوعات و معیارهای دشواری همچون ثبات سیاسی و اقتصادی است که پذیرش آن برای کشوری در حال جنگ دشوار است.
این گزارش حاکی است: رویه جدیدی برای الحاق به اتحادیه اروپا تصویب شده که سختتر و برگشتپذیر است و در آن امکان تعلیق یا توقف مذاکرات با نامزدها در نظر گرفته شده است.
امروز پنج کشور آلبانی، مقدونیه شمالی، مونته نگرو، صربستان و ترکیه برای الحاق به اتحادیه اروپا در وضعیت نامزدی عضویت به سر می برند.
- 12
- 5