پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۱۵ - ۰۹ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۰۷۱۳
امنیتی و دفاعی

رویترز: «مشارکت اسرائیل در طرح انتقال گاز» کردستان عراق دلیل اصلی حمله موشکی ایران به اربیل

علت حمله ایران به اربیل, «مشارکت اسرائیل در طرح انتقال گاز» کردستان عراق
رویترز: ایران به دلیل مذاکرات گازی ترکیه و اسرائیل به اربیل حمله کرد. اربیل به دنبال تامین گاز اروپا از طریق ترکیه است‌.طرح کردها برای انتقال گاز به به اروپا و ترکیه، خشم ایران را برانگیخت.ایران مجتمع مسکونی یک تاجر کرد شاغل در حوزه انرژی را هدف قرار داد. حمله ایران به اربیل به دلیل موضوع انرژی بود نه در پاسخ به اسرائیل

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ خبرگزاری رویترز روز گذشته در گزارشی اختصاصی به نقل از مقامات ترکیه و عراق مدعی شد که یکی از دلایل حمله موشکی سپاه پاسداران به شهر اربیل، مشارکت اسرائیل در طرح انتقال گاز طبیعی از کردستان عراق به ترکیه و اروپا بوده است.

حمله موشکی سپاه پاسداران به اهدافی در شهر اربیل به‌دلیل شدت آن و پذیرش علنی مسئولیت این حمله از سوی ایران دولت‌های منطقه را متعجب کرد. سپاه پاسداران گفت هدف این حملات «مرکز راهبردی موساد» در شهر اربیل بوده است و به تلافی حملات اسرائیل به سوریه انجام شد که در آن دو افسر سپاه پاسداران کشته شدند.

اما اهداف این حملات باعث تعجب مقامات عراقی و کارشناسان شد. اکثر دوازده فروند موشکی که توسط سپاه پاسداران شلیک شد به ویلای یک سرمایه‌گذار اهل کردستان عراق اصابت کرد که در حوزه انرژی کار می‌کند.

مقامات عراق و ترکیه که حاضر نشدند نام‌شان در گزارش قید شود به خبرگزاری رویترز گفتند این حمله پیام چند منظوره‌ای به متحدان آمریکا در سطح منطقه بود ولی یکی از دلایل اصلی آن مشارکت اسرائیل در طرح انتقال گاز از کردستان عراق به سوی ترکیه و اروپا بوده است.

یک مقام امنیتی عراقی گفت: «اخیرا مقامات و کارشناسان آمریکایی و اسرائیلی برای گفتگو در مورد احداث خط لوله انتقال گاز کردستان عراق به ترکیه دو بار در این ویلا ملاقات کرده بودند».

وزارت خارجه ایران و سپاه پاسداران به درخواست خبرگزاری رویترز برای اظهار نظر در این مورد پاسخ ندادند.

یک مقام ارشد امنیتی ایران به خبرگزاری رویترز گفت این حمله موشکی «یک پیام چند منظوره به گروه‌ها و افراد گوناگون بود. تفسیر این پیام برعهده آن‌هاست. هر طرحی که اسرائیل دارد، از انرژی گرفته تا کشاورزی، هیچگاه عملی نخواهد شد».

دو مقام ترکیه گفتگو بین مقامات آمریکایی و اسرائیلی در مورد انتقال گاز طبیعی از شمال عراق به ترکیه و اروپا را تایید کردند ولی نگفتند که این دیدارها در چه مکانی انجام شده است.

مقام امنیتی عراق و یک مقام سابق دولت آمریکا که از این طرح اطلاع دارند به خبرگزاری رویترز گفتند باز کریم برزنجی، سرمایه‌گذار کرد که ویلای او هدف اصلی حملات موشکی سپاه پاسداران بود، یکی از مقاطعه‌کاران اصلی در طرح احداث خط لوله گاز از کردستان عراق به ترکیه است.

با توجه به این شواهد می‌توان گفت دلیل حملات موشکی سپاه پاسداران به اربیل برخلاف تفاسیری که آن را تلافی کردن حملات اسرائیل در خاک سوریه می‌داند رقابت‌های مربوط به حوزه انرژی در سطح منطقه است.

    یک مقام امنیتی عراق می‌گوید حداقل دو ملاقات بین کارشناسان انرژی آمریکایی و اسرائیلی در ویلای باز کریم برزنجی برگزار شده است و این نشان می‌دهد که چرا ایران این ساختمان را هدف گرفته است.

وزارت خارجه رژیم اسرائیل از چنین موضوعی اظهار بی‌اطلاعی کرد و آقای برزنجی نیز حاضر نشد در این مورد اظهار نظر کند.

دفتر نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان، هرگونه ملاقات با مقامات آمریکایی و اسرائیلی برای گفتگو در مورد خط لوله انتقال گاز در ویلای آقای برزنجی را تکذیب کرد. اقلیم کردستان عراق حضور نظامی و یا دیپلماتیک اسرائیل در این منطقه را تکذیب کرده است.

بهبود مناسبات ترکیه و اسرائیل

مقامات عراقی، ترکیه و غربی که به دلیل حساسیت موضوع حاضر نشدند نام‌شان در گزارش قید شود می‌گویند این دیدار در وضعیت سیاسی حساسی برای ایران و منطقه روی می‌دهد. طرح احداث خط لوله انتقال گاز از کردستان عراق به سوی ترکیه می‌تواند صادرات گاز ایران را در شرایطی که اقتصاد آن کشور هنوز تحت تحریم‌های بین‌المللی است کاهش دهد.

مقامات عراقی، ترکیه و غربی که به دلیل حساسیت موضوع حاضر نشدند نام‌شان در گزارش قید شود می‌گویند این دیدار در وضعیت سیاسی حساسی برای ایران و منطقه روی می‌دهد. طرح احداث خط لوله انتقال گاز از کردستان عراق به سوی ترکیه می‌تواند صادرات گاز ایران را در شرایطی که اقتصاد آن کشور هنوز تحت تحریم‌های بین‌المللی است کاهش دهد.

از سوی دیگر دولت‌های اسرائیل و ترکیه مناسبات خود را بهبود بخشیده و همزمان با بحران انرژی در اروپا به دلیل جنگ اوکراین، قصد دارند همکاری‌های خود را در عرصه انتقال انرژی گسترش دهند.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، ماه گذشته گفت این کشور می‌تواند در زمینه انتقال گاز اسرائیل به اروپا همکاری کند و در ملاقات با رئیس اقلیم کردستان عراق گفت ترکیه مایل است برای خرید گاز طبیعی عراق با این کشور قرارداد ببندد.

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ رویترز نوشته است؛ مقامات عراق و ترکیه حاضر نشدند در مورد جزئیات و ظرفیت خط لوله انتقال گاز از شمال عراق به ترکیه و نقش اسرائیل در این طرح اظهار نظر کنند.

یک مقام ترکیه گفت: «زمان حمله موشکی به اربیل بسیار جالب است. به نظر می‌رسد که هدف اصلی آن طرح مربوط به صادرات انرژی از شمال عراق و احتمال مشارکت اسرائیل در این طرح بوده است. ما اطلاع داریم که مقامات عراقی، آمریکایی و اسرائیلی در این مورد مذاکراتی انجام داده‌اند و دولت ترکیه نیز از این طرح حمایت می‌کند».

مقام امنیتی عراق گفت حداقل دو ملاقات بین کارشناسان انرژی آمریکایی و اسرائیلی در ویلای آقای برزنجی برگزار شده است و این نشان می‌دهد که چرا ایران این ساختمان را هدف گرفته است. در این حمله کسی مجروح نشد ولی ساختمان به شدت آسیب دیده است.

یک مقام عراقی دیگر و یک دیپلمات غربی در عراق گفتند که آقای برزنجی مقامات و کارشناسان خارجی از جمله اسرائیلی ها را برای گفتگو به ویلای خود دعوت می‌کرد و این موضوع را همه می‌دانستند.

مقام امنیتی عراقی و یک مقام سابق آمریکایی گفتند شرکت «کار» متعلق به آقای برزنجی در مقطع بررسی احداث خط لوله انتقال گاز مقاطعه‌کار اصلی است. به گفته مقام سابق آمریکایی، بخشی از این خط لوله که در خاک ترکیه است تکمیل شده و خط لوله‌ای که قرار است در شمال عراق احداث شود به آن وصل خواهد شد.

رئیس دفتر رییس اقلیم کردستان عراق به خبرگزاری رویترز گفت شرکت «کار» خطوط لوله انتقال انرژی در این منطقه را مدیریت می‌کند و بر اساس یک قرارداد اجاره طولانی‌مدت، مالک یک سوم از خط لوله صادرات نفت کردستان عراق است. دو سوم دیگر از این خط لوله در مالکیت شرکت روسی «روس‌نفت» است.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش