به گزارش شفقنا به نقل از انستیتو علمی نیروی دریایی آمریکا (USNI) اعلام کرد: آزمایشگاه ناوگان پنجم این نیرو تائید کرده که عامل حمله به یک نفتکش اسرائیلی (تجاری) در سواحل عمان، پهپاد شاهد-۱۳۶ ایران بوده است. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین مستقر است.
بر اساس بیانیه ناوگان پنجم ایالات متحده، تجزیه و تحلیل بقایای باقی مانده از حمله پهپاد به یک نفتکش در سواحل عمان تایید می کند که این پهپاد ایرانی بوده است.
این بیانیه مدعی شد: در ۱۵ نوامبر، یک هواپیمای بدون سرنشین شاهد ۱۳۶ با نوک انفجاری به قسمت عقبی نفتکش تجاری پاسیفیک زیرکن برخورد و بدنه آن را سوراخ کرد، «در حالی که متعاقباً به محفظه های داخلی نفوذ کرد و به آن آسیب رساند. برخورد انفجاری پهپاد به دیگ کشتی، مخزن آب آشامیدنی و قایق نجات نیز آسیب رساند.»
روز بعد، نیروی دریایی ایالات متحده، دو تکنسین مهمات انفجاری را به کشتی نفتکش با پرچم لیبریا اعزام کرد تا آسیب وارده به کشتی را ارزیابی کنند و بقایای آن را تجزیه و تحلیل کنند.
در ادامه آمده است: «در طی یک بررسی دو ساعته و فرآیند جمعآوری شواهد، تکنسینها همچنین نمونههای باقیمانده مواد منفجره را برای آزمایش آزمایشگاهی به دست آوردند. ناوگان پنجم مدارک جمع آوری شده را به آزمایشگاهی در مقر خود در بحرین منتقل کرد و تکنسین ها ارتباط ایران با حمله را تایید کردند. پهپاد هوایی که به نفتکش تجاری اصابت کرد به عنوان یک پهپاد شاهد-۱۳۶ شناسایی شد که با الگوی تاریخی استفاده روزافزون ایران از یک قابلیت کشنده به طور مستقیم یا از طریق متحدان خود در سراسر خاورمیانه مطابقت دارد.
ایران هرگونه ارتباط با این حمله را رد کرده است.
تکمیلی:/
ایندیپندنت هم نوشت: نیروی دریایی آمریکا با انتشار تصاویری از بقایای پهپادی که در حمله ۱۵ نوامبر به تانکر نفتی در دریای عمان استفاده شده بود تایید کرد که شواهد نشان میدهد این پهپاد شاهد ۱۳۶ ایران است.
این پهپاد، نفتکش پاسفیک زیکون با پرچم لیبریا را هدف گرفت که متعلق به یک تاجر اسرائیلی بود.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که مقر آن در بحرین است تصاویر بقایای پهپاد را منتشر کرده است.
این پهپادها در حمله روسیه به اوکراین نیز به کار میروند.
در بیانیه نیروی دریایی آمریکا آمده است که این حمله سوراخی به قطر ۷۶ سانتیمتر در تانکر نفتی ایجاد کرد.
دریادار برد کوپر، فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در خاورمیانه تاکید کرد که ایران با این حملهها به نفتکشهای تجاری در آبهای بینالمللی جان خدمه کشتیها را به خطر میاندازد و امنیت دریانوردی در خاورمیانه را مختل میکند.
آبهای خاورمیانه و بهطور ویژه خلیج فارس و اطراف آن در سالهای اخیر صحنه رویارویی غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران با غرب و متحدانش بوده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، این دومین حمله پهپادی ایران به نفتکش تحت مالکیت تاجران اسرائیلی از سال گذشته تا کنون است.
در جولای ۲۰۲۱ نیز حمله مشابهی در سواحل همان انجام شد.
دولت بریتانیا در آن زمان اعلام کرد که شواهدی مبنی بر دست داشتن حوثیها، گروه شبهنظامی مورد حمایت ایران در این حمله پیدا کرده است.
- 9
- 3
کاربر مهمان
۱۴۰۱/۹/۲ - ۱۳:۳۴
Permalink