یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۴:۱۷ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۰۵۰۷
امنیتی و دفاعی

منتظر تشدید تنش در جنگ اوکراین باشید | پهپاد‌های ایرانی از ۱۵ فوریه در جنگ اوکراین استفاده نشده است

آخرین اخبار از حمله وحشیانه روسیه به خاک اوکراین,نسل کشی پوتین در اوکراین
موقعیت پوتین مانند همیشه پایدار است. دستگاه امنیتی او که به پوتین برای حفظ قدرت اش کمک نموده تغییری نکرده است.

به گزارش فرارو به نقل از الجزیره، در چنین شرایطی جنگ اوکراین به کدامین سو خواهد رفت؟ در ادامه به نظرات هفت کارشناس در مورد ایده منازعه در اوکراین اشاره خواهد شد:

۱-نیکلای میتروخین، مورخ دانشگاه برمن در آلمان: اوکراین و روسیه تسلیحات کافی ندارند

سناریوی اصلی آن است که نه روسیه و نه اوکراین هیچ یک نمی‌تواند به اهداف خود در جنگ دست یابند. روسیه به سختی می‌تواند حتی کل منطقه جنوب شرقی دونباس را اشغال کند چه رسد به این که اوکراین را به عنوان یک ملت نابود کند. اوکراین نمی‌تواند به مرز‌های ژانویه ۲۰۱۴ (قبل پیش از الحاق کریمه به فدراسیون روسیه) بازگردد. جنگ ممکن است تا اواخر سال ۲۰۲۳ یا در سال ۲۰۲۴ میلادی به پایان برسد، زیرا در آن زمان منابع و تجهیزات هر دو کشور به پایان خواهند رسید. دلیل اصلی برای این وضعیت آن است که اوکراین و روسیه هر دو فاقد تسلیحات، مهمات و سربازان کافی برای دستیابی به اهداف هستند.

در اینجا سه سناریو را در نظر می‌گیرم:

بدبینانه: روسیه دفاع اوکراین را در شمال خط مقدم کنونی در هم خواهد شکست هلالی که حدود هزار کیلومتر امتداد دارد. روس‌ها در این سناریو شهر لیمان را اشغال می‌کنند. آنان در جنوب خط مقدم را در هم می‌شکنند و شهر زاپوریژیا را تحت محاصره در خواهند آورد. در مرکز نیز خط مقدم را خواهند شکست و به شهر‌های کراماتورسک و اسلوویانسک می‌رسد و در آنجا به این شهر‌ها حمله می‌کند. شاید پس از اشغال آن مناطق روسیه به اوکراین پیشنهاد آتش بس پایدار را ارائه دهد.

محتمل‌ترین سناریو: علیرغم وقوع نبرد عظیم در خط مقدم جنوبی جبهه در آنجا وضعیتی ثابت را حفظ خواهد کرد. نیرو‌های روسی به اسلوویانسک و کراماتورسک می‌رسند، اما نمی‌توانند آن مناطق را اشغال کنند. در جبهه شمالی روس‌ها لیمان را اشغال خواهند کرد.

سناریوی خوش بینانه: نیرو‌های اوکراینی روس‌ها را در جبهه جنوبی در هم خواهند شکست و عملیات موفقیت آمیز چتربازان را در سراسر رودخانه دنیپر انجام می‌دهند. جنوب اوکراین به طور جزئی یا کامل آزاد خواهد شد. در جبهه شمالی نیز آنان موفق می‌مناطقی را بازپس گیرند و پس از آن روس‌ها تقریبا نیرو‌های خود را از اوکراین خارج خواهند ساخت. این نقطه‌ای که در آن پیشنهاد معامله صلح در ازای غرامت و حفظ کریمه تحت کنترل روسیه پیشنهاد خواهد شد. در اینجا خواهد بود که ادامه آخرالزمانی جنگ محتمل است چرا که اوکراین احتمالا با آن توافق مخالفت خواهد کرد و شاید پل کریمه را با استفاده از موشک‌های دوربرد تخریب کند.

اگر حملات پهپادی اوکراین علیه کریمه صورت گیرد نیز وضعیت بسیار پرهزینه و پیچیده‌تر خواهد شد. در آن صورت پوتین ممکن است دستور استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی علیه اوکراین را صادر کند. پس از آن برقراری آتش بس تحت هر شرایطی دشوارتر خواهد شد.

 ۲- ژنرال ایهور روماننکو، معاون سابق ستاد کل نیرو‌های مسلح اوکراین: روسیه ۳۰۰ هزار مرد جنگجو برای حمله قریب الوقوع آماده می‌سازد

نیرو‌های روس در اواخر ژانویه پیشروی خود را آغاز کردند. این یک جبهه بسیار طولانی است و از کوپیانسک در منطقه خارکف گرفته تا چندین جهت از جمله کوپیانسک، لیمان، باخموت، آدویوکا و شاختار تا اولدار را شامل می‌شود که بیش از هزار کیلومتر هستند.

روس‌ها در سطح تاکتیکی از ذخایر نظامی که از اواخر سال گذشته ذخیره کرده بودند استفاده می‌نمایند. روس‌ها سربازان خود را برای عملیاتی آماده می‌سازند که ۳۰۰ هزار نفری که از سپتامبر بسیج کرده بودند را درگیر خواهد ساخت. آنان هم چنین از زندانیانی استفاده می‌کنند که شرکت نظامی خصوصی واگنر به رهبری "یوگنی پریگوژین" استخدام کرده بود، اما عمدتا کشته شده اند. مسکو در حال آموزش ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار مرد بسیج شده در میدان‌های تیراندازی روسیه و بلاروس برای استفاده استراتژیک آنان است و تجهیزات نظامی را برای شان آماده می‌سازد. نیرو‌های اوکراین در شرق عمدتا در مناطق دونتسک و لوهانسک عملیات دفاعی انجام می‌دهند و با کمک متحدان غربی از نظر تجهیزات و پرسنل ذخایر استراتژیک خود را آماده می‌سازند. آماده سازی بیش‌تر در خارج از کشور انجام می‌شود، زیرا تجهیزات در اکثر موارد خارجی هستند، اما نه منحصرا، زیرا برخی از تجهیزات مانند تانک‌های روسیه و خودرو‌های زرهی آن کشور ساخت دوره شوروی می‌باشند.

اگر موانع سیاسی حل شود و غرب از طریق امریکا و لهستان تجهیزات نظامی را به نیروی هوایی اوکراین تخویل دهد نتیجه جنگ تغییر خواهد کرد. نتیجه جنگ پیروزی اوکراین در آن باید تضعیف روسیه به عنوان یک دولت امپریالیستی متجاوز را به همراه داشته باشد به طوری که نتواند برای مدتی چنین جنگی را انجام دهد.

 ۳-گلناز شرافت الدینوا، استاد سیاست روسیه کینگز کالج لندن: انتظار دارم جنگ طولانی شود

علیرغم شکست‌های نظامی و عدم دستیابی به اهدافی که در آغاز تهاجم بیان شده بود موضع پوتین کماکان پایدار است. به نظر می‌رسد نخبگان پشت سر پوتین با افزایش نفوذ و فعالیت ارتش ودیگر نهاد‌های امنیتی دولتی تثبیت شده اند. علیرغم آن که بسیاری از نخبگان روس احتمالا از جنگ انتقاد می‌کنند آنان ضرورت پیروزی روسیه همره با ترس از مورد انتقام جویی قرار گرفتن از سوی پوتین به دلیل عدم وفاداری را درک کرده اند. عدم دسترسی به فناوری ناشی از تحریم‌ها بدون شک ظرفیت تولید نظامی روسیه را فلج می‌کند. علیرغم آن که روسیه درصدد تامین برخی از قطعات مورد نیاز از کشور‌های غیر غربی خواهد بود، اما نمی‌تواند آن قطعات را به طور کامل جایگزین قطعات غربی مورد نیاز سازد. از نظر اقتصادی برخی از صنایع روسیه مانند خودروسازی افتی ۶۰ درصدی داشته اند. تحریم‌ها به اقتصاد روسیه به ویژه از طریق تحت فشار قرار دادن سود حاصل از تجارت انرژی آسیب می‌رسانند. من انتظار دارم که جنگ به طول بیانجامد. با این وجود، من مشتاقانه منتظر ضد جمله اوکراین و نتایج آن هستم که ممکن است تصورات روسیه را تغییر دهد. نیرو‌های اوکراینی پیش‌تر توانایی خود را برای بازپس گیری مناطق کشورشان نشان داده اند. بنابراین، در این باره امیدواری‌هایی وجود دارد.

 ۴-مارات گابیدولین، از فرماندهان سابق گروه نظامی روسی واگنر که در سوریه حضور داشته است: نباید توانایی روسیه برای بازسازی همه چیز را نادیده گرفت

هر دو طرف فاقد منابع و توانایی کافی برای آغاز یک حمله قاطعانه به منظور در هم شکستن اوضاع و تغییر شرایط به نفع خود هستند. ارتش روسیه برای جنگ آماده نیست و برخی از اشتباهات خود را، اما نه به شکلی قابل توجه اصلاح کرده است. حتی پیش از آغاز جنگ نیز من تصور می‌کردم که ارتش اوکراین توانایی مقابله با یک تجاوز مسلحانه را دارد.

ارتش اوکراین مانند سال ۲۰۱۴ میلادی نیست. ارتش اوکراین قدرت گرفته تجربه کسب شده و مدرنیزه شده است. ارتش اوکراین عزم خود را برای دفاع از آن کشور نشان داده است. البته ارتش اوکراین معایبی نیز دارد. این خطر وجود دارد که نزاع به جنگی موضعی تبدیل شود، اما بسیاری از موارد به این بستگی دارد که غرب تا چه اندازه تجهیزات و تسلیحات را به ارتش اوکراین عرضه می‌کند و ارتش اوکراین چگونه خواهد توانست استفاده از این تسلیحات و روش ادغام آن را بیاموزد. تسلط بر تسلیحات مدرن به زمان زیادی نیاز دارد. اگر تسلیحات در کل سیستم سازماندهی جنگ و اجرای آن قرار بگیرند احتمال آن که اوکراین بتواند ضد حمله‌ای قاطع را با هدف بیرون راندن نیرو‌های روس به خارج از مرز‌های دولتی اوکراین آغاز کند وجود خواهد داشت.

مزایای تسلیحات غربی آشکار است و هیچ تردیدی در این مورد وجود ندارد. اوکراین هنوز دارای منابع انسانی است و می‌تواند بسیج نیروی اضافی را انجام داده و خسارت خود را جبران کرده و با تشکیل تعداد لازم واحد‌های نظامی آنان را به درستی آموزش دهد. با این وجود، پیش بینی آینده دشوار است، زیرا روسیه نیز نفس آخر خود را نمی‌کشد. روسیه نیز ذخایر و متبع خاصی در اختیار دارد. مجتمع نظامی – صنعتی روسیه کماکان کار می‌کند. روسیه کماکان به تولید تسلیحات مدرن ادامه می‌دهد اگرچه شاید کامل‌ترین تسلیحات نباشند، اما به اندازه کافی مدرن می‌باشند. نباید توانایی روسیه برای بازسازی همه چیز را نادیده گرفت.

 ۵-فریده رستموا، خبرنگار: براساس آن چه منابع ما می‌گویند حصول آتش بس غیرممکن است

موقعیت پوتین مانند همیشه پایدار است. دستگاه امنیتی او که به پوتین برای حفظ قدرت اش کمک نموده تغییری نکرده است. او نیرو‌های امنیتی را به خوبی تغذیه می‌کند و دستمزد آنان را افزایش داده و انواع امتیازات را به آنان ارائه می‌کند. این موضوع را می‌توان در رکوردشکنی تخصیص بودجه برای نهاد‌های دفاعی و امنیتی روسیه برای سالیان آینده مشاهده کرد. هیچ نیروی اپوزیسیون جدی‌ای که بتواند قدرت پوتین را در هم بکشند در حال حاضر در آن کشور دیده نمی‌شود.

جنگ تاثیر زیادی بر جامعه روسیه گذاشته است. بدیهی است که جامعه متزلزل شد. این روند ابتدا با آغاز جنگ و دوم با اعلام بسیج نیروی عمومی صورت گرفت. این دو روند زلزله‌های بزرگ اجتماعی سال گذشته برای روس‌ها بودند. ناامیدی در روسیه افزایش یافته، اما به اعتراضات گسترده منتهی نشد، زیرا دستگاه سرکوب روسیه بسیار قوی عمل می‌کند. من فکر می‌کنم با قضاوت بر اساس این که اوضاع چگونه پیش می‌رود قطعا یک سال دیگر جنگ را پشت سر خواهیم گذاشت. در حال حاضر، بر اساس آنچه منابع ما می‌گویند واضح است که حصول آتش بس ناممکن به نظر می‌رسد. روسیه کماکان در تلاش برای پیشروی است و اوکراین نمی‌خواهد تسلیم شود. به نظر نمی‌رسد که اوضاع آرام شود یا با هیچ گونه توقفی همراه باشد.

 ۶-آلموت روچووانسکی، در همکاری با فعالان جامعه مدتی در اقمار سابق شوروی به ویژه در مناطق درگیر منازعه در اوکراین: هیچ راهی برای پیروزی آشکار برای هیچ یک از طرفین وجود ندارد

من انتظار دارم که اقدامات سرکوبگرانه و پروپاگاندای متمرکز ادامه یابد و احتمالا بیش‌تر این موضوع را در تمام عرصه‌های زندگی عمومی برای مثال در نظام آموزشی خواهیم دید. اقتصاد به تدریج بیش از آن چه تا به امروز بوده در بستر جنگ قرار خواهد گرفت. ممکن است شاهد سیاست‌های جدید و سخت گیرانه‌تر در مورد بسیج نیرو و احتمالا جلوگیری از سفر مردان جوان به خارج از کشور باشیم.

۷-پاول لوزین، تحایلگر دفاعی در اندیشکده بنیاد جیمز تاون: اهداف جنگی روسیه تغییر نکرده است: نابودی اوکراین

سناریوی اصلی همان است که پیش‌تر بود: تشدید تنش. روسیه اولین تلاش جدی خود را در پاییز انجام داد و اکنون دومین تلاش خود را انجام می‌دهد. هدف روسیه این است که کی یف تحت شرایط قابل قبول به مسکو فرصتی دهد تا زخم‌های خود را ترمیم کند و منتظر لحظه‌ای بهتر از نظر سیاسی برای آغاز حمله‌ای تازه باشد. اهداف جنگی روسیه تعییر نکرده و هدف اصلی آن کشور نابودی اوکراین است.

 انگلیس:پهپاد‌های ایرانی از ۱۵ فوریه در جنگ اوکراین استفاده نشده است

اگرچه این تسلیحات برای از بین بردن اهداف مورد نظر سابقه خوبی ندارند، اما احتمالاً روسیه آن‌ها را به عنوان ابزار مفیدی می‌داند که می‌تواند سامانه دفاع هوایی اوکراین را از موشک‌های موثرتر کروز منحرف کند.

آخرین اخبار از حمله وحشیانه روسیه به خاک اوکراین,نسل کشی پوتین در اوکراین

رکن اطلاعات وزارت دفاع انگلیس در تداوم ادعا‌های مقامات غربی درباره مشارکت تسلیحاتی ایران با روسیه در جنگ اوکراین که بار‌ها از سوی کشورمان رد شده است، مدعی شد که پهپاد‌های ساخت ایران از ۱۵ فوریه (۲۶ بهمن ۱۴۰۱) به این سو در جنگ استفاده نشده است.

به گزارش ایرنا، وزارت دفاع انگلیس با صدور بیانیه‌ای که یک نسخه آن در توئیتر منتشر شد ادعا کرد: هیچ گزارشی مبنی بر استفاده از پهپاد‌های ایرانی (OWA-UAVS) از حدود ۱۵ فوریه ۲۰۲۳ در اوکراین استفاده نشده است.

در این بیانیه ادعا شده که اوکراین بین اواخر ژانویه و اوایل فوریه «دستکم ۲۴ پهپاد شاهد» را منهدم کرده است. عدم به‌کارگیری از پهپاد‌های ایرانی طبق ادعای وزارت دفاع انگلیس نشان‌دهنده خالی شدن انبار روسیه و تلاش احتمالی مسکو برای سفارش‌های جدید است.

 اگرچه این تسلیحات برای از بین بردن اهداف مورد نظر سابقه خوبی ندارند، اما احتمالاً روسیه آن‌ها را به عنوان ابزار مفیدی می‌داند که می‌تواند سامانه دفاع هوایی اوکراین را از موشک‌های موثرتر کروز منحرف کند.

این ادعا درحالی تکرار می‌شود که غرب به رهبری آمریکا از ماه‌ها پیش و همزمان با تشدید تنش‌ها در جنگ اوکراین، ادعای مردود مشارکت نظامی ایران با روسیه در جنگ را مطرح کرده است. آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپاد‌های ایرانی و سپس ادعای انتقال احتمالی موشک‌های زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ را مطرح کرد.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش