به گزارش ایرنا از یورو نیوز، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه این نشست به خبرنگاران گفت: ما باید مهمات بیشتری در اختیار اوکراین قرار بدهیم ولی میبایست این کار سریعتر صورت گیرد.
بورل افزود: در این طرح، ۱۵ شرکت صنایع نظامی اروپا همکاری خواهند داشت تا قیمت تمام شده و مدت زمان تولید کاهش یابد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرد ظرف یک ماه آینده مقدمات و هماهنگیهای لازم میان این شرکتها به انجام برسد.
بر اساس طرح جدید، مبلغ یک میلیارد یورو صرف خرید، تهیه و ارسال مهمات از موجودی فعلی مهمات خانههای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و یک میلیارد یورو دیگر برای تقویت ظرفیت تولید مهمات سازیها و صنایع دفاعی این کشورها در دراز مدت صرف خواهد شد.
وزیر دفاع اوکراین که در این نشست حضور دارد، به خبرنگارن گفت که کشورش به یک میلیون گلوله سامانههای توپخانه ۱۵۵ میلی متری و نیز خودروهای زرهی از جمله تانک نیاز دارد.
وی افزود: نظامیان اوکراین برای دفع حملات روسیه ماهانه به ۹۰ تا ۱۰۰ هزار گلوله توپهای ۱۵۵ میلی متری نیاز دارند.
وزیر دفاع سوئد: اروپا با ارسال مهمات بیشتر به اوکراین موافقت کرد
وزیر دفاع سوئد در حاشیه نشست وزرای دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در استکهلم از موافقت این کشورها برای ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی بیشتر به اوکراین خبر داد.
به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا از شینهوا، پال جانسون گفت: اجماع فزایندهای درمیان اعضای اتحادیه اروپا وجود دارد که باید مهمات بیشتری به اوکراینی ارسال شود.
وزیر دفاع سوئد افزود: من امیدوارم که تا نشست بعدی وزرای دفاع اروپا در ۲۰ مارس (۲۹ اسفند) در بروکسل، ما واقعاً بتوانیم درباره ساز و کار این طرح به توافق برسیم.
رئیس جمهور سوئیس همچنان با صادرات تسلیحات به اوکراین مخالف است
آلن برست رئیس جمهور سوئیس به دلیل پایبندی به سیاست بیطرفی این کشور، همچنان با صادرات تسلیحات ساخت این کشور به اوکراین مخالف است.
به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از رسانههای اوکراینی، رئیس جمهور سوئیس مانند گذشته بار دیگر تاکید کرد که کشورش با صادرات سلاح به اوکراین مخالف است.
قوانین سوئیس صادرات مجدد تسلیحات ساخت این کشور را به کشورهای در حال جنگ ممنوع کرده است اما موضوع سنت پایدار و طولانیمدت حفظ بیطرفی این کشور از زمان آغاز جنگ در اوکراین، همواره مورد بحث بوده است.
برست که در حال حاضر ریاست دورهای یک ساله این کشور را برعهده دارد، گفت: بحث در مورد صادرات مستقیم یا مجدد تسلیحات ساخت سوئیس به اوکراینِ در حال جنگ، در حالی که چارچوب قانونی سوئیس اجازه چنین کاری را نمیدهد، راه به جایی نخواهد برد.
وی افزود: حفظ این چارچوب قانونی و عمل کردن در محدوده آن امری الزامی است و دولت سوئیس و شورای فدرال این کشور، قصد اقدام برخلاف این چارچوب قانونی را ندارند.
با وجود فشارهای کییف و متحدانش، بِرن تاکنون از موافقت با صدور مجدد تسلیحات ساخت سوئیس توسط کشورهای ثالث به اوکراین خودداری کرده است و تا به امروز درخواستهای صریح آلمان، اسپانیا و دانمارک در این خصوص را نیز رد کرده است.
اگرچه هماکون ابتکارات متعددی در پارلمان سوئیس برای کاهش قوانین سختگیرانه صادرات مجدد تسلیحات ساخت این کشور در جریان است، اما اتخاذ هر تصمیمی در این خصوص از سوی قانونگذاران این کشور احتمالاً چند ماه به طول خواهد انجامید.
برست که درست قبل از سفر آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد به اوکراین، با وی در نیویورک دیدار کرد، یادآور شد: پارلمان سوئیس امکانات زیادی برای تغییر قوانین دارد.
وی با اشاره به اینکه اگر مجلس سوئیس با تغییر چارچوب قانونی درباره صادرات مجدد تسلیحات موافقت کند، آنگاه دولت این کشور هم خواهد توانست در چارچوب قانونی جدید انجام وظیفه کند، تاکید کرد: اما در حال حاضر و در چارچوب قوانین فعلی در خصوص صادرات مجدد تسلیحات ساخت سوئیس، نمیتوان استثنا قائل شد.
- 15
- 2