سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۴ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۱۰۶۵
امنیتی و دفاعی

واکنش نیروی هوایی آمریکا به ادعای کشته شدن اپراتور پهپاد دارای هوش مصنوعی

ارتش آمریکا, کشته شدن اپراتور پهپاد دارای هوش مصنوعی
ارتش آمریکا از فناوری هوش مصنوعی (AI) استقبال کرده و اخیرا هوش مصنوعی را برای کنترل یک جت جنگنده اف ۱۶ به کار برده است.

به گزارش همشهری آنلاین،به گزارش گاردین یک مقام نظامی آمریکا قبلا گفته بود که در یک آزمایش مجازی ترتیب‌ داده شده بوسیله ارتش آمریکا در ماه پیش یک پهپاد نیروی هوایی آمریکا که بوسیله هوش مصنوعی کنترل می‌شد، «راهبردهای بسیار غیرمنتظره‌ای را برای دستیابی به هدفش به کار برد.»

این مقام نظامی به نام سرهنگ تاکر «سینو» همیلتون یک آزمایش شبیه‌سازی مجازی را توصیف کرد که در آن به یک پهپاد دارای هوش مصنوعی دستور داده شد تا سامانه‌های دفاع هوایی دشمن را نابود کند و این پهپاد در نهایت به هر کسی که مانع اجرای این دستور شده بود، حمله کرد.

سرهنگ همیلتون که رئیس بخش آزمایش و عملیات هوش مصنوعی در نیروی هوایی آمریکا است بر اساس پستی که در یک وبلاگ منتشر شد، در ماه مه (اردیبهشت) در «اجلاس توانایی‌های رزمی هوایی و فضایی آینده» در لندن گفت: «این سیستم متوجه شد که با اینکه عامل تهدید شناسایی شده بود، در مواردی اپراتور انسانی به پهپاد می‌گوید که عامل تهدید را از بین نبرد و این در حالی است که با نابود کردن عامل تهدیدکننده است که این سیستم به هدفش می‌رسد. بنابراین این سیستم چه واکنشی نشان داد؟ این سیستم اپراتورش را کشت. پهپاد اپراتورش را کشت، زیرا این شخص مانع از دست یافتن آن به هدفش می‌شد.»

سرهنگ همیلتون گفته بود: «ما این سیستم را تعلیم دادیم: آهای اپراتور را نکش- این کار بدی است. اگر این کار را انجام دهی، امتیازاتت کم خواهد شد. اما واکنش آن چه بود: این سیستم برج مخابراتی را که اپراتور برای برقراری ارتباط با پهپاد استفاده می‌کرد تا مانع از کشتن هدف بوسیله آن شود، نابود کرد.» البته در این آزمایش مجازی هیچ شخص واقعی آسیب ندیده بود.

تکذیب نیروی هوایی آمریکا

این اظهارات باعث ابراز نگرانی عمیق درباره استفاده از هوش مصنوعی در تسلیحات نظامی و مباحثات گسترده آنلاین شده شد. اما نیروی هوایی آمریکا پنجشنبه بعدازظهر انجام این آزمایش را انکار کرد. آن استفانک، سخنگوی نیروی هوایی آمریکا گفت: «نیروی هوایی چنین شبیه‌سازی با پهپاد دارای هوش مصنوعی انجام نداده است و به استفاده اخلاقی و مسئولانه از فناوری هوش مصنوعی (AI) متعهد می‌ماند.  به نظر می‌رسد اظهارات سرهنگ بیرون از بافتار آن نقل شده است، در حالیکه هدف او زدن یک مثال بوده است.»

انجمن هوافضای سلطنتی بریتانیا نیز روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که همیلتون اظهاراتش را پس گرفته است و توضیح داد که «شبیه‌سازی پهپاد دارای هوش مصنوعی یاغی‌شده یک «آزمایش فکری» فرضی بوده است.

همیلتون در این اظهارات جدید توضیح داد: «ماه هرگز این تجربه را به اجرا در نیاوردیم و نه نیاز به انجام چنین تجربه‌ای داریم تا دریابیم که آیا چنین پیامدی ممکن است رخ دهد یا نه.»

انتقادها از کاربرد هوش مصنوعی در موارد نظامی

ارتش آمریکا از فناوری هوش مصنوعی (AI) استقبال کرده و اخیرا  هوش مصنوعی را برای کنترل یک جت جنگنده اف ۱۶ به کار برده است. همیلتون در مصاحبه‌ای با سایت Defence IQ در سال پیش گفت:‌ «داشتن AI برای قشنگی نیست، AI مانند یک وسیله همه‌کاره نیست، AI برای همیشه جامعه ما و ارتش ما را تغییر خواهد داد.»

او افزود: «ما باید با جهانی مواجه شویم که AI از قبل در آن وجود دارد و دارد جامعه ما را تغییر می‌دهد. AI همچنین بسیار آسیب‌پذیر است، به اسانی می‌توان آن را فریب داد و/ یا در دستکاری کرد. لازم است ما راه‌هایی بیابیم تا AI را مستحکم‌تر کنیم و آگاهی بیشتری در این باره پیدا کنیم که چرا کدهای نرم‌افزاری تصمیم‌گیری‌های معینی را  انجام می‌دهند- چیزی که به آن توضیح‌پذیری AI می‌گوییم.»

این جروبحث در هنگامی رخ می‌دهد که دولت آمریکا شروع به بررسی چگونگی نظارت قانونی بر هوش مصنوعی کرده است. نگرانی درباره این فناوری بوسیله پژوهشگران و متخصصان اخلاق هوش مصنوعی (AI) ابراز شده است که می‌گویند با اینکه اهداف بلندپروازانه‌ای برای این فناوری وجود دارد، از جمله علاج بالقوه سرطان هنوز این فناوری تا رسیدن به این اهداف فاصله زیادی دارد. همچنین آنها به شواهد فراوان درباره آسیب‌های فعلی ناشی از هوش مصنوعی اشاره می‌کنند، از جمله افزایش استفاده از سیستم‌های تجسسی غیرقابل‌اعتماد که افراد سیاه‌پوست یا رنگین‌پوست را به درستی شناسایی نمی‌کنند و باعث کاربرد بیش از حد نیروی پلیس و بازداشت‌های اشتباه می‌شوند، اطلاعات نادرست را در بسیاری از پلتفرم‌ها منتشر می‌کنند و همچنین آسیب‌های بالقوه ناشی از استفاده از این فناوری که در مراحل ابتدایی رشدش است برای تقویت کردن و به کار گرفتن سلاح‌های نظامی در مناطق بحرانی.

hammihanonline.ir
  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش