چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۷:۵۰ - ۰۶ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۰۴۰۵
امنیتی و دفاعی

روایت بازماندگان حمله‌ به یک روستا در قره‌باغ؛ همه‌جا را بمباران کردند

جنگ در قره باغ,روایت بازماندگان حمله‌ به یک روستا در قره‌باغ
شاهدان بمباران روستایی دورافتاده در منطقه قره‌باغ کوهستانی روایت‌های خود را بازگو کرده‌اند که در این حملات سه کودک و دو فرد سالخورده کشته شدند.

به گزارش بهارنیوز، جمهوری آذربایجان ادعا می‌کند که تنها به «اهداف مشروع نظامی» حمله می‌کند، اما بی‌بی‌سی با مادری صحبت کرده که دو پسر کوچکش را در گلوله‌بارانی که ساکنان روستا آن را «حمله‌ای بی‌هدف» توصیف کرده‌اند، از دست داده و یک فرزند دیگرش هم در این واقعه زخمی شده است. روستای سارناغبیور (آغ‌بولاق به آذربایجانی) در منطقه آسکران در قره‌باغ کوهستانی واقع شده است. دور تا دور این دهکده را مناطق جنگلی احاطه کرده و این روستا نزدیک هیچ گونه هدف نظامی مهمی نیست.

زمانی که حمله ۱۹ سپتامبر رخ داد، زرینه قازاریان به آسکران رفته بود. او در شهر برای پسر کوچکش،‌ کارن، دنبال شیر خشک می‌گشت. ۹ ماه زندگی در شرایطی که در عمل به معنای محاصره منطقه قره‌باغ کوهستانی بود، باعث کمبود شدید مواد غذایی،‌ سوخت و کالاهای اساسی شده بود. با شنیدن خبر انفجارها او تلاش کرد به روستای محل زندگی‌اش برگردد اما به گفته خودش آتشبار سنگین مانع از بازگشت او شد.

 به او گفتند پسرش سیران به شدت زخمی شده و به بیمارستانی در استپاناکرت (خان‌کندی)، مرکز منطقه قره‌باغ کوهستانی، منتقل شده است. قرار بود نیروهای صلحبان روسیه سه فرزند دیگرش را از منطقه خارج کنند. اما وقتی زرینه به بیمارستان رسید به او گفتند که دو پسرش در بمباران جانشان را از دست داده‌اند: میکایل هشت ساله و نور ده ساله. با زرینه در بیمارستان صحبت کردیم. او گفت که اجازه داده‌اند جنازه دو پسرش را ببیند که هر دو به شدت از ناحیه سر آسیب دیده بودند. او گفت: «بچه‌ها را دیدم. خیلی وحشتناک بود. خیلی وحشتناک است. فقط می‌خواهم پدرشان بیاید.» آرمان، پسری ۱۵ ساله، ساکن همین روستا است که وقتی گلوله‌باران شروع شد، همراه بچه‌ها بود. با او صحبت کردیم که برای درمان جراحت‌های کمر، شانه و دستانش در بیمارستان بستری بود.

 او گفت: «همه‌جا را بمباران کردند. یک عده کشته شدند،‌ یک عده هم زخمی شدند. کسانی را دیدم که سرشان متلاشی شده بود. خیلی وحشتناک بود.» آرمان می‌گوید سه بمب در اطراف او منفجر شد. مقام‌های محلی می‌گویند سه نفر دیگر هم در آن روز جانشان را از دست دادند. گاریک الکسانیان، شهردار منطقه، پسرش دیوید، پدرش الکساندر و مادر همسرش،‌ گوهر را در گلوله‌باران روستا از دست داد. توصیف او از جراحات پسرش آن قدر دردناک است که نمی‌توان آن را تکرار کرد. به گفته مسئولان محلی ۱۵ نفر دیگر از اهالی روستا در این حملات زخمی شده‌اند. بسیاری دیگر هم مجبور شده‌اند خانه و زندگی‌شان را ترک کنند.

این افراد به هزاران نفر دیگری از اقلیت ارمنی‌‌هایی می‌پیوندند که این حملات آنها را آواره کرده است. بیشتر این افراد تلاش می‌کنند خود را به استپاناکرت برسانند یا همراه صلحبانان روسیه به پایگاه‌های آنها در فرودگاه منطقه بروند. بسیاری از آنها امیدوار بودند که با پرواز به ارمنستان منتقل شوند،‌ اما به جای آن روی باند پرواز فرودگاه به حال خود رها شده‌اند. زرینه می‌خواهد جنازه پسرانش را برای خاکسپاری به ارمنستان ببرد اما پروازهایی که از قره‌باغ به ارمنستان می‌رود برای خارج کردن زخمی‌ها در نظر گرفته شده و در مسیرهای زمینی هم راه‌بندان‌هایی به طول ده‌ها کیلومتر برای خروج از قره‌باغ تشکیل شده است. به همین دلیل او و خانواده‌اش همچنان منتظر هستند.

الچین امیربکف،‌ نماینده ویژه رئیس جمهوری آذربایجان به بی‌‌بی‌سی گفت که ارتش جمهوری آذربایجان دستور دارد که «تنها به اهداف مشروع نظامی حمله کند.» او گفت: «قصد ما هرگز این نبوده است که به غیرنظامیان آسیبی برسانیم. واقعیت این است که تلفات جانبی رخ می‌دهد و ما از هر گونه جان باختن غیرنظامیان ابراز تاسف می‌‌کنیم.» او اتهام عمدی بودن این حمله را به شدت رد می‌کند و می‌گوید که در دهه ۱۹۹۰ میلادی نیروهای ارمنستان صدها هزار آذربایجانی را آواره کردند و مرتکب جنایات جنگی علیه آنها شدند.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش