به گزارش مهر به نقل از الجزیره، گزارشهای اولیه از انفجارهای قوی در شهر حدیده یمن حکایت دارد.
گزارشهای اولیه از پرتاب یک سری موشکهای پرتاب شده به سوی اهدافی در یمن حکایت دارد.
پنتاگون با اعلام بیانیهای تائید کرد که آمریکا به ۱۰ هدف در یمن حمله کرده است.
خبرگزاری رسمی صبا در صنعا نیز تائید کرد که متجاوزان آمریکایی، اسرائیلی و انگلیسی چندین حمله به پایتخت، شهر صنعا، و استانهای حدیده، صعده و ضمار انجام دادند.
یک مقام نظامی آمریکایی به الجزیره گفته است که حمله به مواضعی در یمن را با مشارکت کشتیها، هواپیماهای جنگی و زیردریاییها آغاز کردهایم.
حملات ارتش آمریکا و انگلیس به مناطقی در یمن
همچنین یک مقام آمریکایی به سی ان ان گفت: ارتش آمریکا حملاتی را علیه چندین هدف در مناطق تحت کنترل انصارالله در یمن انجام داد و این حملات توسط جتهای جنگنده و موشکهای تاماهاوک انجام شد.
شبکه ان. بی. سی نیز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که عملیات مشترک ارتش آمریکا و انگلیس، اهدافی را در یمن هدف قرار داد.
خبرنگار الجزیره حمله به ۴ هدف در منطقه عبس، استان حج و غرب یمن ر تائید کرده است.
رسانههای اسرائیلی نیز گزارشی از اصابت موشک زمین به زمین به یک کشتی آمریکایی در دریای سرخ را مطرح کردند.
یک مقام آمریکایی هم گفته است که حملات علیه یمنیها سایتهای رادار، سکوهای پهپادی، موشکها و سایتهای نظارتی و گشت زنی ساحلی را هدف قرار داده است.
مقام آمریکایی: حملات علیه مواضع یمن پایان یافته است
این مقام آمریکایی به الجزیره گفت: حملات علیه مواضع یمن پایان یافته است، اما ما این حق را برای خود محفوظ میداریم که در صورت ادامه تهدیدها پاسخ دهیم.
وبگاه پولیتیکو به نقل از یکی از مقامات وزارت دفاع ایالات متحده اعلام کرد که واشنگتن و لندن، با حمایت استرالیا، هلند، بحرین و کانادا، حملاتی را علیه اهدافی در یمن انجام دادند.
پیش از این، «محمد الفرح»، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در حساب کاربری خود در شبکه ایکس و در واکنش به احتمال حمله نظامی ائتلاف آمریکا و انگلیس علیه یمن، گفت: «فرض کنیم آمریکا امشب به یمن حمله کرد و فردا صبح حمله به غزه متوقف شد یا اعلام شد که حمله آمریکا به یمن متوقف شده است، اما ما به آمریکاییها تأکید میکنیم که جنگ بین ما و کسی که به ما حمله کرده، هرگز متوقف نخواهد شد و ما به هدف قرار دادن ناوهای متجاوزان و کشتیهای تجاری، پایگاهها و منافع آنها ادامه خواهیم داد و چه بسا جنگ بین ما و متجاوزان برای سالها ادامه یابد.»
این عضو ارشد انصارالله یمن همچنین گفت: «آمریکا و انگلیس باید از حمله پیشین خود به یمن با رهبری رژیم سعودی درس عبرت بگیرند. جنگ قبلی فقط برای چند هفته و یا چند ماه برنامه ریزی شده بود، ولی این جنگ بیش از هشت سال طول کشید و ما قویتر و پیروز میدان از این معرکه بیرون آمدیم و آنها شکست خوردند و زیان دیدند.»
ساعاتی پیش از این نیز، یک مقام نظامی آمریکایی در گفتگو با الجزیره تائید کرد که نیروهای آمریکایی در خاورمیانه به حالت آماده باش درآمدند. به گفته این مقام نظامی آمریکایی، واشنگتن از فعالیتهای یمن در منطقه بسیار نگران است.
این مقام نظامی آمریکایی به الجزیره گفت: ما این حق را برای خود محفوظ میداریم که به هرگونه حمله به نیروهای خود در مکان و زمان مناسب پاسخ دهیم.
همچنین برخی رسانههای اسرائیلی اعلام کردند که هواپیماهای نظامی و اطلاعاتی «ائتلاف بین المللی» از پایگاههای خود در خلیج فارس به سمت یمن و خلیج عدن برخاستند.
منابع عبری زبان همچنین گزارش دادند که تل آویو سطح هشدار پدافند هوایی را در سراسر شهرها و شهرکها همزمان با احتمال حمله علیه یمن و در صورت هرگونه پاسخ متقابل از یمن افزایش داده است.
از سوی دیگر «ریشی سوناک»، نخست وزیر انگلیس برنامه ریزی برای حملات هوایی علیه یمن را تأیید کرد و مدعی شد که این حملات در قالب پاسخ به رهبری ایالات متحده علیه یمن محدود خواهد بود.
همزمان منابع دیگر انگلیس از جمله بریتیش تایمز به نقل از منابع خود اعلام کردند که نخست وزیر انگلیس با انجام حملات هوایی علیه سایتهای نظامی در یمن موافقت کرد.
تایمز در ادامه گزارش خود نوشت که چندین روز در مورد اهداف یمنیها که باید مورد حمله قرار گیرند تا درگیری به یک جنگ همه جانبه تبدیل نشود، گفتگو و مذاکره صورت گرفته است.
در عین حال، نخست وزیر اسکاتلند در واکنش به احتمال همراهی انگلیس با آمریکا در حمله به یمن گفت که انگلیس سابقه خوبی از مداخله نظامی در خاورمیانه ندارد، بنابراین پارلمان باید از جزئیات این عملیات مطلع شود و نمایندگان مجلس باید در مورد هر تصمیمی برای پیگیری اقدام نظامی پیشنهاد شده توسط دولت انگلیس بحث و بررسی کنند.
فایننشال تایمز هم به نقل از منابع خود گزارش داد که گزینههای حمله به پایگاههای یمنیها با استفاده از جتهای جنگنده و موشکهای تاماهاوک از زیردریاییهای انگلیسی خواهد بود.
ساعتی پیش از این، روزنامه فایننشال تایمز چاپ لندن در گزارشی به نقل از مقامات آمریکایی مدعی شده بود که پنتاگون گزینههایی را برای هدایت حملات خاص علیه سایتهای مربوط به نیروهای یمنی در خاک یمن در نظر گرفته است.
در این گزارش ادعا شده است که پنتاگون در نظر دارد سایتهای پرتاب موشک و انبارهای تسلیحاتی نیروهای یمنی را هدف قرار دهد.
وبگاه آکسیوس نیز به نقل از یک مقام ارشد تل آویو ادعا کرده است که به حمله آمریکا به نیروهای یمنی در خاک یمن بسیار نزدیک هستیم.
بلومبرگ نیز در این خصوص اعلام کرد که چالش پیش روی ایالات متحده و متحدانش در یمن چگونگی دستیابی به تعادل بین نیاز به جلوگیری از حملات بیشتر و خطر شعلهور شدن درگیری گستردهتر در خاورمیانه است.
دبیر کل جنبش انصارالله یمن: تجاوز آمریکا بی پاسخ نخواهد ماند
این گزارشها در حالی منتشر شده که عصر پنجشنبه، «سید عبدالملک بدرالدین الحوثی»، دبیرکل جنبش انصار الله یمن در سخنانی اظهار داشت: ما انشاالله از انجام هیچ کاری دریغ نکرده و با تجاوزات آمریکا مقابله خواهیم کرد. بدون شک هیچ تجاوز آمریکا بیپاسخ نخواهد ماند. پاسخ به هرگونه تجاوز آمریکا در سطح عملیاتی که اخیراً با بیش از ۲۴ پهپاد و چندین موشک انجام شد، باقی نخواهد ماند بلکه بیشتر از آن خواهد بود.
دبیرکل جنبش انصار الله یمن همچنین تأکید کرد: موضع یمن در جلوگیری از عبور کشتیهای مرتبط با اسرائیل از دریای سرخ و هدف قرار دادن آنها بسیار مؤثر و تأثیرگذار است. عملیاتهای دریایی یمن خسارات هنگفتی را بر اقتصاد دشمن صهیونیستی وارد کرده و دامنه این خسارتها به حامیان آن نیز امتداد یافته است.
ملت یمن، ترسی از آمریکا ندارند و از کسانی نیستند که نهایت موضعگیریشان این باشد که آمریکا را خشمگین نکنند. ما از ناراحتی آمریکا، اسرائیل و انگلیس، بسیار خرسندیم. آمریکا و انگلیس همه تلاش خود را به کار میگیرند تا سایر کشورها را در ائتلاف خود علیه یمن شریک کنند، ولی هر کس خود را شریک حمله به ملت ما کند، بازنده خواهد بود.
نخستین واکنش انصارالله یمن
«علی القهوم»، از اعضای ارشد انصارالله یمن در نخستین واکنش به بمباران اهدافی در کشور توسط ائتلاف آمریکایی و انگلیسی اعلام کرد: جنگ شدید در دریای سرخ و هدف قرار دادن پایگاههای نظامی آمریکا و انگلیس و اقدامات بزرگتر علیه متجاوزان در راه است.
علی القهوم افزود: «اکنون با قدرت به ناوهای آمریکایی و انگلیسی در دریای سرخ پاسخ میدهیم.»
معاون وزیر امور خارجه در دولت صنعا: آمریکا و انگلیس برای پرداخت هزینه سنگین تجاوز به یمن آماده شوند
«حسین العزی»، معاون وزیر امور خارجه در دولت صنعا در واکنش به بمباران یمن اعلام کرد: «کشورمان مورد حمله تهاجمی گسترده ناوها، زیردریاییها و هواپیماهای جنگی آمریکایی و انگلیسی قرار گرفته است.»
این مقام یمنی افزود: «بدون شک لندن و واشنگتن باید برای پرداخت هزینه سنگین این اقدامات و تجاوزات آماده شوند.»
بیانیه بایدن درباره حمله به یمن
«جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا در نخستین واکنش به بمباران یمن از سوی ائتلاف دریایی آمریکا و انگلیس مدعی شد: «حملات در دریای سرخ، نیروهای آمریکایی و ملوانان غیرنظامی را به خطر انداخته بود.»
به گفته بایدن، خدمه بیش از ۲۰ کشور در اقدامات و تحرکات دریایی تهدید یا گروگان گرفته شدهاند.
جو بایدن افزود: «اقدام دفاعی امروز در پی تشدید حملات شورشیان یمنی علیه کشتیهای تجاری انجام شد و تحت هدایت من، نیروهای آمریکایی با همکاری بریتانیا حملاتی را علیه تعدادی از اهداف در یمن انجام دادند.»
رئیس جمهور آمریکا همچنین ادعا کرد: «حملات پیامی است مبنی بر اینکه ما حملات به نیروهای خود و به خطر افتادن آزادی دریانوردی را تحمل نخواهیم کرد و در صورت لزوم از دادن دستورات بیشتر برای محافظت از مردم و جریان آزاد تجارت بینالمللی تردید نخواهم کرد.»
بایدن همچنین افزود: «این حملات با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند انجام شد و سایتهایی را هدف قرار دادند که برای به خطر انداختن ناوبری استفاده میشدند.
واکنش بین المللی به حملات بی پروای یمنیها محکم و متحد بود. ما به همراه ۱۳ متحد و شریک خود به یمن هشدار دادیم که اگر حملاتشان متوقف نشود، شورشیان عواقب آن را متحمل خواهند شد.»
نخست وزیر انگلیس تجاوز نیروهایش به یمن را تائید کرد
«ریشی سوناک»، نخست وزیر انگلیس پس از تجاوز نیروهای نظامی این کشور به اهدافی در یمن و در مشارکت با نیروهای آمریکایی، اعلام کرد: نیروی هوایی سلطنتی حملات هدفمندی را علیه تأسیسات نظامی مورد استفاده یمنیها انجام داد.
نخست وزیر انگلیس در این ارتباط گفت: اقدامات محدود، ضروری و متناسبی برای دفاع از خود انجام دادیم. هدف از اقدامات ما تضعیف تواناییهای نظامی یمنیها و حفاظت از کشتیرانی جهانی است.
سوناک در ادامه گفت: از یمنیها میخواهیم حملات خود را متوقف کنند و برای کاهش تنش گامهایی بردارند، اما با وجود هشدارهای مکرر جامعه جهانی، یمنیها به حملات خود در دریای سرخ ادامه دادند و این حملات ناوهای جنگی انگلیسی و آمریکایی را هدف قرار داد.
ریشی سوناک همچنین افزود: حملات یمنیها باعث ایجاد اختلال در مسیر تجاری حیاتی و افزایش قیمت کالاهای اساسی در جهان شد و نیروی دریایی بریتانیا به گشتزنی خود در دریای سرخ به عنوان بخشی از عملیات چندملیتی برای بازدارندگی در مقابل یمنیها ادامه خواهد داد.
عضو ارشد انصارالله: ناوهای جنگی آمریکا و انگلیس را هدف قرار دادیم
«عبدالسلام الجحاف»، از اعضای ارشد انصارالله در واکنش به حملات و بمبارانهای ائتلاف آمریکا و انگلیس علیه شهرهای یمن در حساب کاربری خود در شبکه ایکس اعلام کرد که «به وحشی گری آمریکا، انگلیس و اسرائیل پاسخ داده شد و اکنون نبرد بزرگی در دریای سرخ شعله ور است.»
این عضو انصارالله همچنین از برخورد موشک به تعدادی از ناوهای آمریکا و انگلیس خبر داده و گفته است: «مسلم است که تعدادی ناو جنگی آمریکایی و انگلیسی مورد اصابت قرار گرفته است، اینجا یمن است، ای احمق ها»
عبدالسلام الجحاف خطاب به آمریکا و انگلیس گفت: «تا زمانی که شما منطقه را ترک نکنید، حملات خود را متوقف نمیکنیم و تا زمانی که ذلت را در شما نبینیم، از شکست شما دست برنمی داریم. یمن اکنون بریتانیا و آمریکا را در دریا تنبیه میکند.»
الجحاف همچنین گفت: «احوال ما را نپرسید، باید از حال مردم غزه بپرسید ما تا پیروزی با غزه هستیم، با هر چه بتوانیم با آنها هستیم، با هم پیروز میشویم یا با هم شهید میشویم، غزه را رها نمیکنیم.»
تجاوز به یمن بزرگترین حماقت در تاریخ آمریکا و انگلیس بود
«محمد البخیتی»، عضو دفتر سیاسی انصارالله در واکنش به بمباران یمن از سوی ائتلاف آمریکایی و انگلیس گفت: «آمریکا و انگلیس در جنگ با یمن اشتباه کردند و از شکستهای قبلی خود درس نگرفتند.»
البخیتی گفت: آمریکا و انگلیس به زودی متوجه خواهند شد که تجاوز مستقیم به یمن بزرگترین حماقت در تاریخ آنها بوده است.
واکنش عربستان به بمباران یمن
در واکنش به بمباران یمن از سوی ائتلاف نظامی آمریکا و انگلیس، وزارت خارجه عربستان سعودی نیز بیانیهای صادر کرد و در آن نگرانی خود را از تحولات دریای سرخ عنوان کرد.
ریاض در بیانیه خود درباره بمباران یمن گفته است: عربستان با نگرانی شدید عملیات نظامی در منطقه دریای سرخ و حملات به اهدافی در یمن را دنبال میکند.
وزارت خارجه عربستان در بیانیه خود افزود: «بر اهمیت حفظ امنیت و ثبات منطقه دریای سرخ تاکید میکنیم و خواهان خویشتنداری و پرهیز از تشدید تنش از سوی همه طرفها هستیم.»
یمن ناوهای آمریکا و انگلیس را هدف قرار داد/ صنعا: واشنگتن و لندن بهای سنگینی میپردازند
ارتش یمن در واکنش به حملات هوایی آمریکا و انگلیس و چند کشور به اهدافی در یمن، موشکهایی به سمت ناوها و کشتیهای آنها در دریای سرخ شلیک کرد.
همزمان با انتشار گزارشهایی از اصابت موشک زمین به زمین ارتش یمن به یک هدف آمریکایی در دریای سرخ، علی القحلوم، عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن گفت که نیروهای مسلح این کشور با قدرت در حال پاسخ تلافیجویانه به ناوها و کشتیهای آمریکایی و انگلیسی در دریای سرخ است.
معاون وزیر خارجه یمن در واکنش به حملات نظامی آمریکا و انگلیس به این کشور، گفت واشنگتن و لندن خود را برای پرداخت بهای سنگینی آماده کنند.
رهبر جمهوریخواهان سنای آمریکا: تصمیم بایدن برای اقدام نظامی علیه حامیان ایران، دیرهنگام بود
«میچ مککانل» رهبر جمهوریخواهان سنای آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که از تصمیم «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا برای حمله به مواضع انصارالله یمن حمایت میکند.
وی اعلام کرد: «من از عملیات آمریکا و ائتلاف علیه حوثیهای مورد حمایت ایران که مسئول اخلال خشونتآمیز تجارت بینالمللی در دریای سرخ و حمله به کشتیهای آمریکایی هستند، استقبال میکنم. تصمیم بایدن برای استفاده از نیروی نظامی علیه این نمایندگان ایران دیرهنگام بود».
مککانل در ادامه افزود: «امیدوارم که این عملیاتها نشاندهنده تغییری پایدار در رویکرد دولت بایدن در قبال ایران و گروههای نیابتی آن باشد. برای بازگرداندن بازدارندگی و تغییر محاسبات ایران، مقامهای این کشور باید باور داشته باشند که تا زمانی که کارزار ترور جهانی خود را کنار نگذارند، بهای معناداری را خواهند پرداخت».
وی با اشاره به حملات اخیر انصارالله افزود که ایالات متحده و متحدان ما نباید جایی برای شک و تردید باقی بگذارند که روزهای تهاجم بیپاسخ آنها به پایان رسیده است.
وزیر دفاع آمریکا: در حملات ائتلاف پهپادها، شناورهای بدون سرنشین، موشکهای کروز زمینی، تجهیزات رادار ساحلی و تجسس هوایی حوثیها مورد حمله قرار گرفتند
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، شامگاه پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که حمله مشترک نظامی ایالات متحده و بریتانیا به مواضع حوثی ها با هدف «مختل کردن و تضعیف توانایی» آنها انجام شد.
وزیر دفاع آمریکا گفت، در پاسخ به حملات «خطرناک و بیثباتکننده» حوثیهای مورد حمایت ایران علیه کشتیرانی بینالمللی دریای سرخ ، « ارتش ایالات متحده و بریتانیا با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند، حملاتی را علیه اهداف نظامی در مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن انجام دادند.»
لوید آستین تصریح کرد: هدف از حملات بامداد جمعه «مختل کردن و تضعیف توانایی حوثیها برای به خطر انداختن دریانوردان و تهدید تجارت جهانی در یکی از حیاتیترین آبراههای جهان است.»
وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد حمله مشترک نظامی ائتلاف «پیامی روشنی به حوثیها است که اگر به حملات غیرقانونی خود پایان ندهند، هزینه های بیشتری متحمل خواهند شد. »
لوید آستین در ادامه گفت که در این حملات «پهپادها، شناورهای بدون سرنشین، موشکهای کروز زمینی، و تجهیزات رادار ساحلی و تجسس هوایی حوثیها» مورد حمله قرار گرفتند.
او تصریح کرد: «ایالات متحده حق دفاع خود را برای خود محفوظ میداند و در صورت لزوم، اقدامات بعدی را برای محافظت از نیروهای ایالات متحده انجام» خواهد داد.
نیروی هوایی آمریکا: به بیش از ۶۰ هدف مرتبط با حوثیها در ۱۶ مکان حمله کردیم
نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد که نیروهای آمریکایی و متحدانش بیش از ۶۰ نقطه را در ۱۶ مکان مورد استفاده حوثی ها در یمن، هدف قرار دادهاند.
بر اساس این اعلام، نقاط مورد هدف، شامل هستههای فرماندهی و کنترل، انبارهای مهمات، سیستمهای پرتاب، تأسیسات تولید و سامانههای رادار دفاع هوایی بوده، و در این حملات از بیش از یکصد قطعه «مهمات هدایتشونده دقیق» استفاده شده است.
شبکه تلویزیونی المسیره، وابسته به حوثیها نیز میگوید٬ آمریکا و بریتانیا بامداد جمعه در حملات هوایی و موشکی خود یک پایگاه نیروی هوایی، یک فرودگاه و یک پایگاه نظامی را هدف قرار دادند.
حسین العزی٬ معاون وزارت خارجه حوثیها٬ نیز گفت: «کشورمان هدف حمله تجاوزگرانه وسیع کشتیها، زیردریایی و جنگندهبمب افکنهای آمریکایی و بریتانیایی قرار گرفت.»
این مقام حوثیها به آمریکا و بریتانیا هشدار داد که آماده پرداخت «هزینه سنگین» این کار باشند.
گزارش ها حاکی است که نیروهای نظامی آمریکا و بریتانیا با موشکهای «کروز توماهاک» و همچنین حملات هوایی بیش از ۱۲ موضع شبه نظامیان حوثی را در مناطق محتلف یمن هدف قرار دادند.
اسامی نقاط بمباران شده در یمن در حملات هوایی آمریکایی-انگلیسی
شبکه المسیره یمن اهداف حملات اولیه هوایی نیروهای آمریکایی و انگلیسی را اعلام کرد.
شبکه المسیره یمن اهداف حملات اولیه هوایی نیروهای آمریکایی و انگلیسی را به شرح زیر اعلام کرد:
پایگاه هوایی الدیلمی در شمال صنعا
حومه فرودگاه حدیده
مناطقی در منطقه زبید
پایگاه کهلان در شرق شهر صعده
فرودگاه عبس
فرودگاه تعز
اردوگاه تیپ ۲۲ در منطقه التعزیه
جزییات حمله ۶ کشور به یمن/ اسامی متحدان آمریکا در حمله شب گذشته
یک مقام امریکایی به الجزیره گفت این ضربه های نظامی ، مراکز راداری، سکوهای شلیک پهپاد و سایت های رصد ساحلی را مورد هدف قرار دادند. این عملیات به پایان رسید اما اگر تهدیدات ادامه یابد حق پاسخ را برای خود محفوظ می دانیم.
در واکنش، مقامات دولت حوثی های یمن (انصارالله) ضمن محکومیت این حملات، وعده پاسخ و انتقام دادند.
همزمان، شماری از معترضین با تجمع در مقابل کاخ سفید در واشنگتن، علیه این حملات به یمن اعتراض کردند
این حملات انگلیس و امریکا در واکنش به حملات حوثی های یمن علیه کشتی های تجاری مرتبط با اسرائیل در دریای سرخ انجام می شود. حوثی های یمن همچنین به سمت کشتی های نظامی امریکایی و دیگر کشورهای غربی هم حملاتی داشتند. حوثی های یمن گفته اند حمله به کشتی های در مالکیت اسرائیل یا در حرکت به سمت بنادر اسرائیل، در واکنش به حملات اسرائیل به غزه و محاصره این منطقه صورت می گیرد.
در حملات امریکا و انگلیس، فرودگاه صنعا (پایتخت) و اطراف فرودگاه بندر الحدیده مورد هدف قرار گرفتند. جو بایدن رئیس جمهور امریکا هم گفت این حملات با حمایت بحرین، کانادا، استرالیا و هلند انجام شد.
فرمانده نیروی هوایی امریکا در منطقه خاورمیانه گفت در حملات هوایی بامداد امروز ، ۶۰ هدف در ۱۶ مرکز وابسته به حوثی ها با ضربه های نظامی روبه رو شدند. وی افزود: بیش از ۱۰۰ موشک در حمله علیه حوثی های یمن مورد استفاده قرار گرفت.
خبرنگار الجزیره گزارش داد که بمباران آمریکایی-انگلیسی پایگاه هوایی الدیلمی در شمال صنعا، پایتخت یمن، در غرب در مجاورت فرودگاه بین المللی حدیده و در شمال کمپ کحلان در صعده را هدف قرار داد. همچنین فرودگاه عبس در استان حجه در شمال غرب یمن و منطقه الجند در شمال استان تعز در جنوب یمن هم مورد هدف قرار گرفتند. رسانه های حوثی همچنین گزارش دادند حملات، فرودگاه تعز و اردوگاه تیپ ۲۲ در منطقه التعزیه در شمال تعز را هدف قرار دادند.
جنگنده های تایفون انگلیس هم با پرواز از پایگاه خود در قبرس، در این حملات مشارکت کردند. این جنگنده ها در مسیر رسیدن به یمن، در آسمان سوختگیری کردند.
وزارت دفاع انگلیس هم اعلام کرد ۴ جنگنده تایفون با کمک یک هواپیمای سوخترسان ضربات نظامی را در یمن وارد کردند. هواپیماهای انگلیسی به یک پایگاه پرتاب پهپاد در شمال غرب یمن و پایگاه پرتاب موشک های کروز و پهپادها در منطقه عبس یمن حمله کردند. در بیانیه وزارت دفاع انگلیس آمده است که اولین نشانه ها مشخص می کند توانایی حوثی ها برای تهدید کشتی های تجاری ضربه خورده است.
در این حملات جنگنده های اف ۱۸ در ناوهواپیمابر ایزانهاور و زیردریایی نظامی فلوریدا امریکا (مجهزبه موشک های کروز) مشارکت داشتند.
وزیر دفاع امریکا (لوید اوستن) گفت این ضربه های نظامی در پاسخ به حملات حوثی های یمن انجام شد. او حملات حوثی های یمن (انصارالله) را "نامشروع، خطرناک و بی ثبات کننده" توصیف کرد.
تصمیم برای حملات علیه یمن در روز سه شنبه گذشته از سوی جو بایدن رئیس جمهور و فرمانده کل نیروهای مسلح امریکا گرفته شد.
وزیر دفاع امریکا ادامه داد حملات در یمن "قدرت حوثی ها در بخش پهپادها و قایق های بی سرنشین و رادارهای ساحلی را مورد هدف قرار داد".
وزیر مشاور در امور دفاع بریتانیا (گرانت شابس) هم گفت جنگنده های تایفون در کنار نیروهای امریکایی ،ضربات دقیق را علیه دو هدف نظامی حوثی های یمن (انصارالله) انجام دادند.
واکنش ایران به حمله آمریکا و انگلیسی به یمن
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، حملات نظامی بامداد امروز آمریکا و انگلیس به چند شهر یمن را شدیدا محکوم کرد و آن را اقدامی خودسرانه، نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی یمن و نقض قوانین و مقررات و حقوق بینالملل دانست.
ناصر کنعانی صبح روز جمعه ۲۲ دی ماه در یک موضع گیری رسانهای در این ارتباط اظهار کرد: این حملات نظامی در راستای استمرار حمایت کامل آمریکا و انگلیس در حدود صد روز گذشته از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و شهروندان مظلوم و تحت محاصره کاملِ نوار غزه صورت میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه این حملات خودسرانه نتیجهای جز دامن زدن به ناامنی و بیثباتی در منطقه نخواهد داشت، افزود: در حالیکه رژیم صهیونیستی همچنان به حملات و جنایات جنگی خود در نوار غزه و کرانه باختری در فلسطین ادامه میدهد، آمریکا و انگلیس درصدد هستند با گسترش چتر حمایتی خود از رژیم صهیونیستی، توجه مردم جهان را از جنایات این رژیم جعلی، جنایتکار و متجاوز علیه مردم فلسطین منحرف سازند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با ابراز نگرانی نسبت به پیامدهای تکرار این گونه حملات خودسرانه برای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی، از جامعه جهانی خواست با واکنشها و اقدامات مسئولانه، از گسترش دامنههای جنگ، بیثباتی و ناامنی در منطقه جلوگیری کنند.
- 11
- 4