جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۴ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۲۰۹۲۸
امنیتی و دفاعی

بایدن: ایجاد ثبات در خاورمیانه به معنی مهار تهدید ایران است

سنتکام: ایران برای تامین مالی شبه‌نظامیان مورد حمایت خود، بیش ۹۰ درصد نفت خود را به چین می‌فروشد

فرمانده سنتکام,عدم تمایل سنتکام برای جنگ با ایران
فرمانده سنتکام روز پنج‌شنبه اعلام کرد که واشنگتن به دنبال جنگ با ایران نیست.

به گزارش انتخاب، ژنرال مایکل کوریلا که در یک کمیته سنای آمریکا صحبت می‌کرد، اظهار داشت، امروز خاورمیانه دربی‌ثبات‌ترین وضعیت خود طی «۵۰ سال اخیر به سر می‌برد.»

فرمانده سنتکام مدعی شد که به دنبال آغاز حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر (۱۵ مهر)، ایران «همه نیروهای نیابتی» خود را در منطقه عملیاتی کرده است.

او به حملات موشکی و پهپادی شبه‌نظامیان به نیروهای آمریکایی در سوریه و عراق که به کشته شدن سه نظامی آمریکایی در اردن منجر شد اشاره کرد و ادعا کرد که تهران حزب الله لبنان را درگیر جنگ مرزی با اسرائیل کرده است.

ژنرال کوریلا به کمیته نیروهای مسلح سنا گفت: «رویدادهای ۷ اکتبر نه تنها (وضعیت) را برای اسرائیل و غزه برای همیشه تغییر داد، بلکه شرایطی را برای بازیگران بدخواه ایجاد کرده است تا بی‌ثباتی را به سراسر منطقه و فراتر از آن گسترش دهند.»

فرمانده سنتکام در ادامه مدعی شد که ایران برای تامین مالی شبه‌نظامیان مورد حمایت خود، بیش ۹۰ درصد نفت خود را به چین می‌فروشد.

ژنرال کوریلا درادامه تصریح کرد، ایران به رغم حمایت از شبه‌نظامیان، خواهان جنگ با ایالات متحده نیست.

او در ادامه گفت٬ برنامه اتمی ایران همچنان در «آستانه» تبدیل شدن به یک قدرت هسته‌ای ایستاده است و این یکی از اضلاع استراتژی تهران برای تبدیل شدن به قدرت مسلط منطقه‌ است.

فرمانده سنتکام تصریح کرد: اگر ایران به یک قدرت هسته‌ای تبدیل شود، «خاورمیانه را برای همیشه تغییر خواهد داد».

ژنرال کوریلا گفت: کلید بازدارندگی این است که تهران بفهمد این رفتار برایش پیامد خواهد داشت.» او با این حال تصریح کرد که «بازدارندگی موقتی است.»

فرمانده سنتکام اضافه کرد از ۱۵ مهرماه که حماس مجموعه‌ای از حملات را به اسرائیل انجام داد، بیش از ۱۷۰ حمله به نیروهای آمریکایی در سوریه و عراق صورت گرفته است. در پاسخ، هشت حمله نظامی آمریکا انجام شده است.

بایدن: ایجاد ثبات در خاورمیانه به معنی مهار تهدید ایران است

رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی سالانه موسوم به «وضعیت کشور» گفت که مقابل پوتین تسلیم نخواهد شد.

رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی سالانه به سخنان «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق این کشور که گفته بود در صورتی که کشورها سهم بودجه خود در ناتو را پرداخت نکنند روسیه مجاز است هر کاری با آنها انجام دهد  واکنش نشان داد.

او اظهارات ترامپ را محکوم کرد و گفت: «این سخنان، خطرناک، غیرقابل قبول و زننده هستند.»

وی در بخش دیگری از اظهاراتش خطاب به «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه گفت: «پیام من به او ساده است. «ما پا پس نخوایم کشید. ما تسلیم نخواهیم شد.»

او همچنین به حوادث ۶ ژانویه ۲۰۲۱ که هواداران دونالد ترامپ به ساختمان کنگره حمله کردند پرداخت و به انتقاد از ترامپ که در حال حاضر رقیب انتخاباتی او است پرداخت. 

بایدن گفت: «این شورش‌گرها، میهن‌پرست نبودند. آنها برای این آمده بودند تا جلوی انتقال مسالمت‌آمیز قدرت را بگیرند و اراده مردم را سرنگون کنند.»

او گفت که دونالد ترامپ به دنبال آن است که «حقایق درباره ۶ ژانویه را پنهان کند. الان وقت گفتن حقایق و دفن کردن دروغ‌ها است. حقیقت ساده این است: نمی‌توان کشور را تنها هنگامی که برنده می‌شوید دوست داشته باشید.»

بایدن گفت که اوکراین خواستار کمک نظامی و تسلیحات است و به دنبال استقرار نظامیان آمریکا نیست. وی گفت: «آنها دنبال سربازان آمریکا نیستند. در واقع، هیچ سرباز آمریکایی در اوکراین حضور ندارد و من مصمم هستم که وضعیت همین باقی بماند.»

بایدن از نمایندگان کنگره خواست کمک‌ها به اوکراین را تصویب کنند. وی مدعی شد دموکراسی  و آزادی «هم در داخل و هم در بیرون از آمریکا» هدف حمله قرار گرفته‌اند.

او گفت: «اگر کسی در داخل این اتاق فکر می‌کند که اقدامات پوتین در داخل اوکراین متوقف خواهد شد من به شما اطمینان می‌دهم که اینطور نخواهد شد.»

 بایدن گفت که اوکراین خواستار کمک نظامی و تسلیحات است و به دنبال استقرار نظامیان آمریکا نیست. وی گفت: «آنها دنبال سربازان آمریکا نیستند. در واقع، هیچ سرباز آمریکایی در اوکراین حضور ندارد و من مصمم هستم که وضعیت همین باقی بماند.»

رئیس‌جمهور آمریکا طبق روال موضع‌گیری‌های گذشته خود تلاش کرد اقدامات اسرائیل در غزه را دفاع از خود جلوه دهد. 

او گفت: «اسرائیل حق دارد به مقابله با حماس برود. حماس می‌تواند با آزاد کردن اسرا، پایین گذاشتن سلاح و تسلیم کردن مقصران ۷ اکتبر جنگ را به اتمام برساند.»

وی اضافه کرد: «اسرائیل یک مسئولیت اضافه‌تر دارد، چون حماس در میان غیرنظامیان پنهان شده و در میان آنها عملیات می‌کند. با وجود این، اسرائیل مسئولیت دارد که از غیرنظامیان در غزه محافظت کند.»

رئيس‌جمهور امریکا گفت تلفات غیرنظامیان در جنگ کنونی غزه از مجموع تلفات آنها در درگیری‌های قبلی در غزه بیشتر بوده است. 

او خاطرنشان کرد: «بیش از ۳۰ هزار فلسطینی کشته شده‌اند که بیشتر آنها عضو حماس نیستند. هزاران هزاران زن، کودک، پسر و دختر بی‌گناه یتیم شده‌اند.»

وی اضافه کرد: «نزدیک به ۲ میلیون فلسطینی با بمباران یا کوچ مواجه شده‌اند. خانه‌ها تخریب و محله‌ها با خاک یکسان شده‌اند. این دردناک است.»

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: «من بی‌وقفه برای برقرار کردن یک آتش‌بس فوری که برای ۶ هفته دوام داشته باشد تلاش کرده‌ام.»

رئیس‌جمهور آمریکا در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد دستور احداث یک «اسلکه موقت» در ساحل غزه را به منظور افزایش کمک‌رسانی به این منطقه داده است.

او گفت: «به ارتش آمریکا دستور داده‌ام مسئولیت رهبری یک مأموریت اضطراری برای احداث اسکله‌ای موقت در دریای مدیترانه و در ساحل غزه را بر عهده بگیرد.» 

وی اضافه کرد: «این اسکله می‌تواند محموله‌های بزرگی از غذا، آب، دارو و پناه‌گاه‌های موقت را تحویل بگیرد. هیچ نیروی نظامی آمریکایی در آنجا مستقر نخواهد شد.»

بایدن مدعی شد: «این اقدام میزان کمک‌های انسانی که هر روز به غزه می‌رسند را به طرز گسترده‌ای افزایش خواهد داد.»

رئیس‌جمهور آمریکا بعد از اعلام آنکه دستور داده اسکله‌ای موقت در ساحل غزه برای کمک‌رسانی به این منطقه انجام شود گفت: «اسرائیل باید به سهم خود به مسئولیتش عمل کند.»

وی گفت: «اسرائیل باید اجازه ورود کمک و کالاهای بیشتری را بدهد و اطمینان حاصل کند که نیروهای کمک‌رسان هدف تبادل آتش قرار نمی‌گیرند.»

بایدن تصریح کرد راهکار دو دولتی تنها راه تضمین امنیت اسرائیل است. او گفت: «هیچ مسیر دیگری غیر از راهکار دو دولتی وجود ندارد که امنیت اسرائیل و دموکراسی آن را تضمین کند. 

وی گفت:«هیچ مسیر دیگری وجود ندارد که بتواند تضمین کند فلسطینی‌ها در صلح و شرافت زندگی کنند.هیچ مسیر دیگری وجود ندارد که بتواند تضمین کند اسرائیل با همه همسایه‌هایش از جمله عربستان سعودی در صلح زندگی کند.»

او اضافه کرد: «ایجاد ثبات در خاورمیانه به معنی مهار تهدید ایران است. به همین دلیل است که من ائتلافی متشکل از ۱۲ کشور برای دفاع از کشتی‌رانی بین‌المللی و آزادی تردد دریایی در دریای سرخ تشکیل داده‌ام و دستور انجام حملاتی برای تضعیف توانمندی‌های حوثی‌ها و دفاع از نیروهای آمریکایی در منطقه را داده‌ام.به عنوان فرمانده کل قوا برای انجام اقدامات بیشتر در جهت محافظت از مردم و پرسنل نظامی‌ آمریکا تردید نخواهم کرد.»

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
آن هم با تخفيف بالا, خدايا از کجا به اينجا رسيديم
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش