دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۳۴ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۲۱۵۱۹
امنیتی و دفاعی

پوتین: یک قدم تا وقوع جنگ جهانی سوم فاصله است

ولادیمیر پوتین,رئیس جمهور روسیه
پوتین می‌گوید: روسیه برای محافظت از مردم خود در برابر حملات اوکراین، می‌تواند «در مقطعی» یک منطقه حائل در مناطق تحت کنترل کی‌یف ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در جریان یک جلسه پرسش و پاسخ در ستاد انتخاباتی خود در مسکو گفت: تنها منبع قدرت در کشور مردم روسیه هستند. رای هر شهروند در ترسیم مسیر کشور مهم است. در حالی که کشور با چالش‌های متعددی روبه‌رو است، مردم در صورت متحد ماندن از عهده وظیفه خود بر می‌آیند.

پوتین در ادامه از اعتماد شهروندان روسیه به وی تشکر کرد و گفت: من تمام تلاش خود را برای حل وظایف تعیین شده در پیش روی کشور و رسیدن به اهدافی که همه آن را در بالاترین اولویت می دانیم، انجام خواهم داد.

ایجاد منطقه حائل در اوکراین

او درباره جنگ اوکراین گفت: رویدادهای غم انگیز جاری در مناطق مرزی در نهایت می‌تواند روسیه را مجبور به «ایجاد یک منطقه حائل » در مناطقی که هنوز تحت کنترل اوکراین هستند، کند.

پوتین افزود: زمانی که مناسب بدانیم، نیروهای روسیه یک منطقه امنیتی ایجاد خواهند کرد که غلبه بر آن برای دشمنی که عمدتاً با تسلیحات خارجی مسلح شده، بسیار دشوار خواهد بود.

اوکراین به طور معمول حملات توپخانه‌ای و پهپادی را به مناطق مرزی روسیه انجام می‌دهد و بسیاری از حملات بلوک‌های مسکونی را هدف قرار می‌دهند که منجر به کشته شدن تعداد زیادی غیرنظامی می‌شود.

پوتین خرابکاران را به همدستان ارتش ولاسوف تشبیه کرد که تحت فرماندهی نازی های آلمان در طول جنگ جهانی دوم جنگیدند. او با یادآوری سرنوشت آنها تاکید کرد: آن خائنان، آن زباله‌ها در کنار نازی‌ها جنگیدند و اکنون نیز افراد مشابهی هستند که در کنار نئونازی‌ها می‌جنگند. همه ما می‌دانیم که عاقبت آنها چگونه به پایان رسید.

مذاکره با اوکراین

پوتین گفت که مسکو همیشه طرفدار مذاکرات صلح بوده است، تا زمانی که مخالفان در مورد ایجاد روابط خوب همجواری در دراز مدت جدی هستند، نه فقط به این دلیل که مهمات دشمن تمام شده است.

وی افزود: روسیه آماده است تا سناریوهای مختلف را به شرط همسویی با منافع ملی در نظر بگیرد.

پوتین خاطرنشان کرد، اما از آنجایی که کی‌یف مذاکره با رهبری کنونی در مسکو را ممنوع کرد و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین قصد برگزاری انتخابات را ندارد، نیاز به «تحقیقات سخت» دارد تا حتی بفهمیم «با چه کسی در آنجا مذاکره کنیم».

احتمال رویارویی با ناتو

او در مورد احتمال رویارویی مستقیم بین ناتو و روسیه گفت که هر چیزی در دنیای مدرن ممکن است و هشدار داد که یک قدم تا یک جنگ جهانی سوم فاصله است.

وی با تاکید بر اینکه مسکو به خوبی از فشار بلوک نظامی به رهبری ایالات متحده برای استقرار نیروها در اوکراین آگاه است، افزود: «فکر نمی‌کنم کسی به آن علاقه‌مند باشد». پوتین تاکید کرد که سربازان داوطلب از کشورهای ناتو با چشم اندازهای بسیار بدی روبرو هستند، گفت: این هیچ چیز خوبی ندارد، اول از همه برای آنها، زیرا آنها در آنجا و تعداد زیادی می میرند.

رویای پوتین

پوتین همچنین به حضار گفت: «من رویای یک روسیه قوی و مستقل را در سر می‌پرورانم» و ابراز امیدواری کرد که نتایج رای‌گیری به همه و مردم روسیه، این امکان را بدهد که به این اهداف دست پیدا کنیم.

وی گفت که شهروندان روسیه متوجه وضعیت دراماتیکی هستند که کشور در آن قرار دارد و درک می کنند که خیلی به آنها بستگی دارد. با توجه به وضعیت فعلی، با توجه به این واقعیت که ما باید به معنای واقعی کلمه از منافع شهروندان خود، مردم خود با سلاح در دست دفاع کنیم تا آینده‌ای برای توسعه تمام عیار، مستقل و امن فدراسیون روسیه ایجاد کنیم.

رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که اگرچه نتایج انتخابات برای یک کشور تک قومی خوب است، اما برای کشوری چند قومیتی مانند روسیه «بسیار استثنایی» است.

رهبر روسیه خاطرنشان کرد: در حالی که این کشور با چالش های متعددی روبرو است، مردم آن در صورت متحد ماندن از عهده وظیفه خود بر می آیند. ما وظایف زیادی در پیش داریم. و وقتی متحد باشیم، هیچ کس نمی‌تواند ما را بترساند یا سرکوب کند. هیچ کس قبلاً در این امر موفق نبوده است، اکنون اتفاق نیفتاده و هرگز در آینده نیز رخ نخواهد داد.»

پوتین گفت: ما برنامه توسعه عظیمی داریم و مردم آن را در دل خود احساس کردند و آمدند تا شرایطی را برای توسعه و تقویت سرزمین مادری خود ایجاد کنند ... نتایج انتخابات تضمینی برای انجام این وظایف و رسیدن به اهداف است.

نتایج انتخابات اعتماد شهروندان کشور و امید آنهاست که همه چیز را طبق برنامه انجام دهیم. مردم برای ایجاد شرایط و برای تحکیم سیاسی داخلی در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت کردند.

وی افزود: باید مشکلات منطقه عملبات نظامی را حل کرده و توان دفاعی خود و نیروهای مسلح را تقویت کنیم.

پوتین در خصوص کابینه جدید روسیه گفت: نیازی به هیاهو نیست، دو ماه و نیم فرصت داریم، آرام فکر کنیم.

آمریکا مایه تمسخر جهان

رئیس‌جمهور روسیه همچنین گفت که واشنگتن با انتقاد از فرآیندهای دموکراتیک در سایر کشورها، در حالی که از منابع اداری خود برای سرکوب یکی از نامزدهای ریاست‌جمهوری آمریکا استفاده می‌کند، به مایه تمسخر بقیه جهان تبدیل شده است.

رهبر روسیه افزود: تمام جهان به آنچه در آمریکا در حال رخ دادن است می‌خندند. ما با خویشتن‌داری بیشتری نسبت به مخالفان در کشورهای دیگر رفتار می‌کنیم، اما این فقط یک فاجعه است، نه یک دموکراسی - این چیزی است که هست».

پوتین گفت: دولت ایالات متحده از تمام قدرت و منابع خود برای حمله به یکی از نامزدهای ریاست جمهوری استفاده می‌کند. (ظاهراً اشاره او به رئیس جمهور سابق دونالد ترامپ دارد که علیرغم اینکه پیشتاز است و عملاً تنها نامزد جمهوری خواه باقی مانده است، با چندین پرونده قضایی مواجه است.)

او پیش از انتخابات گفت که روسیه در انتخابات خارجی دخالت نمی‌کند و با هر رئیس جمهور منتخب ایالات متحده همکاری خواهد کرد.

روابط با چین

رئیس‌جمهور روسیه در ستاد انتخاباتی خود گفت که روابط بین روسیه و چین یک عامل تثبیت کننده است، در حالی که روابط شخصی خوب بین رهبران دو کشور امکان توسعه بیش از پیش روابط را فراهم می کند.

او گفت: روابط ما در دو دهه گذشته شکل گرفته است. آنها بسیار قوی هستند و ما مکمل یکدیگر هستیم. من مطمئن هستم که این روابط حفظ خواهد شد، از جمله، تا حد زیادی، به لطف روابط شخصی خوب ما با رئیس جمهوری خلق چین.

وی به خبرنگاران گفت: اما مهمترین چیز این است که منافع ملی ما منطبق باشد و این زمینه مساعدی را برای حل وظایف مشترک ما و در حوزه روابط بین الملل ایجاد می کند که روابط روسیه و چین به عنوان عامل ثبات عمل می‌کند.

به گفته وی، روسیه و چین «نقاط همگرایی متعددی در اقتصاد و سیاست خارجی دارند».

پوتین گفت: چین با سرعتی سریع و با اعتماد به نفس زیاد در حال توسعه است که بسیار مهم است، ساختار اقتصاد چین به سمت نوآوری در حال تغییر است و ما سعی می کنیم همین کار را در خانه انجام دهیم. ما در روسیه کاملاً با وظایف مشابهی روبرو هستیم.

پوتین ابراز امیدواری کرد که دو ملت به تقویت همکاری‌های خود ادامه دهند، روابط را تقویت کنند و به موفقیت‌های مشترک به نفع مردم روسیه و چین دست یابند.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
اين آرزو را به گور خواهى برد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش