دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۲۹ - ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۲۱۱۴۱
امنیتی و دفاعی

اسرائیل: عملیات ما در رفح ناقض پیمان صلح با مصر نیست / پیشنهاد حماس در مورد مذاکره از اصول و مواضع ما بسیار دور است

سخنگوی دولت بنیامین نتانیاهو, انجام عملیات نظامی در نزدیکی مرز مصر
اوفیر جندلمن، سخنگوی دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت، با بیان اینکه اسرائیل از حساسیت مربوط به انجام عملیات نظامی در نزدیکی مرز مصر آگاه است، تاکید کرد که این عملیات به هیچ وجه ناقض معاهده صلح منعقد شده میان دو طرف نخواهد بود.

انتخاب به نقل از العربیه: اوفیر جندلمن، سخنگوی دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت، با بیان اینکه اسرائیل از حساسیت مربوط به انجام عملیات نظامی در نزدیکی مرز مصر آگاه است، تاکید کرد که این عملیات به هیچ وجه ناقض معاهده صلح منعقد شده میان دو طرف نخواهد بود.

جندلمن در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت که عملیات انجام شده توسط ارتش در گذرگاه مرزی رفح در جنوب غزه تا زمان «نابودی» حماس و آزادی گروگان‌های در بند آن در نوار غزه، ادامه می‌یابد.

این سخنگوی دولت اسرائیل با اشاره به کشته شدن ۲۰ عضو مسلح حماس در اطراف گذرگاه رفح، افزود: «نیروهای ما به عملیات نظامی متمرکز و محدود خود در گذرگاه رفح که سال‌هاست توسط حماس برای قاچاق اسلحه به نوار غزه استفاده می‌شود، ادامه می‌دهند».

جندلمن درباره مذاکرات غیرمستقیم اسرائیل و حماس و تلاش‌های میانجی‌گران در این زمینه گفت که پیشنهاد حماس در مورد مذاکره برای آزادی گروگان‌ها «از اصول و مواضع ما بسیار دور است».

ارتش اسرائیل، سه‌شنبه اعلام کرد طی عملیات نظامی آن که از شامگاه دوشنبه آغاز شد، کنترل کامل بخش فلسطینی گذرگاه زمینی رفح که مسیر ارتباطی نوار غزه با خاک مصر است را به دست گرفته است.

کشور مصر معتقد است که تشدید تنش‌های خطرناک در رفح جان بیش از یک میلیون فلسطینی را که عمدتاً به این گذرگاه وابسته هستند، تهدید می‌کند، چرا که این گذرگاه راه نجات اصلی نوار غزه و خروجی امن برای مجروحان و بیماران برای دریافت درمان و ورود کمک‌های بشردوستانه و امدادی به فلسطینیان در غزه به حساب می‌آید.

واکنش مصر به اشغال گذرگاه رفح

در همین راستا، قاهره از طرف اسرائیلی خواست حداکثر خویشتن‌داری را نشان داده و از سیاست مخاطره‌آمیز لبه پرتگاه که دارای تأثیری درازمدت بوده و سرنوشت تلاش‌های بی‌وقفه برای دستیابی به آتش‌بس پایدار در نوار غزه را تهدید می‌کند، بپرهیزد.

مفید شهاب، وزیر پیشین پارلمان و شوراهای حقوقی مصر و عضو کمیته ملی بازیابی طابا در اظهاراتی اختصاصی به «العربیه» تایید کرد که ارتش مصر تحرکی برای مقابله با عملیات اسرائیل در رفح نکرده است زیرا این عملیات در خارج از مرزهای مصر و در سرزمین‌های فلسطینی انجام شده است.

شهاب در ادامه تاکید کرد که اگر اسرائیل به قلمرو مصر نزدیک و یا حمله کند، مصر اجازه این کار را نمی‌دهد و وارد یک رویارویی نظامی مستقیم با اسرائیل خواهد شد که ممکن است امنیت کل منطقه را به مخاطره اندازد.

اخلال و نقض معاهده کمپ دیوید

مفید شهاب در ادامه سخنان خود گفت آنچه اسرائیل در اشغال بخش فلسطینی گذرگاه رفح انجام داده و ورود و خروج سریع آن از محور «فیلادلفی» اخلال و نقض توافق صلح است، زیرا اسرائیل با مصر هماهنگی نکرد.

وی همچنین گفت:«آنچه رخ داده تهدیدی غیرمستقیم علیه مصر است» و نگرانی‌ها و تنش‌های بزرگی را در کل منطقه خاورمیانه باعث شده است.

مفید شهاب درباره احتمال اتخاذ تصمیم به تعلیق توافق صلح کمپ دیوید به عنوان یک اقدام قانونی ضروری در مقابل اقدام اسرائیل، گفت ارزیابی این مسئله سیاسی به‌طور خاص به مصر و رهبری سیاسی بستگی دارد.

این مقام اسبق مصری گفت تدابیر قانونی که دولت مصر می‌تواند در این زمینه اتخاذ کند شامل تعدادی از اقدامات است که از جمله بارزترین آن هشدار به اسرائیلی مبنی بر این‌که قانون بین‌المللی را نقض کرده است و پس از آن می‌توان درباره این موضوع به شورای امنیت شکایت ببرد و سپس به کشورهای تاثیرگذاری نظیر ایالات متحده آمریکا و بریتانیا و آلمان و غیر از آن درباره ارتکاب چنین تخلفی از سوی اسرائیل و خطرات آن ابلاغ کرد.

شایان ذکر است که نیروهای اسرائیلی سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت برای اولین بار پس از ۱۹ سال وارد محور «فیلادلفیا» (صلاح الدین) شدند.

بر اساس معاهده صلح مصر و اسرائیل در سال ۱۹۷۹، محور «فیلادلفیا» یا صلاح الدین یک منطقه حائل بین مرز دو دولت محسوب می‌شود. این محور تابع شرایط و استانداردهای عبور از سرزمین‌های فلسطینی به مصر است.

در معاهده صلح مصر و اسرائیل تصریح شده که برای هر اقدامی در این محور، مصر تعدادی از نیروهای خود را برای تامین امنیت آن بر اساس پروتکل امضا شده با اسرائیل در منطقه مستقر خواهد کرد.

همزمان با تشدید بمباران و حملات توپخانه‌ای اسرائیل علیه مناطقی در شرق رفح خودروهای نظامی اسرائیل سه‌شنبه جهت به کنترل گرفتن بخش فلسطینی گذرگاه رفح برای اولین بار از سال ۲۰۰۵ وارد محور «فیلادلفیا» شدند.

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش