چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۴۰ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۵۰۷۶۰
امنیتی و دفاعی

تایید حمله موشکی به اقامتگاه اسماعیل هنیه در منطقه زعفرانیه تهران/ اسرائیل این عملیات را برنامه ریزی کرده است

بررسی ابعاد گسترده‌ ترور هنیه در تهران؛ نفوذی‌ها چه کسانی هستند؟

بررسی ابعاد گسترده‌ ترور هنیه در تهران,اسماعیل هنیه
با گذشت بیش از سه روز از این حادثه شوک‌آور در تهران، همچنان شاهد بازار داغ گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره شیوه این ترور هستیم و هنوز نمی‌دانیم، او چطور ترور شد؟ شلیک از خارج بوده یا از داخل؟ هیچ ردپایی از تروریست‌ها بدست آمده؟ هیچ عامل داخلی با آنها همکاری نداشته است؟

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: سه روز از ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، در تهران می‌گذرد. ابعاد آنچه بامداد چهارشنبه در تهران رخ داد از ترورهای معمول و فراوان اسرائیلی‌ها در کشور ما بسیار بزرگتر است. میهمان مراسم تحلیف رئیس‌جمهور ایران به همراه محافظ در اتاق خوابش ترور شد و خون از بینی فرد دیگری نیامد. حتی ساختمان محل اقامتش در زعفرانیه که گفته می‌شود یکی از اقامتگاه‌های ویژه جانبازان و متعلق به سپاه است؛ آسیب چندانی ندید. بخش‌هایی از سقف و پنجره تخریب شد و تصاویر ساختمان از دور فقط دودزدگی بخشی از طبقات آن را به نمایش می‌گذارد. 

اما چگونه این مهمان بسیار خاص ایران و هدف همیشگی اسرائیل برای ترور، در قلب تهران این‌گونه در عملیاتی بی‌سروصدا جان باخت؟ ابتدا گفته شد که عامل ترور موشک بوده، بعد پرتابه را دلیل شهادت اعلام کردند. در پی آن، نیویورک تایمز در گزارشی با ادعای اینکه «اسماعیل هنیه در اثر «بمب جاسازی شده» ترور شده است»، تصریح کرد که پنج تن مقام‌ خاورمیانه به نیویورک تایمز گفته‌اند این بمب تقریبا دو ماه پیش در مهمانخانه محل اقامت رهبر سیاسی حماس مخفیانه کارگذاری شده بود‌.

خبرنگار معروف اکسیوس نیز مطلب نیویورک‌تایمز را تأیید کرده است و منابع اسرائیلی به خبرنگاران گفته‌اند که عملیات ترور اسماعیل هنیه با برنامه اطّلاعاتی ویژه، کار گذاشتن بمب و رهگیری سیستماتیک بمب با هوش مصنوعی انجام شده و عوامل موساد در تهران، آن را از راه دور منفجر کرده‌اند.

بازار داغ گمانه‌زنی‌ها و نبود مرجعیت رسانه‌ای

خبر ترور اسماعیل هنیه را حماس در ابتدا اعلام کرد. اسرائیل بازتاب داد و سپس سپاه تایید کرد. 

با گذشت بیش از سه روز از این حادثه شوک‌آور در تهران، همچنان شاهد بازار داغ گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره شیوه این ترور هستیم و هنوز نمی‌دانیم، او چطور ترور شد؟ شلیک از خارج بوده یا از داخل؟ هیچ ردپایی از تروریست‌ها بدست آمده؟ هیچ عامل داخلی با آنها همکاری نداشته است؟

محمدحسین خوشوقت فعال رسانه‌ای در این مورد در شبکه ایکس نوشت: «سه روز است انواع و اقسام گمانه‌زنی و نقل‌قول در مورد نحوه ترور شهید اسماعیل هنیه ازسوی رسانه‌های ایرانی و خارجی در حال نشر و بازنشر است. اما حتی یک مقام مسئول در جمهوری اسلامی دراین خصوص سخنی نگفته است! چرا مثل «هواپیما» مرجعیت رسانه‌ای را تقدیم بیگانه می‌کنید؟»

اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات به عنوان مهمترین مرجع اطلاع‌رسانی در این مورد دیروز در پیامی شهادت اسماعیل هنیه را تسلیت گفت و بدون هیچ توضیحی در مورد چگونگی حادثه و آمران و عاملان آن، نوشت: «ترور شهید حاج اسماعیل هنیه که توسط صهیونیست‌های غاصب، با چراغ سبز آمریکا به وقوع پیوست، بار دیگر ددمنشی رژیم‌صهیونیستی را به منصه ظهور گذاشت.»

قصور امنیتی تیم حفاظت و شخص هنیه! 

ناظران معتقدند پاسخ ایران به خارج از مرزها و توضیحش به فلسطینی‌ها که «چرا؟» و «چگونه؟» این اتفاق افتاد، مهم است و انتظار آن‌ها هم جز معرفی و مجازات همکاران ایرانی اسرائیل در این ترور نخواهد بود.

سعدالله زارعی، کارشناس صداوسیما با اظهارنظری جنجالی در آنتن زنده هرگونه قصور امنیتی و حفاظتی در مورد این ترور را به تیم حفاظت هنیه نسبت داد و گفت: «یک حمله موشکی صورت گرفته و این حمله با سوار شدن روی نقطه ضعف‌های امنیتی اسماعیل هنیه اتفاق افتاده است. اسماعیل هنیه یک سری مراقبت‌های خاص حفاظتی را رعایت نکرده است. اسرائیل او را ردیابی کرد.»

این سخنان خیلی سریع با واکنش حماس مواجه شد و نماینده این جنبش در ایران، با ابراز تاسف از برخی اظهارنظر‌های مطرح در رسانه‌ها درباره قصور امنیتی و حفاظتی هیات این جنبش؛ این نوع اظهانظرها را غیرعلمی، غیراخلاقی و مایه تعجب دانست.

خالد قدومی، گفت: «همچنان که مسئولان ذی ربط به ما اطلاع داده‌اند، هنوز تیم‌های فنی ایرانی در حال انجام تحقیقات هستند و نظر تحلیلی آنها بر خلاف آن چیزی است که برخی کارشناسان در تلویزیون مطرح کرده‌اند».

قدومی همچین از این افراد خواست که شتاب زده برخورد نکنند «چون ممکن است چنین اظهاراتی به اشتباه به عنوان رفع مسئولیت تفسیر شود و خوراک تبلیغاتی برای دشمن فراهم کند؛ در حالی که مقام معظم رهبری (حفظه الله) نیز احساس مسئولیت سنگینی می‌کنند؛ چرا که این اتفاق در ایران رخ داده و امنیت ملی و تمامیت ارضی و حیثیت و اعتبار ایران نیز هدف این اقدام تروریستی بوده است».

در این میان سید حسن نصرالله نیز قصور هنیه را تلویحا تأیید کرده و با رد تلویحی مسأله نفوذ و جاسوسی، دستگاه امنیتی ایران را از خطا مبرا دانسته و گفته است: «موبایلی که در دست شماست، جاسوس قاتلی است که اطلاعات دقیقی به دشمن می‌دهد و مکان فرماندهان ما را نشان می‌دهد. اکثر اتفاقاتی که برای ما افتاده به خاطر موبایل بوده است. اسرائیل به جاسوس نیاز ندارد بلکه از طریق اینترنت، همه شهر‌ها و خیابان‌ها و رزمندگان را می‌بیند.»

نفوذی‌ها بانفوذ و تعمیق گپ‌های امنیتی

ترور اسماعیل هنیه در قلب تهران و در پایان مراسم تحلیف؛ کل تشکیلات امنیتی‌ کشور را زیر سوال برده است. بدون‌شک در خارج از زاویه دید ما پیگردهایی رخ خواهد داد و چهره‌های ناشناخته‌ای زیر بازجویی خواهند رفت تا پاسخی برای فلسطینی‌ها و افکار عمومی جهان عرب فراهم شود. ولی پیدا کردن همکاران اصلی و سرشاخه‌ها و عوامل اصلی اسرائیل در این ماجرا ممکن خواهد بود؟

در همین راستا کانال سیاسی «جامعه نو» در مطلبی نوشته است:‌ «شاید این ترور دستاورد خیری چون انجام یک لایروبی و الک‌کردن سرویس‌های امنیتی را برای پیدا کردن جواهرات موساد در ایران داشته باشد. مشکل اینجاست که حتی آن هم که لایروبی را انجام خواهد داد، قابل‌اعتماد نیست.»

در ادامه این مطلب آمده است:‌«اما فقط تصفیه لایه‌های امنیتی کافی نیست و ریشه توانایی اسرائیل در ساختار حکومت ایران باید شناسایی شود. این مقدار نفوذ فقط حاصل زرنگی موساد نیست؛ علل زیربنایی دارد. انتقام هم به جای خود، ولی پاسخ به این پرسش از آن واجب‌تر است که کدام بستر محل کاشت عوامل اسرائیل بوده و آبشخور این عوامل کجاست؟»

به هر حال ساده‌لوحی است اگر تصور شود عملیات ترور هنیه در تهران، بدون کمک تمام‌عیار شبکه‌ای از عوامل نفوذی میسر می‌شد، نفوذی‌هایی که حتی از محل محرمانه استقرار او و طبقه و اتاقش هم خبر داشته‌اند و نیز توانسته‌اند تجهیزات ترور را به نزدیکی محل برسانند، شلیک کنند و در امن و امان بگریزند!

کسانی که می‌کوشند خط نفود را کمرنگ جلوه دهند و همه چیز را به برتری تکنولوژیک و نظایر این‌ها ربط دهند، خود متهمان جدی جریان نفوذ هستند.

سید محمود علوی، وزیر اسبق اطلاعات سوم شهریور ۱۳۹۸، گفته بود: «‌در جاهایی جاسوس کشف کردیم که مسئولان دچار شگفتی شدند. ‌افرادی که نفوذ می‌کنند معمولا داغ‌ترین شعارهای حکومت را می‌دهند. خیلی زود دیگران را متهم می‌کنند پیش از اینکه خودشان در معرض کوچکترین توهم و شبهه‌ای قرار گیرند.»

محسن میردامادی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز با همین مضمون در شبکه ایکس نوشت: ‎«ترور بهت‌آور ‎اسماعیل هنیه دردناک بود و پاسخ می‌طلبد. موثرترین پاسخ کوبنده به ‎اسرائیل، شناسایی و قطع‌ید عوامل ‎نفوذی است که تا مغز استخوان نظام نفوذ کرده‌اند. سراغ منتقدین و معترضین نروید؛ نفوذی‌ها از کسانی هستند که فریاد «‎مرگ بر اسرائیل» آنها تا ‎تل‌آویو می‌رسد.»

نفوذی‌ها چه کسانی هستند؟

«باید انتقام جنایت تهران را در تهران گرفت و این انتقام چیزی نیست جز عملیات وعده صادق ۲ برای شناسایی، دستگیری و مجازات نفوذی‌های اسرائیل در همه سطوح و بی هیچ تعارف و ترحمی.» 

کانال خبری عصر ایران با بیان مطلب فوق در مورد نفوذی‌ها نوشته است: نباید از حضور نفوذی های مشابهی در ارکان مختلف قدرت و نهادهای تصمیم گیر و اجرایی غافل بود و بهت زده شد. اتفاقاً باید سراغ تندروهایی رفت که مانند الی کوهن، مواضع تندشان را به رخ می کشند و مانند کشمیری -که همیشه دو خودکار داشت، یکی برای کارهای اداری و یکی برای کارهای شخصی- بسیار متظاهرند.

این نفوذی ها همان ها هستند که در عرصه روابط خارجی، برای انزوای ایران می کوشند و حامیان رابطه با جهان را غربگرا و واداده و منفعل می خوانند،

اینان همان‌هایی هستند که اولویت های کشور را جابجا می کنند تا مسائلی مانند نوع پوشش زنان در حد امنیت ملی بالا برود ولی موضوعاتی مانند بحران آب، مهاجرت نخبگان، ناترازی انرژی و ... در حد مقاله و سمینار متوقف بمانند،

نفوذی‌ها کسانی هستند که می کوشند چهره‌های وطن دوست و کارشناسان واقعی و دلسوز را به هزار انگ بنوازند و آزار دهند و تخریب کنند تا آنها را از حیز انتفاع ساقط کنند و افراد نادان و بی تجربه را بر مصادر امور بگمارند تا به طور خودکار به کار تخریب ملک و ملت بپردازند، نفوذی‌ها کسانی هستند که در قراردادهای اقتصادی ایران با کشورهای دیگر ایجاد اخلال می کنند تا ایران را به جزیره ای فقیر و دور افتاده از جهان تبدیل کنند،

آنان کسانی هستند که اطلاعات دانشمندان هسته ای ایران را به اسرائیلی ها می دهند تا یکی پس از دیگری ترور شوند،

نفوذی‌ها کسانی هستند که با سخنان و مواضع و کارهای عجیب و غریب و غیر عقلانی مکررشان، مردم را نسبت به تدبیر و عقلانیت نظام حکومتی ناامید می کنند،

اعضای خط نفوذ آنانی هستند که ایجاد تشتت و چندگانگی و دوقطبی سازی کاذب در جامعه را وظیفه سازمانی خود می دانند،

و سرانجام، نفوذی‌ ها کسانی هستند که اطلاعات لازم برای ترور هنیه در تهران را به تل آویو رساندند و در ۲۴ ساعت حضور او در ایران، ماموریت‌شان را انجام دادند و اینک می‌کوشند خطر نفوذ را کم‌رنگ جلوه دهند.

مینا محمدزاده

***

تایید حمله موشکی به اقامتگاه اسماعیل هنیه در منطقه زعفرانیه تهران/ اسرائیل این عملیات را برنامه ریزی کرده است

رسانه اصولگرای فارس در مطلبی نوشته است؛ با گذشت چند روز از عملیات ترور شهید اسماعیل هنیه جزئیات بیشتری از شیوه ترور مشخص شد.

در این عملیات که ساعات اولیه بامداد چهارشنبه صورت گرفت، محل اقامت شهید هنیه مورد اصابت پرتابه ای قرار گرفته که بخش هایی از سقف و پنجره محل اقامت وی در طبقه چهارم ساختمانی در منطقه زعفرانیه تخریب شده و وی و یکی از محافظان ایشان به درجه رفیع شهادت نائل می شوند.

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
چرا فقط از نفوذی های اسقاطیل میگین نفوذی های داداش روس که کل سیاست ها را به سمت منافع خودش سوق میدهد را یادتان نرود
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش