چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۰۶ - ۱۸ آذر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۹۰۰۶۱۶
امنیتی و دفاعی

سابقه رفتار سیاسی فرمانده جدید بسیج /واکنش به حادثه سنگ‌پرانی به علی مطهری در شیراز

 اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت,غلامحسین غیب پرور<

روزنامه شرق بدنبال انتصای سردار غیب پرور به فرماندهی بسیج، بخشی از کنش ها و واکنشهای سیاسی او را منتشر کرد.

مهر ماه ١٣٨٨ بود که سردار «محمدرضا نقدی» با حکم مقام معظم رهبری جایگزین حجت‌الاسلام «حسین طائب» شده بود. حجت‌الاسلام «طائب» که از تیر ١٣٨٧ تا مهر ١٣٨٨ فرماندهی بسیج را برعهده داشت، پس از آن رئيس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران شد.یک سال پیش یعنی آذر ماه ١٣٩٤، سردار «غیب‌پرور» با حکم فرمانده کل سپاه، جایگزین شهید «حسین همدانی» در قرارگاه امام حسین (ع) در سمت جانشینی فرمانده کل سپاه در این قرارگاه شد. به گفته سردار «محمدعلی جعفری» فرمانده کل سپاه «قرارگاه امام حسین(ع)، وظیفه آماده‌کردن تیپ‌ها و لشکرهای مردم‌پایه و بسیج‌محور را در کل کشور بر عهده دارد و راه‌اندازی گردان‌های امام حسین(ع) بسیج با مأموریت دفاعی و نظامی از دیگر وظایف این قرارگاه است».

 

مدتی پس از انتصاب سردار «غیب‌پرور» در قرارگاه امام حسین(ع)، شبکه «العربیه» در خبری از شهادت او در سوریه خبر داد که این شایعه تکذیب شد.او تا مرداد ١٣٩٥ هم‌زمان با مسئولیت در قرارگاه امام حسین(ع)، فرمانده سپاه «فجر» استان فارس هم بود. نهایتا مرداد ماه امسال با حکم فرمانده کل سپاه، سردار «غیب‌پرور» پس از ١١ سال جای خود را به سردار «هاشم غیاثی» در سپاه فجر داد.حالا سردار «غلامحسین غیب‌پرور» جایگزین سردار «نقدی» شده که مرداد امسال برای مراسم تودیع و معارفه فرمانده جدید سپاه «فجر» به شیراز رفته بود. 

 

پیش از این سردار «حسین نجات» معاون فرهنگی سپاه پاسداران بود.در زمان مسئولیت سردار «غیب‌پرور» در سپاه «فجر» فارس، اين استان شاهد برخي رخدادهاي خبرساز بود. از جمله حمله به «علی مطهری» در شیراز که اسفند ١٣٩٣ رخ داد؛ ١٨ اسفند ٩٣ وقتی مطهری برای سخنرانی در دانشگاه شیراز پس از خروج از فرودگاه شیراز، مورد حمله عده‌ای قرار گرفت، آنها تاکسی حامل مطهری را با سنگ و آجر و گوجه‌فرنگی مورد هدف قرار دادند. با پیگیری‌ شکایت مطهری، پرونده تعدادی از مهاجمان برای رسیدگی به «دادسرای نظامی» رفت. سردار غیب‌پرور که در آن زمان فرمانده سپاه فجر استان فارس بود، در واکنش به حمله به «مطهری» گفته بود: «ما با این‌گونه برخوردهای سخیف مثل سنگ‌پراکنی مخالفیم و شدیدا محکوم می‌کنیم و مردم بصیر و ولایت‌مدار سناریوی پشت پرده این‌گونه اتفاقات را به‌خوبی می‌دانند».

 

خواستند فلان اتاق بسیج دانشجویی را بگیرند ایستادگی کردیم

او همچنین پیش از انتخابات اسفند سال گذشته هم اظهاراتی داشت؛ آن‌طور که «فارس» گزارش داده، سردار «غیب‌پرور» شهریور ماه ١٣٩٣ در کسوت فرمانده سپاه فجر گفته بود: «اکنون اصلاح‌طلبان کمرشان را محکم بسته‌اند برای انتخابات مجلس و خبرگان که برای پیروزی در این دو، ابتدا به سراغ دانشگاه می‌آیند و خواهید دید که چه جلسات و تجمع‌هایی خواهند گذاشت».او افزوده بود: «چه کسی تضمین می‌دهد که فتنه ٨٨ تکرار نمی‌شود و بچه‌های بسیج دانشجویی قرار نیست عنصر خنثی باشند؛ بلکه قرار است در دانشگاه فعالیت کنند، چندی‌پیش به من اطلاع دادند که فلان اتاق را می‌خواهند از بچه‌های بسیج دانشجویی بگیرند؛ اما در برابر این تصمیم، محکم ایستادیم؛ چراکه با این تحرکات که شاید به چشم نیاید، می‌خواهند حضور بچه‌ها را کم‌رنگ‌تر و تحقیرشان کنند».

 

مردم به طرفداران و ساکتین فتنه رأی نخواهند داد

او همچنین در اظهاراتی دیگر، گفته بود: «برای انتخاب نماینده تراز انقلاب اسلامی باید به شاخصه‌های مهمی نظیر پایبندی و التزام عملی به اصل ولایت‌ فقیه، نحوه موضع‌گیری در مقابل فتنه ٨٨، ایستادگی در مقابل استکبار جهانی و آمریکا و نفوذناپذیری در مقابل دشمن، توجه داشته باشیم». این سخنان را خبرگزاری «فارس» هشت روز پیش از انتخابات هفتم اسفند منتشر کرده بود.او در ادامه افزوده بود: «ملت بابصیرت ایران اسلامی به طرفداران فتنه و ساکتین در مقابل آن رأی نخواهند داد، حتی اگر کاندیدای خبرگان رهبری باشند».

 

مردم به امثال مرحوم «نجابت» رأی دهند

او سخنان دیگری هم درباره انتخابات داشت؛ از جمله دعوت مردم به رأی‌دادن به افرادی مانند مرحوم «نجابت». آبان ١٣٩٤ او به «تسنیم» گفته بود: «مردم اگر می‌خواهند در انتخابات پیش‌رو بهترین‌ها را انتخاب کنند، باید ببینند چه کسانی به امثال مرحوم «نجابت» نزدیک‌تر هستند و آنان را انتخاب کنند... مرحوم نجابت یک لحظه در دفاع از انقلاب و ولایت فقیه کوتاه نیامد». مرحوم «احمد نجابت» دو دوره نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی بود، او كه آبان سال گذشته درگذشت، عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران بود.

 

مخالفان خوشحال نباشند

سردار «غیب‌پرور» که ١١ سال فرمانده سپاه فجر استان «فارس» بود، سرانجام مرداد سال جاري از این سمت خداحافظی کرد؛ او که گویا تصور می‌کرده خیلی‌ها از رفتنش از فرماندهی سپاه «فجر» خوشحال مي‌‌شوند، پاسخ آنها را در مراسم تودیع و معارفه‌اش داده بود: «خیلی‌ها خوشحال هستند که غیب‌پرور می‌رود؛ اما مخالفان خوشحال نباشند، فردی انقلابی‌تر از غیب‌پرور آمده است».

 

 

 

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش