پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۳۴ - ۱۹ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۴۹۰۸
امنیتی و دفاعی

اولین واکنش سردار سلیمانی به آزادی موصل / ناگفته‌هایی تکان‌دهنده از جنایات داعش

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت,سردار سلیمانی
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اولین واکنش خود به آزادی موصل، پیروزی عراق در عملیات آزادسازی موصل را متعلق به همه ملت‌ها دانست.

به گزارش ایسنا، سردار سرلشگر پاسدار قاسم سلیمانی طی سخنانی در مراسم اربعین شهادت شهید نصیری تصریح کرد: پدیده سیاه و شومی به نام داعش خسارت عظیمی به عالم اسلام وارد کرد. جهان اسلام غیر از خسارت‌های دوره اولیه‌اش در حادثه جنگ خوارج، حادثه‌ای به سهمگینی داعش به خود ندیده است.

 

وی ادامه داد: شهید تقوی اولین شهید جمهوری اسلامی یکی از برجسته‌ترین سرداران این مرز و بوم بود که در عراق به شهادت رسید و آشنای تک‌تک عراقی‌ها بود. شهادت شهید تقوی پیش از اینکه مردم ما را عزادار کند، مردم عراق را عزادار کرد.

 

فرمانده نیروی قدس سپاه افزود: سردار شهید نصیری نیز با همان خصوصیات، نام‌آوری و وفای شهید تقوی و از خدمتگزاران مجاهدان بدر بود که سابقه‌ای بیش از ۳۰ سال همراهی با مجاهدان عراق در شرایط سخت را داشت. بماند که به عنوان یک پدر و برادر مهربان از نوجوانان مجاهدی که از شر صدام آن طرف مرز آمده بودند، حمایت می‌کرد.

سردار سلیمانی در ادامه به نقش شهید نصیری در تأسیس، توسعه و مجاهدت سپاه بدر اشاره کرد و گفت: شهید نصیری در شرایط سخت مجاهدان عراق، گمنام پیش می‌رفت و از اولیای الهی بود که در جامعه ما مخفی ماند و نزدیکانش عطر و بوی او را حس می‌کردند اما جامعه ما عطر او را حس نمی‌کرد.

 

وی اظهار کرد: برخی اوقات ما از راه دیپلماسی اقداماتی می‌کنیم که اقدامات خوبی هم هست اما برخی گره‌ها و مشکلات فقط با دیپلماسی حل نمی‌شود و آنجا اتفاقات دیگری است که از همه رفتارهای دیپلماسی معمولی عبور می‌کند، درها را می‌گشاید، پیوندها را ایجاد و یخ‌ها را ذوب می‌کند و اخوت و صمیمیت ایجاد می‌کند. خون شهید نصیری از آن خون‌ها بود.

 

فرمانده نیروی قدس سپاه خاطرنشان کرد: این خون و خون دیگر شهیدان ایرانی که در خدمت برادران مجاهد عراق از شمال بغداد تا موصل بر زمین جاری شد، پیمانه‌ای از خون ملت و صداقت و وفا و حقیقت یک ملت در حمایت از یک کشور مورد ستم واقع‌شده بود.

 

سردار سلیمانی گفت: کدام دپیلماسی می‌تواند همانند خون شهیدان نصیری، کمالی، همدانی، تقوی و شاطری این اخوت را ایجاد کند؟

 

وی افزود: برخی برادران عراقی ما از روی ادب و محبت، خود را سربازان ملت ایران و مقام معظم رهبری معرفی می‌کنند اما به ملت عراق و به ملت خودمان می‌گوییم کاری که ملت ایران در خدمت به ملت عراق کردند کار سربازی بود در زیر بیرق فرماندهان عراق.

 

فرمانده نیروی قدس سپاه گفت: شهید نصیری سرداری بود که برای اینکه فرهنگی از شیوه رزم و معنویت را صادر کند، جلودار بود و به عنوان نیروی عمل‌کننده به شهادت رسید.

 

سردار سلیمانی تصریح کرد: برادرمان مهندس ابومهدی که شهیدی زنده است و سابقه ۴۰ سال مبارزه دارد، همه انبارهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران را در اختیار خود گرفت و جمهوری اسلامی ایران در همین نیروی هوایی سپاه تنها اسکادران جنگی خود را که وجود داشت یعنی سوخوی ۲۴، به محض اینکه نخست‌وزیر وقت عراق درخواست کرد همه این هواپیماهای جنگی برای مبارزه تقدیم عراق شد و هزاران تن سلاح و مهمات به سمت عراق سرازیر شد.

 

وی اظهار کرد: ملت ایران با جان و مال و با توصیه رهبرش به میدان حمایت از مردم عراق آمد لذا ما سرباز مهندس ابومهدی بودیم و هستیم و افتخار می‌کنیم.

 

فرمانده نیروی قدس سپاه افزود: خداوند این‌گونه مقدر کرد که در چهلمین روز شهادت شهید نصیری شاهد پیروزی بزرگ ملت عراق در موصل باشیم؛ همان موصلی که داعش آن را پایتخت خود خوانده بود.

 

سردار سلیمانی در ادامه درباره عوامل این پیروزی گفت: پدیده داعش و تکفیر در تاریخ جهان پدیده کم‌نظیری از نوع جنایت بوده است و فکر نمی‌کنم که هیچ یک از تلویزیون‌ها و رسانه‌های دنیا بتوانند آن طور که خود داعش از جنایاتش منتشر می‌کرد، منتشر کنند.

 

وی به گوشه‌ای از جنایات داعش در سر بریدن بیش از ۱۳۰۰ تن از جوانان شهر تکریت اشاره کرد و افزود: داعش بیش از دو هزار زن جوان ایزدی را بین خودشان دست به دست می‌کردند و به فروش می‌رساندند و کشتارهای پانصد نفره انجام می‌دادند. آن طفلی را که دیدیم با خنده سرش را در شرق حلب بریدند گوشه‌ای از جنایات آنها بود.

 

فرمانده نیروی قدس سپاه اظهار کرد: در دیاله دیدم کودکی را از سینه مادرش گرفتند و آن را روی آتش سرخ کردند و لای پلو گذاشتند و برای مادرش فرستادند. این جنایات وحشتناک در سابقه بشریت نایاب است.

 

سردار سلیمانی گفت: چطور برای مقابله با ریزگردها و بحث محیط زیست که درست هم هست جلسه می‌گیریم و مذاکرات بین‌المللی برگزار می‌کنیم اما داعش به عنوان عصاره خباثت خوارج که بر منطقه سیطره پیدا کرد، جنایتی بس بزرگ بود و حکومتی تأسیس کرد با صدها نفر انتحاری.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش برجسته و جایگاه خطیر آیت‌الله سیستانی اشاره کرد و افزود: در تمام ملاقات‌های شخصیت‌های عراقی و تمام سیاستگذاری‌های جمهوری اسلامی، مقام معظم رهبری امام خامنه‌ای تأکید اساسی داشتند که از همه شخصیت‌های عراقی و مرجعیت عراق باید حمایت شود و مقام معظم رهبری، آیت‌الله سیستانی را گنجی برای ملت عراق توصیف کردند و ایشان را پناهگاه ملت عراق و ناجی عراق قلمداد کردند.

 

فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: پیروزی مردم عراق در موصل برخاسته از حکمت و تقوای مردی برجسته در یک خانه محقر در عراق است و این شخصیت بزرگ و حکیم و موقعیت‌شناس کسی نیست جز آیت‌الله العظمی سیستانی.

 

سردار سلیمانی افزود: این فقیه حکیم در مواقع متعددی مردم و کشور عراق را نجات داد و در زمان اشغال عراق، این شخصیت نقش داشت و پس از آن نیز در بحث قانون اساسی و انتخابات و شکل‌گیری دولت‌ها و همچنین در برخورد با فتنه‌ها و نزدیکی شیعه و سنی آنقدر نگاه محبت‌آمیز داشت که عبای خود را پدرانه گستراند و همه را زیر عبای خود جا داد.

 

فرمانده نیروی قدس سپاه گفت: امروز این مرجع عالیقدر تشیع نه تنها مرجع و حامی شیعه است بلکه همه اقلیت‌ها و ایزدی‌ها و ترکمن‌ها و مسیحی‌های عراق این مرجع را حامی خود می‌دانند و در برخی جاها محبت او به برخی طوایف برای ایجاد صمیمیت بیشتر بوده است.

 

سردار سلیمانی افزود: فتوای این مرجع موقعیت‌شناس باعث شد جوانان عراق بخروشند و بر این اساس، شجره طیبه مقدس و ارزشمند حشد الشعبی بنا گذاشته شد که بنای این شجره طیبه بر مبنای فتوایی با توصیه‌های کامل این مرجع بود.

 

براساس گزارش خبرگزاری صداوسیما، سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی در مراسم چهلمین روز شهادت شهید حاج شعبان نصیری با اشاره به ویژگی‌های این شهید بزرگوار به پیروزی مردم موصل اشاره کرد و گفت: امروز این جشن فقط به ملت عراق تعلق ندارد و جشن همه ملت‌های جهان و منطقه است و پیروزی همه بشریت محسوب می‌شود.

وی گفت: ملت عراق و سوریه حق بزرگی بر بشریت برای مقابله با پدیده خطرناک داعش دارند و این پیروزی بزرگ، پیروزی کل منطقه و بشریت و همه ملت‌ها در منطقه ما و خارج منطقه است اما ملت عراق و سوریه با فدا کردن هزاران جوان، حق بزرگی بر جهان دارند و جهان هیچ منتی بر عراق و سوریه ندارد.

 

فرمانده نیروی قدس سپاه گفت: تأکید رهبر معظم انقلاب این بود که دولت از هیچ کمکی به ملت عراق دریغ نکند و وزارت دفاع سه شیفت برای نیروهای مسلح عراق اعم از ارتش، شرطه اتحادیه و حشد الشعبی بدون چشمداشت تولید و ارسال کرد و متخصصان ایرانی در کنار برادران عراقی بدون اینکه ادعایی داشته باشند، حماسه آفریدند.

 

سردار سلیمانی با بیان اینکه حشد الشعبی آورده بزرگی برای ملت عراق بود، افزود: این پیروزی‌های بزرگ عراق به مدد حشد الشعبی، ارتش و شرطه اتحادیه بود اما نقش حشد الشعبی بی‌بدیل بود و تأثیر فرهنگی بسیار بزرگی داشت.

 

وی با بیان اینکه امروز ستاد و ساختار حشد الشعبی از ساختار هر ارتشی قدرتمندتر است، شرطه اتحادیه عراق را هم عامل دیگر پیروزی عراق خواند.

 

سردار سلیمانی در ادامه به تحولات شکل‌گرفته در ارتش عراق اشاره کرد و گفت: امروز آثار حزب بعث عراق در ارتش عراق حس نمی‌شود و ارتش عراق به صورت یک ارتش حزب‌اللهی در حال حرکت است و طرح‌های بزرگی را انجام داده‌اند.

 

وی افزود: این ارتش بسیار لایق است. فرماندهان لشکر و تیپ‌های بزرگی از این ارتش به شهادت رسیده‌اند و ارتش عراق امروز قابل اعتماد و قوی در منطقه است و قابلیت دفاع از تمامیت ارضی عراق را دارد.

 

فرمانده نیروی قدس سپاه گفت: عراق همانطور که جوانان غیور و مجاهدان گمنام خود را نجات داد، همین عراق و همین ارتش دیگر اجازه ماندگاری به هیچ نیروی مسلحی را نخواهد داد.

 

سردار سلیمانی، دولت و پارلمان عراق را نیز از دیگر عوامل پیروزی امروز عراق در موصل برشمرد و افزود: نمی‌توان از نقش ابوحسن عامری و آنها که به شهادت رسیدند، غافل شد.

 

وی گفت: نخست وزیر عراق نقش بی‌بدیلی در این پیروزی‌ها دارد و باید به این نقش احترام گذاشت. او به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح عراق توانست همبستگی بزرگی را در میان نیروهای مسلح و حشد الشعبی ایجاد کند.

 

سردار سلیمانی افزود: پارلمان عراق هم چه در تصویب حشد الشعبی و چه در ایستادگی و پشتیبانی از دولت و حمایت از نیروهای مسلح و همچنین حضور در میدان‌ها نقش بزرگی داشت.

 

فرمانده نیروی قدس سپاه همچنین به نقش احزاب سیاسی و گروه‌های مختلف قومی عراق در این پیروزی اشاره کرد و گفت: پایان بخشیدن به حاکمیت داعش کار بسیار بزرگی بود که هنرمندان و نویسندگان باید به آن بپردازند.

فرمانده نیروی قدس سپاه افزود: امروز مردم عراق به خوبی از دسیسه‌های کشورهای بیگانه مطلع شدند.

سردار سلیمانی گفت: نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که هم‌اکنون رئیس‌جمهور این کشور است در جریان تبلیغات انتخاباتی بارها رئیس‌جمهور وقت آمریکا را به تأسیس داعش و حمایت از داعش متهم کرد. پس این ادعای ایران نیست بلکه ادعای خود آمریکایی‌هاست.

 

وی افزود: ملت عراق دیگر گول این توطئه‌ها را نمی‌خورد و امروز شیعه و سنی به این نتیجه رسیده‌اند که باید در کنار هم اداره کشورشان را به دست گیرند.

 

سردار سلیمانی گفت: ملت ایران هم در این پیروزی سربلند است و باید نویسندگان و هنرمندان کشور به جای پرداختن به چیزهای کوچکی که مردم را به ناکجا آباد می‌برد این صحنه‌های تلخ و سنگین حضور داعش را به تصویر بکشند.

 

فرمانده نیروی قدس سپاه افزود: از خانواده شهید نصیری قدردانی می‌کنم. من نور شهادت را در جبهه‌های تکریت در این شهید دیدم. او شدیدا اصرار به گمنامی داشت.

 

سردار سلیمانی همچنین به نقش خطیر سیدحسن نصرالله و حزب‌الله لبنان اشاره کرد و گفت: جا دارد ملت عراق قدر فداکاری سازمان جهادپرور و جهادی حزب‌الله را بداند.

 

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش