علی اوسط هاشمی در گفتوگو با ایلنا، درخصوص آخرین وضعیت بازارچه های مرزی در استان سیستان و بلوچستان گفت: اخیرا دولت با پیشنهاد مشترک وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزارت کشور مصوبهای را در رابطه با وضعیت بازارچههای مشترک مرزی به تصویب رسانده است.
بازارچههای غیرقانونی حالت قانونی به خود خواهند گرفت
او ادامه داد: براساس این مصوبه هیات دولت، بازارچههایی که در مرزها بودند و غیرقانونی بودند، حالت قانونی به خود میگیرند و نقش مرزنشینها به شکلی مورد تکریم قرار میگیرد.
درخواست افزایش بازارچهها و بنادر را دادهایم
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه شش بازارچه مرزی در این استان فعالیت میکند، اظهار داشت: درخواست افزایش بازارچهها و بنادر را دادهایم. همچنین استان سیستان و بلوچستان در طول تاریخ فقط دو پایانه مرزی با پاکستان داشته است اما در این مدت تعداد پایانههای مرزی برای مبادلات در استان سیستان و بلوچستان دو برابر شده و به چهار پایانه رسیده است.
تلاشها برای آزادی سرباز ربوده شده در میرجاوه ادامه دارد
اوسط هاشمی در پاسخ به سوالی درخصوص آخرین وضعیت سعید براتی سرباز ربوده شده در درگیریهای اخیر در مرز میرجاوه تصریح کرد: این مسئله در دست پیگیری است. تلاش مسئولان امنیتی، انتظامی، وزارت امور خارجه، علمای شیعه و سنی و سران طوایف منطقه برای آزادی مرزبان ربوده شده توسط تروریستها در مرز میرجاوه ادامه دارد و امیدواریم زمینه آزادی این مزربان فراهم شود.
۸۵ میلیون دلار سرمایهگذاری هندیها در چابهار محقق شده است
استاندار سیستان و بلوچستان درباره آخرین وضعیت همکاریهای ایران و هند در بندر چابهار نیز بیان کرد: دولت هند برای سرمایهگذاری در بندر چابهار ۱۵۰ میلیون دلار مصوبه داشته است که از این میزان، ۸۵ میلیون دلار آن محقق شده است.
پیشنهاد ایجاد یک بندر مستقل در سیستان و بلوچستان را به افغانستان دادهایم
اوسط هاشمی با اشاره به سرمایهگذاریهای افغانستان در بندر چابهار نیز یادآور شد: افغانستان شرکتهای مختلفی را ثبت کرده و ما نیز پیشنهادهای بزرگ و خوبی را به کابل دادهایم. ما به آنها گفتهایم شما میتوانید حتی یک بندر مستقل را در سیستان و بلوچستان ایجاد کنید و ما به شما ساحلی را بدهیم.
همسایهها نمیتوانند یکدیگر نادیده بگیرند
او در پاسخ به این سوال که چه رایزنیهایی با پاکستان درخصوص قانع ساختن آنها درخصوص حضور هند و افغانستان در چابهار داشتهاید؟ عنوان کرد: افغانستان و پاکستان با یکدیگر همسایه هستند و ایران نیز با هر دوی آنها همسایه است و مرزهای مشترک بسیاری دارد. این همسایگی را هیچ کدام از این کشورها نمیتوانند نادیده بگیرند. وقتی این نگاه نسبت به همسایگی وجود دارد باید زمینهها برای توسعه روابط - ضمن رعایت و مورد لحاظ دادن منافع یکدیگر – مورد پیشبینی قرار بگیرد
اختلافات کشورها نباید بر روابط با طرف ثالث سایه بیندازد
استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: اختلافات سیاسی کشورها با یکدیگر نمیتواند بر روابط آن کشورها بر طرف ثالث سایه بیندازد. ما برای هر دو کشور احترام قائل هستیم. هر دو همسایه ما هستند. هر دو مسلمان هستند و از قضا هر دو هم جمهوری اسلامی هستند.
- 18
- 1