یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۴۵ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۰۲۲۵
امنیتی و دفاعی

پایان‌خشونت در‌خیابان پاسداران

خشونت در خیابان پاسداران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

۱۶بهمن بود که رئیس پلیس تهران بزرگ تاکید کرد که پلیس هیچ‌ برنامه‌ای برای برخورد با دراویش در تهران نداشته و ندارد. سردار رحیمی اظهار کرد: پلیس هیچ ‌برنامه‌ای برای دستگیری دراویش در تهران ندارد و صراحتا اعلام می‌کنم که نه ‌تنها پلیس بلکه دادستانی و دیگر دستگاه‌ها نیز در این زمینه برنامه‌ای نداشته و نخواهند داشت اما متاسفانه اخبار و اطلاعات کذبی منتشر شد که عمدتا رسانه‌های معاند نیز در دامن زدن به آن نقش داشتند.

 

رحیمی با بیان اینکه متاسفانه در کنار این اخبار کذب، اقدامات دیگری نیز انجام شد، گفت: «در بین دراویش متاسفانه افرادی نفوذ کردند که اقدام به سوءاستفاده از رأفت و رحمت پلیس کرده و آن وقایع را به وجود آوردند. رئیس پلیس پایتخت تصریح کرد: البته همه ما باید تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی بوده و در چارچوب آن رفتار کنیم و به این قوانین احترام بگذاریم.» این اظهارات رئیس پلیس پایتخت متوجه اخبار کذبی بود که در شبکه‌های مجازی در مورد موضوعاتی مرتبط به دراویش منتشر شده بود. اما به این توضیحات توجهی نشد و اتفاقی تلخ در شامگاه ۳۰ بهمن رقم خورد.

 

روایت دوشنبه ‌شب

حدود ساعت ۲۱ دوشنبه شب بود که ایرنا نوشت: «تجمع تعدادی از دراویش شهر تهران مقابل خانه نورعلی تابنده شامگاه دوشنبه موجب ترافیک سنگین در خیابان پاسداران شده است.» به گفته شاهدان نیروی انتظامی حاضر در منطقه برای متفرق کردن تجمع کنندگان اقدام به شلیک تیر هوای کرده است موضوعی که محسن همدانی معاون امنیتی استانداری تهران نیز آن را تایید کرد اما گفت که هنوز از این تیراندازی و دلایل آن جزئیاتی در دست نیست.

 

اتفاقی که خبرگزاری فارس در ابتدا از آن به‌عنوان تجمع دراویش گنابادی در منطقه پاسداران تهران و مقابل کلانتری ۱۰۲ یاد کرد اما کمی بعد هجوم اتوبوس دراویش گنابادی به سمت کلانتری خیابان پاسداران منجر به شهادت ۳ مامور نیروی انتظامی و پرسنل کلانتری پاسداران شد. همچنین باعث آسیب رسیدن به ۱۲ دستگاه خودروی عبوری و پارک شده مردم شد و تعدادی از عابران نیز زخمی شدند. نیروی انتظامی برای جلوگیری از تشدید خشونت‌ها و کاهش احتمال آسیب‌دیدگی شهروندان همه مسیرهای منتهی به محل حادثه را مسدود کرد. سخنگوی ناجا با اعلام این مطلب که عوامل به شهادت رساندن سه مامور یگان امداد پلیس تهران به سرعت دستگیر شدند، به برهم ‌زنندگان امنیت قاطعانه هشدار داد که در برابر اقدامات ضد امنیتی و غیرقانونی هر کسی با هر هویتی برخورد قاطع صورت می‌‌گیرد.

 

خبرگزاری فارس در ساعت ۲۱:۱۵ خبر داد: «در حال حاضر اوضاع کاملا تحت کنترل نیروی انتظامی است و حدودا ۱۰ نفر از آشوبگران بازداشت شده‌اند». سپس در ساعت ۲۲:۳۰ نوشت: «در حال حاضر نیروهای ناجا در محل مستقر هستند. تعداد شهدا نیز همان سه نفر است و چهار شهید که برخی از سایت‌ها اعلام کرده‌اند تکذیب می‌شود. در حال حاضر تجمع‌کنندگان در کوچه کریمیان در گلستان هفتم حضور دارند که تعدادشان هم زیاد نیست. یک درخت تنومند در مقابل کوچه کریمیان قطع و به آتش کشیده شده است و این درخت در حال سوختن میان نیروهای پلیس و تجمع‌کنندگان قرار دارد. گروهبان امامی و گروهبان بایرامی از نیروهای کادر یگان امداد به شهادت رسیدند.

 

دیگر شهید این جنایت، یک سرباز وظیفه بوده است که هرسه توسط اتوبوس جنایتکاران فرقه گنابادی به شهادت رسیدند. سن هر سه شهید ناجا زیر ۲۰ سال بوده و دو نیروی کادر نیروی انتظامی که امشب به شهادت رسیدند سه ماه بود که لباس سبز ناجا را بر تن کرده بودند.» صبح دیروز فارس گزارش داد‌: «طی ناآرامی‌های شب گذشته خیابان پاسداران تا ساعت ۴ بامداد متاسفانه ۳۰ نفر از ماموران نیروی انتظامی مصدوم شدند؛ همچنین علاوه بر شهادت سه مامور ناجا یک بسیجی با ضربات سلاح سرد و یک بسیجی دیگر توسط خودروی سمند اغتشاشگران به شهادت رسید.»

 

بازداشت ۳۰۰ آشوبگر

سخنگوی ناجا دیروز اظهار داشت: دوشنبه ‌شب نیروی انتظامی در عملیاتی پس از تعیین ضرب‌الاجل برای آشوبگران خیابان پاسداران و پایان این ضرب‌الاجل در ساعت ۴ بامداد، آتش برافروخته شده توسط مخلان نظم و امنیت را خاموش و عناصر اصلی را دستگیر کرد. سردار سعید منتظرالمهدی با اشاره به پایان آشوب در ساعت ۴:۳۰ بامداد سه‌شنبه و پاکسازی محل و خیابان‌های اطراف، افزود: بیش از ۳۰۰ نفر از دراویش که در بین آنان رانندگان خودروهای مرگ (اتوبوس-سمند) و نیز ضاربان و عناصر اصلی به چشم می‌خورد، دستگیر شدند. سخنگوی ناجا با اشاره به زخمی و مجروح شدن ۳۰ نفر از ماموران حاضر در صحنه، گفت: تعدادی از آشوبگران نیز مصدوم شدند. این مقام انتظامی یادآور شد: متاسفانه شاهد تخریب اموال عمومی، خودروها و شیشه منازل مردم توسط اخلالگران نظم و امنیت در محل مورد نظر بودیم.

 

وضعیت بازداشت‌شدگان

معاون امنیتی استاندار تهران درپی درگیری‌های دراویش گنابادی با نیروهای پلیس در پاسداران، گلستان هفتم، ضمن تاکید بر اینکه در حال حاضر اطلاعات اعلامی از سوی سخنگوی نیروی انتظامی کفایت می‌کند، گفت: در حال بررسی وضعیت دستگیرشدگان هستیم. محسن همدانی به انصاف‌نیوز گفت: اطلاعاتی که سخنگوی نیروی انتظامی تا الان گفته، کفایت می‌کند. کلیات همان است و در جزئیات ورود نمی‌کنیم. در حال بررسی وضعیت دستگیرشدگان هستیم. بعضی‌ از این افراد باید تفهیم اتهام شوند و بعضی‌ دیگر ملاحظات و مشکلاتی دارند که نیاز به زمان دارد.

 

انتقاد رئیس حوزه گناباد

حجت‌الاسلام حسین امامی در آیین سالروز شهادت حضرت زهرا(س) و اجتماع فاطمیون در شهر گناباد با محکوم کردن اقدامات خشونت بار دوشنبه شب در تهران از سوی برخی از وابستگان به فرقه موسوم به «دراویش گنابادی»، انتساب این فرقه به این شهر را به هیچ عنوان صحیح ندانست. وی همچنین خواستار برخورد قاطع مسئولان ذیربط با اقدامات خشونت طلبانه برخی از وابستگان به این فرقه شد. کسبه و اصناف شرق بازار تهران اقدامات خشونت‌گرایانه شب گذشته اغتشاش‌گران و صدمه وارد کردن به اموال عمومی و شخصی را که منجر به شهادت ۵ تن ازنیروها ی بسیج و نیروی انتظامی شد را محکوم کردند.

 

توضیح یک درویش

یکی از دراویش با تکذیب عاملیت به شهادت رسیدن ماموران نیروی انتظامی در اغتشاشات شب گذشته خیابان پاسداران تهران، اظهار کرد: این اتفاق باعث ناراحتی دراویش نیز شده است، در مسلک و مرام دراویش انجام چنین حرکت‌هایی جایی ندارد. به نوشته ایسنا؛

 

فرهاد نوری با تاکید بر اینکه هیچگاه خشونت در مسلک دراویش نبوده است، به اتفاقات شب گذشته خیابان پاسداران تهران و به شهادت رسیدن ۵ تن که ۳ نفر از آنها ماموران انتظامی بودند، اشاره کرد و با بیان اینکه دراویش هیچگاه آغازکننده خشونت نبودند، اظهار کرد: دراویش هیچگاه نمی‌خواستند که این اتفاقات بیفتد. آنها همواره تجمعاتی مسالمت‌آمیز داشته‌اند، اما درباره اتفاقات باید دید که چه کسانی می‌خواهند از این اغتشاشات سود ببرند و تقصیر را بر گردن دراویش بیندازند. وی افزود: هیچ کسی موافق خشونت نیست و حتی یک مورد پیدا نمی‌شود که دراویش آغازکننده خشونت، اغتشاش و ضرب و شتم بوده باشند. وی تاکید کرد که آغازکننده ماجرا نه نیروی انتظامی بود و نه دراویش.

کار داعش است

محمدعلی ابطحی معاون رئیس دولت اصلاحات هم در توئیتی تاکید کرد‌: «حمله کور با اتوبوس در خیابان پاسداران حقیقتا کار یک داعشی است. تاریخ تصوف با مدارا نوشته شده است. دلسوزان ایران و حتی صوفی‌های واقعی باید پیشتاز مخالفت با این نوع تروریست داعشی باشند. دروازه‌های ایران به روی داعش خارجی بسته است. جلوی خلق داعش وطنی را باید گرفت.»

 

واکنش شکوری راد

علی شکوری راد دبیرکل حزب اتحاد ملت دیروز چنین توئیت کرد: «ماجرای دیشب در خیابان پاسداران بسیار غم‌انگیز و حیرت‌آور است. نه ‌فقط برای تلفات و خسارت. برای از دست دادن کنترل در دو طرف ماجرا. سه شهید، تعدادی مجروح و دو راننده قاتل و خسارت به اموال عمومی و سیصد نفر بازداشتی، حاصل تحلیل و تدبیر چه کسی است؟ به او مدال افتخار بدهید.

 

ذوق‌زدگی حامیان داعش

برخی از رسانه‌های عربی زبان وابسته به کشورهای عربی منطقه و غرب که از سال ۲۰۱۱ با حمایت همه جانبه از تروریست‌ها، اقدامات وحشیانه آنها در سوریه و عراق را پوشش می‌دادند، روز دوشنبه در خبرهای فوری و گزارش‌های خود به وقایع ناگوار خیابان پاسداران پرداختند. شبکه العربیه سعودی در گزارش‌های خود به نقل از جریان‌ها و رسانه‌های معاند از تجمع دارویش گنابادی در مقابل کلانتری خیابان پاسداران خبر داد و با وارونه جلوه دادن وقایع در خیابان پاسداران مدعی شد: «پس از حمله پلیس به تجمع کنندگان، این تجمع به خشونت و خونریزی کشیده شد و شماری از دراویش زخمی شدند».

 

خبرگزاری رویترز عربی مدعی شد که شماری از دراویش گنابادی طی دو ماه گذشته دستگیر شدند. روزنامه القدس العربی چاپ لندن نیز در گزارشی نوشت: راننده اتوبوس در اعتراض به بازداشت یکی از رهبران فرقه گنابادی نیروهای پلیس را زیر گرفته است. روزنامه الشرق‌الاوسط چاپ لندن در گزارش خود با عنوان «کشته شدن سه نیروی پلیس در درگیری با یک گروه دینی در تهران» به درگیری پلیس با دراویش پرداخته و نوشته است: شب گذشته مناطق حساسی از شمال تهران شاهد درگیری شدید میان نیروهای پلیس و پیروان گروه دراویش بود که در این درگیری ها سه تن از نیروهای پلیس کشته شدند.

 

 

 

 

 

armandaily.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
من به عنوان یک فرد که در منطقه درگیری در محل کارم بودم فقط از تمام کسانی که خبر را پوشش میدهند خواهش میکنم که واقعیت ها را بنویسند چون این فرد وگروه که با او بودند رفتار عادی نداشتند و متاثر از مصرف چیزی بودند من شغلم پرستاری و اگر تعریف از خود نباشد کارشناس ارشد پرستاری هستم و۱۸ سال سابقه در کار دارم
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش