چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۲۴ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۳۶۴۷
امنیتی و دفاعی

عذرخواهی وزیر ارتباطات برای انتشار عکس لباس فضانوردی قلابی

جهرمی: «ظفر ۲» خردادماه سال آینده در مدار قرار می‌گیرد/ وزیر دفاع: ممکن است ماهواره‌ای با اهداف دفاعی استفاده کنیم

محمد جواد آذری جهرمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
وزیر ارتباطات گفت: بنا بر برنامه ریزی های انجام شده، بعد از آماده شدن ماهواره‌بر سیمرغ اقدامات لازم برای در مدار قرار گرفتن ماهواره ظفر ۲ انجام خواهد شد.

به گزارش مهر، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در مورد ماهواره «ظفر ۲» گفت: طراحی ماهواره ظفر ۲ به اتمام رسیده و همان قابلیت‌های ماهواره ظفر یک را دارد منتهی دقت دوربین آن بیشتر است و دوربین آن ۱۶ متری است.

وی ادامه داد: بنا بر برنامه‌ریزی‌های انجام شده، بعد از آماده شدن ماهواره بر سیمرغ اقدامات لازم برای در مدار قرار گرفتن ماهواره ظفر ۲ انجام خواهد شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به انتشار لباس فضانوردان با هشتگ آینده روشن در فضای مجازی، گفت: قرار بود ما برنامه ارسال فضانورد را رسانه ای کنیم که یک خطای غیرقابل انکار در این زمینه رخ داد و اشتباهاتی در تبلیغات این موضوع صورت گرفت که حساسیت افکار عمومی را در پی داشت.

آذری جهرمی افزود: بنده بدون لکنت در این مورد عذرخواهی کردم و باید بگویم که صرفاً یک اشتباه رسانه ای رخ داد و این خطا، موضوع اعزام فضانورد را تحت شعاع قرار داد و خبر را پوشاند و از این بابت باید از کسانی که در حوزه فضایی فعالیت می کنند، پوزش خواست.

وی در واکنش به سوالی درباره قطع شدن تلفن های استان گیلان به جهت بارش شدید برف،گفت: دلیل قطعی گسترده شبکه ارتباطات در آنجا، قطعی برق است و ۵۰ درصد برق استان قطع شده و طبیعتاً برخی از مراکز مخابراتی فاقد دیزل، دچار اختلال شدند. 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: از روز گذشته ۴ اکیپ با تجهیزات از استان های همجوار فرستاده ایم که دو اکیپ در حال حاضر به آنجا رسیده اند در حال رفع مشکل هستند.

آذری جهرمی تصریح کرد: از ۳۸۱ سایت قطع شده تلفن همراه تا امروز صبح حدود ۹۰ سایت متصل شده است و مراکز پرظرفیت در شهرهای املش و چابکسر نیز به مدار بازگشته اند و ارتباطات از شب گذشته به حالت طبیعی بازگشته است و همکاران ما تلاش می کنند که سایر ارتباطات را هم برگردانند.

وی افزود: همچنین سازمان فضایی اعلام آمادگی کرده است که سریعاً می تواند ارتباطات سیار ماهواره ای را در این مناطق مستقر کند تا مردم بتوانند از طریق این ایستگاه، تماس های خود را انجام دهند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه علت نرسیدن ظفر به سرعت مورد نیاز چه مسئله ای بوده است، گفت: صرفاً ۱۲ ثانیه لازم بود که این کار به اتمام برسد.

آذری جهرمی با بیان اینکه در ۱۲ ثانیه آخر باید سوخت و توان ماهواره افزایش پیدا می کرد که به سرعت لازم برسد، ادامه داد: این مشکل هم می تواند به کیفیت سوخت و هم وزن ماهواره بازگردد.

وی تاکید کرد: مشخص است که اگر ۱۲ ثانیه دیگر موتور فعالیت و سوخت آن کفایت می کرد، قطعاً ماهواره در مدار قرار می گرفت و اشکال مرحله قبل که در ماهواره پیام داشتیم هم برطرف شده بود. به صورت کلی باید گفت که ۹۵ درصد این اقدام موفقیت آمیز بود و ان شاءالله این مشکل ۱۲ ثانیه در مرحله بعدی حل خواهد شد.

امیر حاتمی: توسعه ماهواره‌بر را با قدرت ادامه می‌دهیم/ ممکن است ماهواره‌ای با اهداف دفاعی استفاده کنیم

میر حاتمی وزیر دفاعی و پشتیبانی نیروهای مسلح صبح امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات وزیران و در جمع خبرنگاران در خصوص ادعای وزارت امور خارجه فرانسه و وزیر خارجه آمریکا پیرامون برنامه فضایی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه موضوع پرتاب ماهواره و ماهواره بر در دنیا روشن است و ارتباطی با بحث موشکی ندارد، اظهار داشت: در بحث موشکی هم آن چیزی که منع شده، ساختن و پرداختن به موشک‌هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است که در جمهوری اسلامی ایران چنین چیزی وجود ندارد و کلیه موشک های ما که به آنها افتخار می کنیم و یک مولفه مهم قدرت دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران است با سر جنگی متعارف استفاده می شود و الحمدالله چون دقت آنها بسیار بالاست و آمریکایی ها هم این دقت را در عین الاسد به خوبی لمس کردند، نیازی به چیز دیگری نداریم.

وی تاکید کرد: ما موشک های دقیق با سرجنگی متعارف داریم.

وزیر دفاع با تاکید بر اینکه ماهواره و ماهواره بر یک موضوع غیرنظامی است، عنوان کرد: ممکن است ماهواره ای با اهداف دفاعی هم استفاده کنیم، اما ماهواره‌بر یک موضوع کاملا غیردفاعی است و حق مسلم و قطعی ملت ایران است و ما هم با قدرت توسعه این برنامه را پیش می بریم و هیچ منعی هم برای آن در دنیا وجود ندارد.

امیر حاتمی با بیان اینکه ماهواره ظفر-۲ نیز با ماهواره بر سیمرغ پرتاب خواهد شد، گفت: ماهواره‌بر سیمرغ و ماهواره‌های ما هنوز موضوعی تحقیقاتی هستند و حتما این تحقیقات تا جایی که به ثبات برسد و بتوانیم آن را پایدار کنیم، ادامه خواهد یافت و در اولین فرصتی که بتوانیم این کار را انجام خواهیم داد که فکر کنم حول و حوش اوایل سال آینده خواهد بود.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش