انفجارهای اخیر در تاسیسات غنی سازی نطنز و نزدیکی پارچین موجب شده است تا بار دیگر گمانه زنیهای درباره فعالیت خرابکارانه سرویسهای خارجی مطرح شود و در این میان انگشت اتهام متوجه اسرائیل است.
این مسئله موجب شده است تا مقامات این رژیم درباره نقش خود در حوادث ایران موضع گیری کنند.
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، درباره این که آیا این رژیم نقشی در «انفجارهای مرموز» در تاسیسات هستهای ایران داشته است، گفت: «هر اتفاقی که در ایران رخ دهد لزوما ربطی به ما ندارد.»
او به رادیو اسرائیل گفت: «تمام آن سیستمها پیچیده اند، محدودیتهای ایمنی بسیار بالایی دارند و مطمئن نیستم که آنها (ایرانی ها) بدانند که چگونه همیشه از این سیستمها نگهداری کنند.»
بنی گانتز وزیر در مصاحبه با رادیو ارتش با تکرار ادعاها درباره گسترش تروریسم از سوی ایران در غرب آسیا مدعی شد، یک ایران با ظرفیت هسته ای چیزی است که ما نمیتوانیم اجازه دهیم و با هر وسیله ای که نیاز باشد جلوی آن را خواهیم گرفت.
رویترز مدعی شده است که سه مقام آگاه ایرانی گفته اند که تصور میکنند حملات سایبری در حادثه نطنز نقش داشته اند و دو نفر از آنها اسرائیل را پشت این خرابکاری میدانند.
گابی اشکنازی، وزیر خارجه رژیم اسرائیل هم درباره حادثه در تاسیسات غنی سازی نطنز گفت: «ما یک سیاست بلندمدت در زمان زمامداری بسیاری از دولتها داریم که اجازه ندهیم ایران توانایی هستهای داشته باشد.»
او اضافه کرد: «این رژیم با چنین تواناییهایی تهدیدی علیه موجود اسرائیل خواهد بود و اسرائیل نمیتواند اجازه بدهد که در مرزهای شمالی ما مستقر شوند، بنابراین اقداماتی را صورت میدهیم که بهتر است ناگفته بماند.»
اشکنازی به مسئله تمدید تحریم تسلیحاتی ایران هم پرداخت و ضمن اعلام پشتیبانی از تلاشهای آمریکا، اضافه کرد که اسرائیل نمیتواند بپذیرد که ایران سامانههای تسلیحاتی پیشرفته خریداری کند.
او گفت: «مسئله فقط دستیابی به سلاح هستهای نیست، آنها در سراسر خاورمیانه گروهها را مسلح میکنند. به حزب الله در لبنان نگاه کنید. به این دلیل است که تلاشهای دیپلماتیک گستردهای را در سراسر جهان دنبال میکنیم.»
انفجار در مجتمع غنی سازی نطنز با در نظر گرفتن انفجار دیگری که پیش از آن در نزدیکی صنایع دفاعی پارچین رخ داده بود، اهمیت بیشتری پیدا میکند، هرچند در این مورد دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل اعلام کردند نقشی نداشته اند.
مهمترین سابقه اسرائیل و آمریکا در رابطه با خرابکاریهای سایبری در ایران به ویروس استاکس نت بر میگردد که سال ۱۳۸۹ کشف شد و هدف آن ایجاد اختلال در سانتریفیوژهای مستقر در تاسیسات نطنز بود.
- 18
- 2