جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۴۲ - ۱۵ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۸۴۸
امنیتی و دفاعی

تایید سفر سردار قاآنی به عراق

جزئیاتی از سفر اخیر سردار قاانی به عراق
سفیر ایران در عراق جزئیاتی از سفر اخیر سردار قاانی به عراق را مطرح کرد.

حوالی دو هفته پیش برخی رسانه ها ی خارجی از سفر سردارقاانی به عراق خبر دادند و البته مدعی شدند هدف این سفر دیدار با سران گروه های مقاومت بوده است.

این رسانه ها همچنین گفتند در این سفر که به درخواست مصطفی کاظمی صورت پذیرفته سردار قاآنی از رهبران گروه های مقاومت درخواست کرده است تا برضد منافع آمریکا تا ترک کاخ سفید از سوی ترامپ اقدامی صورت ندهند. به منظور حصول اطلاع درخصوص اهداف و دلایل این سفر و همچنین ارزیابی ادعاهای رسانه های خارجی خبرنگار العالم در عراق گفتگوی زیر را با ایرج مسجدی سفیر ایران در بغداد صورت داده است.

در ذیل بخش های مهم این گفتگو آمده است؛

* سردار قاانی درسفر اخیر به عراق هم با نخست وزیر هم رییس جمهور و دیگر مقامات عراقی دیدار کرد.

* همه گروه ها و احزاب سیاسی و همچنین گروه های مقاومت با ایران روابط مثبتی دارند

* ایران در امور داخلی احزاب و گروه های عراقی مداخله نمی کند اما این گروه ها علاقمند به مشورت با ایران هستند

* اقدامات ایران در عراق در راستای تقویت دولت و تشویق گروه ها و جریانات سیاسی به وحدت است

* گروه های مقاومت به شدت با آمریکایی ها مشکل دارند

* این ترامپ است که به بقیه بهانه می دهد ترامپ نباید کسی را تهدید کند و اقدامات تحریک آمیز انجام دهد

* اگر آن ها علیه جریانات مقاومت اقداماتی انجام دهند، قطعا مقاومت از خود عکس العمل نشان می دهند

العالم: فرمانده نیروی قدس سپاه سردار حاج اسماعیل قاآنی دو هفته پیش به عراق سفر کرده وبا مقامات عالیرتبه عراقی دیدار کرد،سردار قاآنی باچه شخصیت های دیدار داشت؟ محور صحبت های دو جانبه در جریان سفر به عراق چه بود؟

مسجدي: جناب آقای سردار قاآنی بعد از شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی مسئول این پرونده و این کار شدند و نماینده جمهوری اسلامی ایران شدند در مراودات با عراق رسما، ایشون همون ماموریت های گذشته و روابط گذشته رو انجام می دهند و فرقی نکرده ویا تاثیری نداشته در روابط دو کشور بعد از شهادت سردار عزیز شهید سلیمانی.

آقای قاآنی هم با هماهنگی مسئولین عراقی تشریف می آورند بغداد وبا مسئولین مختلف مانند آقای رئیس جمهور، آقای نخست وزیر و مقامات سیاسی و حزبی وشخصیت های گوناگون دیدار می کنند، در همین سفر اخیر هم ایشون با تعداد زیادی از مقامات عراقی ملاقات داشتند.

حتی با نخست وزیر؟

مسجدی: بله هم با رئیس الوزراء هم با آقای رئیس جمهور هم با تعدادی از مسئولین دیگه، طبیعتا محور بحث های ایشون همکاری دو کشوره و پیگیری خیلی از مسائلی که وجود داره، هم بحث های سیاسی می کنند هم بحث های امنیتی می کنند در رابطه با تقویت روابط امنیتی دو کشور، هم بحث های پیگیری بعضی از پرونده های اقتصادی و تاکید بر این موضوع، البته طبیعی است که سردار قاآنی خیلی وارد جزئیات پرونده ها نشوند اما به عنوان اینکه ایشون مسئول روابط بین دو کشور و نماینده جمهوری اسلامی در این موضوع هست تمام نیازهایی که بین دو کشور و روابطی که بین دو کشور هست رو با مقامات عراقی مشورت می کنند و بحث می کنند.

گفته می شود که سردار قاآنی با فرماندهان مقاومت در عراق دیدار داشته و از آنها در خواست کرده با ایجاد آتش بس از هدف قرار دادن نیروهای آمریکایی در مدت زمان باقی مانده دولت ترامپ خودداری کنند، این صحبت ها چقدر دقیق هستند؟

مسجدی: تمامی گروهها واحزاب که در عراق تشکیلات و سازمان ، دفتر یا نمایندگی دارند و رهبری دارند و فرقی نمی کند چه گروههای سیاسی باشند چه اون چیزی که معروف شده به گروههای مقاومت، اینها روابط مثبتی را با جمهوری اسلامی دارند وکسی این را منکر نیست اما همیشه سیاست های جمهوری اسلامی مبتنی بر دو – سه موضوع می باشد وجناب آقای سردار قاآنی هم کاملا به این موضوع تاکید دارند.

مسئله اول عدم دخالت در شوون این گروههاست یعنی به هیچ وجه ایران در کار این ها دخالت نمی کند ولی علاقه مند اند با ما مشورت کنند ونظر جمهوری اسلامی و آقای قاآنی را بدانند، ما دیدگاه ها و نظرات آنها را بدانیم، این خیلی طبیعیه که اتفاق می افتد.

مسئله دوم تقویت دولت است یعنی به هیچ وجه اقدامات جمهوری اسلامی و مذاکرات سردار عزیز آقای قاآنی خدایی نکرده در راستای تضعیف دولت نیست بلکه در جهت تقویت دولت وهمکاری با دولت عراق است علتش هم ملاقات با خود آقای نخست وزیر در راس این برنامه ها وجود دارد، به یک معنا جمهوری اسلامی جنبه مشورتی اش و جنبه مذاکراتش به نوعی ایجاد یک وفاق و یک همکاری و یک روابط صمیمی بین جناح های مختلف هست، بین اکراد و شیعیان، بین اهل سنت و شیعیان، بین شیعیان و دیگران، تشویق به وحدت و همکاری، این علاقه مندی است که در کشور ما وجود دارد و جناب آقای قاآنی موید و موکد هستند روی این مواضع .

در جریان این مشورت ها ایا ایران مشورتی مبنی برایجاد آتش بس در مدت زمان باقی مانده دولت ترامپ به گروههای مقاومت عراقی تقدیم کرده است؟ در خصوص دیدار با مصطفی الکاظمی آیا تلاش هایی برای نزدیک تر شدن دیدگاه ها بین رهبران مقاومت و دولت مصطفی الکاظمی صورت گرفته است؟

مسجدی: ببینید جریانات مقاومت در عراق بعد از شهادت شهید سلیمانی وشهید ابو مهدی المهندس به شدت ناراحتند از آمریکایی ها و این رو یک جنایت بزرگی در حق ملت عراق، درحق حشد الشعبی عراق و مردم عراق می دانند، بنا بر این به شدت ناراحتند، خواست آنها ها هم کاملا مشخصه و عنوان می کنند، چیز پنهانی نیست و آن این هست که نیروهای آمریکایی باید از این کشور خارج بشوند، این مواضع آنهاست.

ما به عنوان جمهوری اسلامی و موضع رسمی و قطعی ما که بارها اعلام کردیم خروج نیروهای آمریکایی از کل منطقه است، اصلا بحث عراق نیست، یا دخالت در شوون کشورها نیست، نظر جمهوری اسلامی است.

ایران معقتقد است که امنیت منطقه باید توسط کشورهای منطقه تامین بشه، منطقه که می گوییم شامل عراق و غیر عراق هست، اما اینکه چه وضعیتی به وجود بیاد و چه اتفاقی بیافتد، آمریکایی ها بروند یا نرود و چگونه بروند این بستگی به دولت های منطقه دارد، مواضع ما کاملا روشن هست، ما حضور نیروهای آمریکایی رو باعث شر منطقه می دانیم و باعث دخالت آنها در امور منطقه می دانیم، باعث نا آمنی در منطقه می دانیم، حضور آمریکایی ها رو باعث بهانه می دانیم دست دیگران، این خیلی موضع رسمی وروشنی است که ایران همیشه بیان کرده است.

در رابطه با داخل عراق قطعا توصیه ما بر این است که تمام جریانات سیاسی، گروههای مقاومتی، اقلیم کردستان با دولت عراق دست در دست هم بدهند و همکاری کنند و خدمت کنند به مردم عراق، اگر اختلاف نظر بین این ها هست خیلی به جمهوری اسلامی ارتباط ندارد، من مثال بزنم، در خود گروههای سیاسی شیعه مگر اختلاف نیست؟ در گروههای کردی مگر اختلاف نیست؟ مگر بین اقلیم وبغداد بعضی اختلافات وجود ندارد؟ این ها خیلی طبیعیه که وجود دارد.

اگر بعضی تصور کنند که به این اختلافات ما دامن می زنیم یا مثلا گروههای مقاومت رو تشدید می کنیم به اختلاف یا حتی تشدید می کنیم به مواضع اونها این صحت نداره، آنها خودشان صاحب عقیده و رای هستند و صاحب نظر هستند.

گروههای مقاومت به شدت با آمریکایی ها مشکل دارند، مشکل آنها در این است که آمریکایی ها باید از این کشور بیرون بروند چرا؟ به خاطر اینکه فرمانده ما ابو مهدی المهندس را شهید کردند، به خاطر اینکه مهمان ما حاج قاسم را شهید کردند، به خاطر اینکه وجودشان تهدیدی است برای ما، بعضی مواقع پیام ها واطلاعاتی را که به آنها می رسد که آمریکایی ها اینها را مورد شناسایی قرار می دهند یا مورد تهدید قرار می دهند باعث نگرانی در بین آنها می شود.

العالم: برخی درباره مهلت باقی مانده ترامپ در کاخ سفید سخن می گویند، برخی درباره ضرورت بهانه ندادن به ترامپ در این مدت می گویند تا نتواند آب را گل آلود کرده و از وضعیت امنیتی کنونی عراق سوءاستفاده کند.

مسجدی: ترامپ به بقیه بهانه می دهد ترامپ نباید کسی را تهدید کند و اقدامات تحریک آمیز انجام دهد اگر این اتفاق نیفته طبیعی است که نه جمهوری اسلامی ایران و نه هیچ کس دیگر بنای بر این ندارد که اقداماتی علیه آمریکا انجام دهد، موضع ما کاملا مشخص است، چه در این زمان و بعد از این بستگی به شرایط، مواضع و اقدامات آمریکایی ها دارد، آمریکایی ها اقدام به ترور در داخل عراق انجام دادند و سردار سلیمانی، ابومهدی و یارانشان را شهید کردند خوب بعد از این بود که ایران پاسخ داد مگر قبل از ان جمهوری اسلامی اقدامی صورت داده بود؟ اکنون نیز همان است اگر آمریکایی ها خطایی ترتیب دهند و علیه ما اقدامی کنند ما قطعا پاسخ قاطع خواهیم داد و اگر آن ها علیه جریانات مقاومت اقداماتی انجام دهند، رهبران مقاومت و پایگاه های مقاومت را مورد تهدید و حمله قرار دهند انتظار چه باید داشته باشند؟ قطعا مقاومت از خود عکس العمل نشان می دهند و از خود دفاع می کند که این حق طبیعی هر کسی است که از خودش دفاع کند.

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش