یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۱:۳۷ - ۱۹ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۱۷۳۶
سیاست داخلی

سلحشوری: تلاش می‌کنند انهدام هواپیمای اوکراینی را ناچیز جلوه دهند!

پروانه سلحشوری,صحبت های پروانه سلحشوری در مورد سقوط هواپیمای اوکراینی
پروانه سلحشوری گفت: تنها عوامل مسئول و کسانی که در حفظ امنیت هوایی دخیل هستند، به چالش کشیده نمی‌شوند بلکه نمک روی زخم می‌پاشند.

پروانه سلحشوری، نماینده سابق اصلاح‌طلب مجلس در مورد برخورد با ماجرای انهدام هواپیمای اوکراینی که بعد از ۲ سال همچنان بازماندگان آنها بلاتکلیف هستند به مدارا گفت: «وقتی از این مسائل صحبت می‌‌کنیم چه اتفاق دردناک از دست دادن جوانان و نخبگان‌مان و همه مسافران هواپیمای اوکراینی و چه هر گونه اتفاقاتی که ممکن است، حاکمیت در آن دخیل باشند مسوولیت‌پذیری کمتری را شاهد هستیم. حداقل من بخاطر نمی آورم که پیگیری اتفاقاتی از این دست به نتیجه‌ای ملموس رسیده باشد. پس از این اتفاق-که حتی نمی‌دانم بگویم اتفاق، رخداد،حادثه یا … چون در انتخاب واژگان این چنینی هم شک دارم- نه تنها عوامل مسوول و کسانی که در حفظ امنیت هوایی دخیل هستند، به چالش کشیده نمی‌شوند بلکه نمک روی زخم می‌پاشند. حتی تلاش می‌شد که تعداد کشته‌شدگان و اساسا انهدام هواپیمای اوکراینی را ناچیز جلوه دهند. ظاهرا تلاش می‌شد تا  این اتفاق ناچیز شمرده شود.»

داغ‌هایی که حاکمیت را سهوا یا عمدا در آن مقصر بدانیم، فراموش نشدنی‌اند

او ادامه داد: «ناچیز شمردن این اتفاق، چشم‌پوشی و اجتناب از پذیرش اتفاقاتی که این چنین رخ می‌دهد، نه تنها باعث رنجش و افزون شدن داغ بازماندگان می‌شود بلکه در نهایت آسیب آن متوجه حاکمیت خواهد بود. انباشت رخدادهایی که دل اقشار مختلف اجتماعی را به درد می‌آورد به خصوص از دست دادن جان‌ها و عزیزان، داغ‌های فراموش کردنی نیستند خصوصا که اگر در این داغ‌ها حاکمیت را سهوا یا عمدا مقصر بدانند.»

اگر اتباع کشورهای دیگر در هواپیما نبودند باز هم این موضوع رسانه‌ای می‌شد؟

این نماینده سابق مجلس افزود: «آنچه ماجرای هواپیمای اوکراینی را دردناک‌تر هم می‌کند این است که اگر کشورهای دیگر همچون اوکراین یا کانادا، اتباعی در این هواپیما نداشتند، باز هم این موضوع رسانه‌ای و آشکار می‌شد؟ آیا پیگیری صورت می‌گرفت؟ در نهایت شاید کسانی که در این انهدام دخیل بودند یا کسانی که باید به این رخداد رسیدگی می‌کردند، خودشان را به ندیدن بزنند اما جامعه بین‌الملل و مسوولان کشورهای دخیل به این راحتی از این موضوع نخواهند گذشت و همان‌طور که شاهد هستیم به شدت آن را پیگیری می کنند. همچنین صدای خانواده‌های داغدار بلند است و مردم صدای آنها را می‌شنوند و آنها همدرد هستند که نشان می‌دهد که این داغ هنوز تازه است.»

در یک حاکمیت عقلانی چنین اشتباه فاحشی رخ نمی‌دهد

سلحشوری در پاسخ به این پرسش که یک حاکمیت عقلانی، با این فاجعه‌ای که رقم زده گام به گام چه برخوردی می‌کرد نیز گفت: «در یک حاکمیت مبتنی بر خیر عمومی و نفع جمعی و عقلانی اساسا چنین اشتباه فاحش و گسترده‌ای رخ نمی‌دهد. بنابراین از بنیان این گزاره مطرح شده غلط می‌شود. حداقل من سراغ ندارم که در سال‌های اخیر چنین رخدادی در کشورهای دیگر اتفاق افتاده باشد. اما حالا که اتفاق افتاد، اولین مساله مهم این بود که نباید ما از زبان کشورهای دیگر متوجه می‌شدیم، موشک به هواپیمای مسافربری پرتاب شده‌ و عامل این انفجار موشکی در درون کشور ما و در واقع خودی بوده است. این عدم پذیرش مسوولیت در ابتدای امر اولین گام اشتباهی بود که انجام شد. اولین گام باید این بود بپذیرند و اعتراف کنند که این اشتباه را انجام داده‌اند به جای این که از زبان کشورهای دیگر مطرح شود. بنابراین اشتباه نخستین پنهان‌کاری بود که در یک حاکمیت عقلانی نباید اتفاق بیفتد.»

نمک روی زخم پاشیدند

او توضیح داد: «در هر جای دنیا، فقط یک صدا از حکومت شنیده می‌شود. نمی‌شود که یک بخشی از حاکمیت تقبیح کنند، بخشی ماجرا را به سخره بگیرند، بخشی اساسا انکار کنند، بخشی هم نمک روی زخم بپاشند. این دوگانگی و چندگانگی موضع‌گیری‌ها و رسانه‌ای شدن رخدادها نشان می‌دهد که مشکل جدی و پایه‌ای وجود دارد. این مشکل باعث شد که داغ از دست دادن مسافران هواپیمای اوکراینی بیشتر شود.»

با خانواده‌ها برخورد امنیتی شد

سلحشوری در مورد برخورد با خانواده‌ها نیز گفت: «برخوردهای درستی با خانواده‌ها صورت نگرفت. تا جایی که شنیدم حتی با بازماندگان این رخداد برخوردهای امنیتی صورت گرفت. مردم و به خصوص خانواده‌ها نیاز به دلجویی داشتند که چنین برخوردی نشد. در واقع نه تنها خانواده‌های این عزیزان داغ و آسیب وحشتناکی را تجربه کردند، دل تک تک مردم به درد آمد. رخدادی که تا این حد همه ما را متاثر کرد، نیازمند برگزاری یک عزای عمومی بود. به زمان حیات این نخبگان ایرانی در داخل کشور به تصویر کشیده و یاد و خاطره آنها ارج نهاده می‌شد.»

قریب به اتفاق مردم در وطن احساس غربت می‌کنند

او افزود: «در جریان انهدام هواپیمای اوکراینی نکته‌ای که شاید کمتر از آن صحبت شد، این بود که کشور چه نخبگانی را به راحتی از دست داده‌است. نه تنها از دست داده بلکه جان‌شان را از دست دادند که حتی جای دیگری خدمت کنند. الان در میان گروه‌های نخبه‌ای که مهاجرت می‌کنند به مهاجرت جدی پزشکان رسیده‌ایم. سرمایه‌هایی که سال‌ها در این کشور رشد پیدا می‌کنند، به راحتی از دست می‌دهیم و حتی چند روز پیش به نقل از یکی از مسئولان بلیت  هم برای‌تان می‌خریم که از کشور بروید. فکر نمی‌کنند این نیروهایی که می‌روند، توانایی علمی پذیرش در کشورهای جهان اول را دارند و می‌روند. می‌خواهند در نهایت طبقه متوسط از بین برود  یا مهاجرت کند و کسانی که صرفا هم‌سو هستند، جایگزین شوند که البته ممکن است این در مقام فرض خواسته شود اما این اتفاق رخ نمی دهد.

این نماینده سابق مجلس در پایان تاکید کرد: «دلجویی کردن، عزای عمومی اعلام کردن، آنها را از خود دانستن خیلی مهم بود که رخ نداد. مردم احساس می‌کردند در بین مسوولان این تفکر وجود دارد که عده‌ای بیگانه در آسمان ایران کشته شده‌اند. فکر می کنم آقای دکتر فراستخواه مطرح کردند که در ایران نخبگان احساس غربت می‌کنند. البته به نظر من قریب به اتفاق مردم ایران این احساس غربت در وطن را به خاطر مسوولان تجربه می‌کنند.  مردم فکر می‌کنند این مملکت را برای آنان نمی خواهند. در مورد کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی هم متاسفانه این حس صدق می‌کرد.»

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
درود به این شیر زن
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش