به گزارش سایت دیده بان ایران؛آیتالله سیدمحمدمهدی حسینیهمدانی امام جمعه کرج روز گذشته در خطبه های نماز جمعه مدعی شد، معالجه زنان توسط پزشکان مرد فساد آمیز است.
آیتالله سیدمحمدمهدی حسینیهمدانی روز گذشته گفته بود:"پزشکان زن باید در خدماتی مانند سونوگرافی و معاینات مربوط به دیگر بیماریها برای زنان خدمترسانی کنند."
او افزود:"حداقل در بیمارستانهای دولتی نباید خدمات مربوط به زنان توسط پزشکان مرد انجام شود"
همچنین روز گذشته امام جمعه رفسنجان گفت: "یک خانم را از سر نفهمی تشویق میکنند دوچرخهسواری کند. باید نگذاریم دختر جوان دوچرخه سواری کند. چرا مجلس این را تبدیل به قانون نمیکند؛ وقتتان را صرف کارهای حاشیهای نکنید"
فائزه هاشمی رفسنجانی در واکنش به اظهارات ائمه جمعه و طرح های مجلس برای اجباری شدن معالجه زنان توسط پزشکان زن به سایت دیده بان ایران گفت: این از یک بُعدش درست است و از یک بّعدش اگر بخواهند در این سیاست بروند، غلط است، یعنی سیاست اینگونه را اگر بخواهند ادامه دهند، غلط است. اولا بله، خیلی از خانمها هستند که ترجیح میدهند پزشک زن برای زایمان یا برای موارد دیگر که مراجعه میکنند، با پزشک زن راحتتر هستند، فقط ایران هم نیست، همه جای دنیا همین است. ولی از آن طرف هم دقت کنیم که باور عمومی جامعه کمتر پزشکان زن را، بهخصوص در مسائل جدی قبول دارد.
فائزه هاشمی رفسنجانی خاطر نشان کرد: من خودم اعتقاد به این ندارم، چون من یک زن هستم و همیشه هم از زنها حمایت کردم، ولی به هر حال این باور عمومی وجود دارد. یعنی مثلا میگویند بهترین آشپز هم معمولا مرد است، یعنی حتی زنها را در حد آشپز کلانش هم قبول ندارند؛ بنابراین وقتی این اتفاق بیفتد و بیایند محدودیت ایجاد کنند برای پزشکان و اینکه زنها فقط پیش زنها بروند، باز ما فرار داریم از کشور، به عنوان مثال منِ نوعی که پزشک زن را قبول ندارم، ترجیح میدهم بلند شوم و بروم یک کشور دیگر و زایمانم را بکنم و آن پزشکی که برایم قابل قبول است، این کار را برایم انجام دهد. اینها یک چیزهای اجتماعی – فرهنگی است.
این فعال حقوق زنان خاطر نشان کرد: درستش این است که ما هر دو را آزاد بگذاریم. من که بهعنوان زن دوست ندارم پزشک مرد داشته باشم، میروم پیش پزشک زن و آن ۲۳ هزار نفر هم میتوانند بروند پیش پزشک زن و کارشان را انجام دهند و مشکلی هم ندارند اگر بیشتر باشند. از سوی دیگر هم کسانی که زنها را باور ندارند یا ترجیح میدهند به پزشک مرد مراجعه کنند، آن هم داشته باشند، پزشک است دیگر، چون اگر این کار را نکنیم، چون پزشک هم از نظر شرعیاش هم مشکلی ندارد، یعنی مَحرم تلقی میشود. اگر این کار را نکنیم، باز دوباره ما یکسری فرار جمعیت داریم که بروند کارهایشان را جاهای دیگر بکنند، یعنی اینها را هم باید در نظر بگیرند. بعد هم هر چیز تحمیلی که جواب نمیدهد، سیاستها باید سیاستهای درستی باشد، انتخاب را آزاد بگذارند، کسانی که ناراحتند، میروند پیش پزشک زن و کسانی هم که مشکلی ندارند و ترجیح میدهند که پزشک مرد باشد، میروند پیش پزشک مرد.
فائزه هاشمی رفسنجانی در ادامه با انتقاد از وضعیت پذیرش دانشجوی پزشکی گفت: در سهمیهبندی دانشجویان پزشکی هم باز داریم که یک مقدار آمدهاند محدودیت ایجاد کردهاند در بعضی از رشتهها که آن هم اشتباه است، یعنی آن را هم باید آزاد بگذارند. ما که قرار نیست مثل طالبان عمل کنیم. این دقیقا آدم را یاد سیاستهای همین الان طالبان میاندازد؛ مدام زنها را محدود میکنند و زنها را برای یک جاهای خاص گذاشتهاند و سیستمشان را دارند مردانه میکنند. به نظر من اینها نگاههای طالبانی است.
این فعال حقوق زنان ور ماسخ به این سوال که دلیل اصرار دولت و مجلس بر موضوع حذف غربالگری گفت: اتفاقا به نکته خوبی اشاره کردید، چون این سیاستهایی که دنبال میکنند که آمار رشد جمعیت را افزایش دهند، غلط است و برعکس عمل میکند. چرا؟ زیرا وقتی این اتفاق میافتد، منِ نوعی ترجیح میدهم بچهدار نشوم. در یک هفته که گفته شد کرونا کنترل شده است، شهر وان ترکیه پر شد از ایرانی، یعنی مردم ما دیگر در ایران نمیمانند برای کارهایشان و هر کجا احساس کنند مشکل دارند، بلند میشوند و میروند کشور همسایه.
دو، سه ماه پیش شنیدم که امارات دارد پزشکان ایرانی را با یک حقوق بسیار بالا و با یک امکانات اقتصادی بسیار بالا جذب میکند. خب بلند میشوند و میروند وقتی شما این قوانین را میگذارید. همینها هم که میخواهند بمانند و بچهدار شوند، اینها هم وحشت میکنند و میروند. من اگر بخواهم بچهدار شوم، ترجیح میدهم بالاخره آن مراحل علمیاش، تخصصیاش، آزمایشهایش و کارهایش انجام شود و من مطمئن شوم یک بچه سالم به دنیا میآورم؛ و این کار را بدتر میکند، مردم را وحشتزدهتر میکند، فرار میکنند از بچهدارشدن و حاملهشدن. اینطور نیست که واقعا غربالگری نکنند، به کشورهای دیگر میروند، یا سقط جنین را وقتی میآییم سختش میکنید، وسایل پیشگیری را جمع میکنید، مردم تامین میکنند.
ما یک کشور بسته مثل کره شمالی که نیستیم و ایران شرایط خاص خودش را دارد. مردم زیرزمینی، غیرقانونی و قاچاق، میروند به کشورهای دیگر و باز مشکل روی مشکل.
از زمانی که عقلانیت از سیاستگذاری ما دور شد و انقلابیگری شد اوضاع کشور خراب شد، چون من انقلابیگری را یک شو میدانم، انقلابیگری ما یک نمایش است، چون ما همینطور از اهداف انقلاب فاصله گرفتیم و انقلابیگری را جایگزین اهداف انقلاب کردیم. نمیشود و اینها با همدیگر در تضاد است. از وقتی که عقلانیت دور شد و انقلابیگری تشویق شد، ما سیاستهایمان متاسفانه همه غلط پشت غلط. نتیجهاش را هم میبینیم، ولی باز اصرار داریم که مرغ یک پا دارد و ما باید همین کارها را بکنیم.
اگر یادتان باشد، باز سیاستهای غلط دیگر در همین زمینه فرزندآوری زیاد است که اینها دارند روی آن تاکید میکنند. اینها همه نتیجه عکس میدهد و اینطور نیست که نتیجه واقعی دهد. یا مثلا در تلویزیون خانمهایی میآیند و یک چیزهای عجیب و غریب میگویند. یکی از چیزهایی که باز فرزندآوری و ازدواجها را کاهش داده، همین آزادبودن مردها در ازدواجهای مجدد و صیغهها و به هر حال خیانت به همسرانشان است. این واقعا فاجعه است در صدا و سیما برنامههای مشمئزکننده میگذارد برای چندهمسری تشویق میکند و اینها خودش مانع ازدواج است و وقتی ازدواج کاهش پیدا کند، فرزندآوری هم کاهش پیدا میکند.
فایزه هاشمی خاطر نشان کرد:از آن سو خیانت زنها افزایش پیدا کرده. من به آنها حق میدهم. نمیگویم کار خوبی است، ولی وقتی من میبینم همسرم خیانت کرده و قانون هم از او حمایت کرده، من هم میگویم من چرا نکنم و میروم و این کار بد را انجام میدهم؛ بنابراین متاسفانه توجه نمیکنیم که این سیاستهای غلط ما و این قوانین اشتباه ما در حوزه زنان چطوری تیشه به ریشه همه چیز ما زده و ما فقط در شعار و سخنرانیهایمان خیلی خوبیم؛ خوب خوبیم، ولی در عمل هیچ اقدامی بلد نیستیم متاسفانه.
هانیه احمدی
- 18
- 5