چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۵:۵۵ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۲۶۷۴
سیاست داخلی

فلاحت پیشه: فریب لبخند ظاهری روس‌ها را نخوریم

جعفرزاده ایمن‌آبادی: ما مستعمره روسیه نیستیم/ رئیسی کاش از طالبان یاد می‌گرفت

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی,انتقاد جعفرزاده ایمن‌آبادی از رئیسی
رئیس فراکسیون رهروان ولایت مجلس دهم می‌گوید سیاست خارجی جمهوری اسلامی باید بر اساس توازن مبتنی بر دیدگاه‌های حضرت امام (ره) اصلاح شود یعنی نه شرقی نه غربی.

روسیه در سال ۱۴۰۰ چه نقشی در سیاست خارجی ایران بازی کرد؟ پاسخ‌ها به این سوال از جانب نیروهای سیاسی داخلی بسیار متفاوت بود. جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا تا پیش از این مرزبندی‌های روشنی در اظهارنظر در قبال روابط ایران با آمریکا و روسیه داشتند، اما آش ارتباط دولت سید ابراهیم رئیسی و طرح‌های حمایتی مجلس یازدهم برای ارتباط با چین و روسیه به حدی شور شد که حتی بخشی از نیروهای سیاسی اصولگرا نیز زبان به انتقاد گشودند.

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده ادوار مجلس و رئیس فراکسیون رهروان ولایت مجلس دهم، در گفت‌و‌گو با اعتمادآنلاین درباره سیاست خارجی ایران در قبال حمله نظامی روسیه به اوکراین گفت: تجاوز به هر شکلی محکوم و مورد نکوهش است خواه تجاوز عربستان به یمن باشد خواه تجاوز نظامی روسیه به اوکراین.

او در ادامه این مطلب افزود: تماس بی‌موقع و بدموقع رئیس‌جمهور ایران با ولادیمیر پوتین و عدم موضع‌گیری قوی در این زمینه از اقدامات غلط ما بود؛ حداقل ای‌کاش از طالبان یاد می‌گرفتیم که اعلام بی‌طرفی کنیم.

رئیس سابق سازمان نقشه‌برداری کشور تاکید کرد: در قصه روسیه و اوکراین باید تجاوز را محکوم کنیم چراکه تجاوز عربستان به یمن نیز به همین اندازه محکوم بود.

در قصه برجام کاسبان تحریم نباید واسطه بین ما و آمریکا می‌شدند

جعفرزاده ایمن‌آبادی با اشاره به نقش منفی روسیه در روند مذاکرات احیای برجام گفت: از ابتدای کار، در قصه برجام کاسبان تحریم نباید واسطه بین ما و آمریکا می‌شدند.

او ادامه داد: روس‌ها در هیچ موضوعی هیچ صداقتی نداشتند و اساساً چرا باید در مساله‌ای مثل ارتباط ما با غرب روسیه را دخیل کنیم؟

نماینده ادوار مجلس با بیان این مطلب که اولیانوف و خود پوتین در موضوع اوکراین به دنیا دروغ گفتند و دنیا را فریب دادند توضیح داد: به رغم ادعاهای قبلی پوتین، در نهایت روسیه به اوکراین حمله کرد بنابراین همین یک موضوع اخیر کافی بود تا در قصه برجام روسیه ملاک ما برای منافع ملی نباشد.

بهترین سیاست خارجی دیدگاه بنیان‌گذار انقلاب مبنی بر نه شرقی نه غربی است

رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس دهم با تاکید بر اینکه «بهترین سیاست خارجی دیدگاه بنیان‌گذار انقلاب مبنی بر نه شرقی نه غربی است» تصریح کرد: این شعار به این معنی است که باید مستقل باشیم و زیر یوغ هیچ کشوری نرویم.

او خاطرنشان کرد: نباید در مبارزه با آمریکا در آغوش روسیه بیفتیم یا در مبارزه با روسیه به آغوش آمریکا برویم.

جعفرزاده ایمن‌آبادی درباره موضوع تضمین‌های مورد نظر روسیه در برجام گفت: این تضمین‌ها تشریفاتی است و منافع ملی باید اولویت هر داستانی باشد.

او توضیح داد: باید کاسبان تحریم را از دلالی برداریم و به توازن مثبت خط امام (ره) در سیاست خارجی برگردیم.

نماینده ادوار مجلس در پایان با انتقاد از رویکرد صداوسیما در قبال حمله نظامی روسیه به اوکراین گفت: آنچه درباره پوشش خبری تجاوز نظامی روسیه به اوکراین دیدیم از ضعیف‌ترین مواضع بین‌المللی بود که از صداوسیما نمایش داده شد؛ گویا لازم است به آقایان یادآوری شود که ما مستعمره روسیه نیستیم.

***

فلاحت پیشه: فریب لبخند ظاهری روس‌ها را نخوریم

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم، با بیان این جمله که «صحنه تحولات اوکراین قابل پیش‌بینی بود» گفت: در شرایط فعلی، برای اولین بار از سال ۱۹۸۹ میلادی، یعنی برای نخستین بار از زمان فروپاشی دیوار برلین، بلوک غرب در مقابل روسیه عقب‌نشینی آشکاری را، که دارای تبعات متعدد است، صورت می‌دهد.

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی,انتقاد جعفرزاده ایمن‌آبادی از رئیسی

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه درباره سرنوشت بحران فعلی نیز گفت: یکی از راه‌ها این است که کشورهای غربی و آمریکا باید بپذیرند خواسته‌های روسیه مبنی بر توقف گسترش ناتو به سمت شرق اجرایی شود که البته این تصمیم، شکست طرح مشارکت برای صلح ناتو تلقی می‌شود.فلاحت‌پیشه درباره طرح «مشارکت برای صلح» ناتو نیز توضیح داد: این طرح در سال ۱۹۹۴ میلادی شکل گرفت و بر اساس آن ناتو از شرایط تدافعی خارج و تهاجمی شد و کشورهای مختلف دنیا می‌پذیرفتند که در ماموریت‌های نظامی تحت مدیریت ناتو عمل کنند و همکاری متقابلی شکل می‌گرفت. به این ترتیب در شرایطی که مشکل امنیتی پیش می‌آمد این کشورها نه به عنوان اعضای حاضر ناتو که به عنوان بخشی از طرح مشارکت برای صلح از نوعی حمایت لجستیک ناتو برخوردار می‌شدند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در تشریح واکنش‌های پوتین به پیشروی این طرح ناتو گفت: پوتین که می‌دانست با امپراتوری بیماری که از بوریس یلتسین-  رئیس‌جمهور اسبق روسیه- تحویل گرفته، نمی‌تواند در مقابل این موج بایستد خود را وارد بازی کشورهای غربی کرد به طوری که گروه هشت شکل گرفت و روسیه یکی از اعضای آن شد.او تاکید کرد: روسیه از سازوکارهای بین‌المللی اقتصادی استفاده و جایگاه خود را به عنوان شاهراه انرژی در دنیا تثبیت کرد.

فلاحت‌پیشه در این باره توضیح داد: در همان زمانی که روس‌ها مرموزانه ایران را در یکسری از چالش‌ها حفظ می‌کردند، شاهد بودیم که فرصت‌های همکاری بین ایران و اروپا در زمینه انرژی مثل خطوط انتقال و فروش گاز را نیز ربودند.او ادامه داد: در زمینه‌های اقتصادی نیز همین سیاست‌ها در پیش گرفته شد و وقتی روسیه به توانی رسید که از نظر اقتصادی می‌توانست پشتوانه مالی سیاست‌های تهاجمی خود را تامین کند، ابتدا کریمه را اشغال کرد و حالا حمله به اوکراین را در دستور کار قرار داده است.نماینده مجلس دهم همچنین تاکید کرد: چه یادداشت رسمی مدنظر روس‌ها توسط آمریکایی‌ها و ناتو درباره جلوگیری از گسترش ناتو داده شود و چه روس‌ها اوکراین را به عنوان بخشی از قلمرو خود تصرف کنند، این معنا را دارد که خیلی از سازوکارهای تهاجمی که ناتو در عرصه دفاعی و امنیتی در اروپای شرقی شکل داده بود، از این پس با منع مواجه خواهد شد.از این به بعد، دنیا با ابرقدرت تازه‌ای به اسم روسیه مواجه است که همزمان با افول قدرت آمریکا روزبه‌روز شاهد رشد قدرت آن خواهیم بود. ایران باید در بحران انرژی دنیا، برای بازیابی جایگاه خود بهترین استفاده را ببرد.

فلاحت‌پیشه بحران اوکراین را فرصت مناسب احیای برجام توصیف و تصریح کرد: در شرایطی که دنیا تشنه انرژی و نفت و گاز است، ایران باید به جای اینکه گرفتار وقت‌کشی‌های توام با لبخند ظاهری روسیه شود، بازارهای خود را بازیابی و گاز خود را سریع‌تر وارد چرخه انرژی دنیا کند.او همچنین تاکید کرد: ایران از جایگاه دومین مخازن گازی در دنیا برخوردار است اما کمتر از یک درصد تجارت گازی دنیا با ایران انجام می‌شود و این یعنی ضعف مدیریت.

این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه روسیه از چالش‌های ایران فرصت‌طلبانه سود برد تاکید کرد: ایران باید این فرصت را به رسمیت بشناسد و ضمن رفع مشکلات خود، به گونه‌ای عمل کند که در بحران انرژی دنیا، جایگاه خود را بازیابی کند.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش