دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۴ - ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۹۶۸
سیاست داخلی

تریبون‌هایی دور از دردهای مردم؛ از نماز جمعه تا دولت و مجلس

عصانی مردم اتز مسولان,نارضایتی مردم در سال 1401
کشور درگیر مشکلات عدیده‌ای است؛ از گرانی و تورم گرفته تا این روزها که کمبود هوا هم به آن اضافه‌شده است.

دیروز گزارش‌های رسمی نشان می‌داد که تهران در صدر جدول آلوده‌ترین شهرهای جهان قرار دارد؛ اما این تنها یکی از چندین مشکلی است که این روزها مردم در حال تحمل کردن آن هستند. 

بااین‌حال برخی از افرادی که در کشور تریبون‌های رسمی را در اختیار دارند کمتر از مشکلات مردم سخن می‌گویند و بیشتر تمرکز خود را روی مسائل دیگری قرار می‌دهند. ازجمله این روزها باوجودآنکه مردم درگیر مشکلات مختلف هستند اما آنان ترجیح می‌دهند از فضای مجازی سخن بگویند.

 باوجودآنکه مردم به اشکال مختلف مخالفت خود را با طرح صیانت مجلس اعلام کرده‌اند اما آنان همچنان در چنین شرایطی بدون توجه به مشکلات بزرگ کشور از دولت و مجلس مطالبه محدودسازی فضای مجازی و اینترنت را دارند. در کنار این برخی ائمه جمعه در خطبه این هفته نماز جمعه نیز صرفاً تمرکز خود را بر این موضوع قرار دارند. 

یا به موضوعاتی اشاره کردند که به گفته برخی فعالان مدنی و سیاسی این روزها خیلی ارتباطی با دغدغه مردم ندارد. همین هم باعث شده حالا این خطبه‌ها با واکنش‌های مختلف فعالان سیاسی مواجه شود.

حجت‌الاسلام فاضل میبدی فعال سیاسی در گفت‌وگو با ایلنا دراین‌باره دیروز اظهار کرد: «امروز دارو به‌صورت پلکانی گران می‌شود. مایحتاج مردم افزایش قیمت پیدا می‌کند و مردم در فقر هستند و ندارند. 

چرا دولتمردان و برخی آقایان خطبای نماز جمعه در این موارد ساکت هستند؟ ریشه مشکلات جامعه ما در ناامنی اقتصادی است، چرا کسی در این مورد مواظب نیست و نهی از منکر نمی‌کند؟ چرا کسی فریاد نمی‌کشد؟

 اینکه بگویید بریزید و دعوا کنید، خوف و ترس ایجاد می‌کند درصورتی‌که هیچ‌گاه ایجاد خوف و ترس مشکلی را حل نمی‌کند بلکه فقط منکری را که در خیابان است زیرخاکی می‌کند که خطرش بیشتر است. اگر مردم را آزاد بگذارند و مشکلات اقتصادی را حل کنند قطعاً اخلاق و اعتماد عمومی افزایش پیدا می‌کند اما امروز این اعتماد کمرنگ شده است چون مردم از ما صداقتی درباره وعده‌هایی که برای حل مشکلات دادیم، ندیده‌اند.»

برخی از ائمه جمعه و افراد دارای تریبون در حالی از مشکلات مردم به‌خصوص مسائل اقتصادی فاصله گرفته‌اند که تا پیش از روی کار آمدن دولت سیدابراهیم رئیسی همواره محور اصلی سخنرانی آنان مسائل و مشکلات اقتصادی بود. آنان پیش از آن دولت حسن روحانی را محکوم می‌کردند که با غرب‌گرایی نان روزانه مردم را به مذاکرات گره‌زده است و همین باعث شده تا مشکلات اقتصادی افزایش پیدا کنند. آنان در آن زمان عمدتاً از وضعیت بد معیشتی مردم گلایه می‌کردند؛ اما حالا با تغییر دولت مدتی است که کمتر کسی از این جریان از مشکلات اقتصادی مردم سخن بگوید یا حداقل سعی می‌کنند که عمده محور سخنان خود را به‌دوراز مسائل اقتصادی نگه دارند.

عصانی مردم اتز مسولان,نارضایتی مردم در سال 1401

این در حالی است که دولت رئیسی به‌عنوان یک دولت اصولگرا با شعارهایی با محوریت مسائل اقتصادی روی کار آمد. هم رئیسی و هم حامیانش وعده‌های بسیاری می‌دادند که در صورت پیروزی می‌توانند در یک بازه زمانی کوتاه مشکلات را با اتکای به توان داخلی حل کنند.

فاضل میبدی دراین‌باره توضیح می‌دهد: «مردم بسیار از زبان کسانی که می‌خواهند کاندیدا شوند وعده‌های نادرست شنیده‌اند، یک عده‌شان گفتند مشکلات را سه روز و ۱۰روز حل می‌کنیم. یک عده‌شان گفتند همه معضلات را ۱۰شب نشده حل می‌کنیم اما مشاهده می‌کنیم روی کار که می‌آیند همه‌چیز نه‌تنها بهتر نمی‌شود بلکه بد هم می‌شود.»

مشکلات کشور را با سخنرانی حل نمی‌کنند

بی‌توجهی به مشکلات مردم باعث شده که فعالان سیاسی نسبت به این موضوع معترض شوند. حالا کم‌کم اصلاح‌طلبان از در مطالبه گری درآمده‌اند و از دولت می‌خواهند نسبت به عملکرد ضعیف خود پاسخگو باشد. محسن رهامی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با قرن نو گفته: «مردم انتظار دارند که مسائل کلیدی جامعه از سوی رئیس‌جمهور حل شود و بدون شک مشکلات بزرگ موجود با رفتن به سفرهای استانی، ایراد سخنرانی و دیدار چهره به چهره با طبقات محروم قابل‌حل نیست.»

رهامی با تشریح علل شکل‌گیری مسائل اقتصادی، بیان داشت: «مسائل اقتصادی ایران با مسائل سیاسی گره‌خورده و نمی‌توان بدون حل کردن مسائل سیاسی؛ مشکلات اقتصادی را برطرف کرد.» این روحانی سیاستمدار با انتقاد از برخی مواضع دولتی‌ها، اظهار کرد: «اینکه گفته می‌شود «کاری به برجام و روابط اقتصادی خارج از کشور نداریم» و حتی بیان مطالبی همچون؛ ایجاد شغل تنها با یک‌میلیون تومان، نشانه دهنده بی‌اطلاعی مطلق مسئولان کشور از وضعیت اقتصادی موجود است.» وی گفت: «با حضور در بازار متوجه می‌شویم که تمامی اقلام موردنیاز مردم از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم گران شده و حتی این گرانی به دارو نیز کشیده است.» رهامی ادامه داد: «حدود هشت ماه از استقرار دولت می‌گذرد و باید مشخص شود که کدام‌یک از وعده‌های انتخاباتی آقای رئیسی محقق شده است. تاکنون آمار و ارقام دقیقی از سوی دولت اعلام‌نشده که در کدام‌یک از حوزه‌های یک‌قدم روبه‌جلو برای مردم برداشته‌شده است.» این چهره سیاسی اصلاح‌طلب با تأکید بر لزوم حل شدن مسأله «برجام»، یادآور شد: «عمده مشکلات اقتصادی به برجام و پیوستن به لوایح «اف.ای.تی.اف» مرتبط است. کشور نیاز دارد با بانک‌های جهان ارتباط برقرار کند و پول‌های بلوکه شده خود را نیز دریافت کند.»

عصانی مردم اتز مسولان,نارضایتی مردم در سال 1401

بی‌توجهی مجلس

این موضوع بی‌توجهی به مشکلات مردم البته تنها مختص به دولت نیست. مجلس شورای اسلامی نیز پیش از دولت با وعده حل مشکلات معیشتی مردم روی کار آمد. اکثر نمایندگان فعلی مجلس یازدهم در زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی روی مشکلات اقتصادی مردم تأکید می‌کردند و با ابراز همدردی با مردم تلاش داشتند که توجه مردم را جلب کنند اما حالا که در مجلس کرسی نمایندگانی را به دست آورده‌اند کاملاً رویه را تغییر داده‌اند. بیشتر طرح‌هایی که مجلس الان دنبال می‌کنند عمدتاً مسائل پرحاشیه و جنجالی است که عمدتاً ربطی به نیاز روز مردم ندارد. ازجمله آن می‌توان به طرح صیانت از فضای مجازی اشاره کرد که بعد از واکنش منفی افکار عمومی نمایندگان هم خیلی تمایلی برای پیگیری علنی آن ندارند.

hamdelidaily.ir
  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش