دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۲۰ - ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۲۹۱۸
سیاست داخلی

آقای مصباحی مقدم! بفرمایید کمی 'مانور تجمل' ببینید /تا کی می خواهید مردم را در 'حسرت' یک خودروی معمولی نگه دارید؟!

مصباحی مقدم,واردات خودرو
راستی چرا ارز برای واردات یا مونتاژ خودروهای چینی کم کیفیت هست ولی برای خودروهای روز دنیا نیست؟ چینی ها مفت می دهند؟! ... الان با پول بالای یک میلیارد تومانی که مردم بی نوای ایران باید برای خرید یک ماشین چینی دهند، می توان خودروهای روز دنیا را خرید. چطور وقتی مردم برای خرید یک خودروی چینی باید بالای یک میلیارد تومان پول بدهند، نمی گویید مانور تجمل ولی اگر با همان پول خودروی روز دنیا را بخرند، اسم اش می شود مانور تجمل؟!

به گزارش عصرایران، « برای ما اولویت در تامین ارز کالاهای اساسی است؛ این که مجلس به دنبال این است که راهی را برای واردات خودرو باز کند با این تصور که خودروهای خارجی وارد و موجب رقابت داخلی و کاهش قیمت می‌شود به نظر من دور از آبادی است و هدف را تامین نمی‌کند. چرا که خودروهایی که وارد می شوند در کلاس عمومی نیست بلکه خودروهای با کلاس بالا است و این خودروهای با کلاس بالا در رقابت با خودروهای کلاس عمومی برای مردم ما نیست. واردات خودرو نوعی مانور تجمل را در جامعه ما دامن می‌زند.»

آنچه خواندید، اظهارات حجه الاسلام غلامعلی مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص نظام است در مخالفت با واردات خودرو.

مصباحی مقدم,واردات خودرو

در این باره نکات زیر را باید به جناب ایشان و همفکران شان تصریح کرد:

۱ - این که خودرو وارد شود یا نشود، اساساً ارتباطی به وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام ندارد. طبق قانون اساسی، مجمع صرفاً در موارد خاص اختلاف بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان حق ورود دارد و لاغیر. گسترش دامنه اختیارات مجمع به حوزه های اقتدار دولت و مجلس، خلاف قانون اساسی و جمهوریت نظام است.

۲ - واقعاً باید تأسف خورد که حق عمومی مردم، یعنی برخورداری از خودروی مناسب، امن و با قیمت مناسب، به مانور تجمل تعبیر می شود!

اگر واقعاً نگران مانور تجمل هستید، چرا به جای این که صرفاً مانع واردات خودروهای لوکس شوید، مانع از ورود همه خودروها شده اید؟ مگر عموم ملت انتظار میباخ و S-500 و پورشه و رولز رویس و نظایر این ها دارند که پشت واژه مانور تجمل پنهان می شوید! 

آیا خودروهای متعارف دنیا مثل رنو و تویوتا و هوندا  و هیوندایی و مانند این ها که در همه جای دنیا خودروی طبقه متوسط و حتی تاکسی هستند هم تجملی هستند؟ اگر این ها را تجملی می دانید که وای بر شما که حتی ساده ترین خودروهای جهان را برای ملت خودتان تجملی می دانید و در واقع، شأنی برای مردم قائل نیستید. اگر هم این ها مصداق مانور تجمل نیستند، چرا مانع هستید؟!

مصباحی مقدم,واردات خودرو تاکسی های بنز و فورد و هیوندایی و تویوتا در کشورهای مختلف جهان

واقعاً تا کی باید برای مردم ایران که عمری را در انقلاب و جنگ و تحریم و گرانی و تورم و انبوه مشکلات گذرانده اند، داشتن یک ماشین معمولی حسرت باشد؟! اصلاً معنی حسرت را می فهمید؟

۳ -  جناب مصباحی مقدم گفته است که آزادسازی واردات خودرو، منجر به رقابتی شدن و ارتقاء کیفیت خودروهای داخلی نمی شود.

از ایشان که داعیه دار عنوان اقتصاد دان هم هستند، می پرسیم آیا برعکس این قضیه صادق است؟ آیا عدم واردات و انحصاری شدن بازار در سال های گذشته، ذره ای به ارتقاء کیفیت انجامید؟ معلوم است که خیر.

حال می پرسیم این چه صنعتی است که نه واردات و رقابت منجر به کیفیت اش می شود (طبق ادعای شما) و نه منع واردات و انحصار (طبق آنچه در این سال ها رخ داده و نتایج اش عیان است)؟!

تا خودروساز داخلی محصول مشابه با قیمت رقابتی در بازار نبیند، اساساً انگیزه ای برای ارتقاء کیفیت نخواهد داشت و اساساً چرا باید وقتی خودروی بی کیفیت خود را برای زمان و قیمت نامعلوم به راحتی پیش فروش می کند ( و تازه بین متقاضیان هم قرعه کشی می کند) باید به فکر افزایش هزینه برای بالا بردن کیفیت باشد؟!

واردات خودرو، باید عمدتاً معطوف به خودروهایی در کلاس محصولات داخلی باشد تا خودروسازان داخلی، "مجبور" به بهبود کیفیت شوند و الا تا قیام قیامت هم همین ماشین های نازل را خواهند ساخت و مردم را به کشتن خواهند داد.

مصباحی مقدم,واردات خودرو

۴ - ایشان به محدودیت ارز اشاره کرده و گفته است که برای ما اولویت در تامین ارز کالاهای اساسی است. اولا این مردم هستند که قرار است خودروها را بخرند و نه دولت ؛ ثانیاً این همه سال که به بهانه کمبود ارز مانع از واردات خودرو شدید، در تامین و مناسب سازی قیمت کالاهای اساسی چه گلی به سر مردم زدید که روز به روز بر قیمت شان افزوده می شود؟! مثلاً الان که نمی گذارید خودرو وارد شود، قیمت دارو که جزو کالاهای اساسی است، سر به فلک نکشیده است؟! بقیه کالاها چه؟!

راستی چرا ارز برای واردات یا مونتاژ خودروهای چینی کم کیفیت هست ولی برای خودروهای روز دنیا نیست؟ چینی ها مفت می دهند؟!

۵ - الان با پول بالای یک میلیارد تومانی که مردم بی نوای ایران باید برای خرید یک ماشین چینی دهند، می توان خودروهای روز دنیا را خرید. چطور وقتی مردم برای خرید یک خودروی چینی باید بالای یک میلیارد تومان پول بدهند، نمی گویید مانور تجمل ولی اگر با همان پول خودروی روز دنیا را بخرند، اسم اش می شود مانور تجمل؟!

آیا این ظلم آشکار به مردم نیست که با پولی که می توانند محصول بهتری بخرند، مجبورند خودروی کم کیفیت تهیه کنند؟! اگر ظلم نیست، لطفاً خودتان بگویید چیست؟

۶ - در پایان توجه جناب مصباحی مقدم را به تصاویری از مانور تجمل جلب می کنیم که این مانور، ناشی از تفکرات بسته اقتصادی حاکم بر کشور است؛ مانوری که هر روز جان افراد زیادی را می گیرد.

قطعاً اگر سرنشینان این خودروها، به جای پراید و پژو و سمند و ... خودروهای روز دنیا را که ایمنی بیشتری دارند سوار می شدند، شانس بیشتری برای زندگی داشتند. البته احتمالاً به نظر جناب مصباحی مقدم، کشته شدن در خودروهای بی کیفیت داخلی، بهتر از این است که خدای ناکرده خودروی روز سوار شوند و مانور تجمل دهند.

آقای مصباحی مقدم! بفرمایید کمی مانور تجمل ببینید:

مصباحی مقدم,واردات خودرو
مصباحی مقدم,واردات خودرو
مصباحی مقدم,واردات خودرو
مصباحی مقدم,واردات خودرو
مصباحی مقدم,واردات خودرو

خون کسانی که در خودروهای بی کیفیت داخلی کشته می شوند، بر گردن کسانی است که این ملت را از داشتن خودروی ایمن محروم کرده اند... قبر و قیامتی هم هست آقای مصباحی مقدم!

  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش