دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۴۶ - ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۰۸۴۸
سیاست داخلی

سیداحمد هاشمی شاهرودی کیست و پرونده او چه بود؟

سیداحمد هاشمی شاهرودی,حکم سیداحمد هاشمی شاهرودی

دیده بان ایران نوشت: براساس اعلام سخنگوی قوه قضائیه سرانجام سیداحمد هاشمی شاهرودی برادرزاده و داماد آیت الله هاشمی شاهرودی به ده سال حبس محکوم شد. این پرونده سالهاست که باز است و سرانجام احکامش صادر شد. با این حال سئوال این است که او کیست و پرونده داماد رئیس سابق قوه قضائیه در فساد بانک سرمایه از چه قرار است؟ 

روز سه شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که محمد امامی به جرم اخلال کلان در نظام اقتصادی - ۲۰ سال حبس، رد مال و انفصال از خدمات دولتی محکوم شده است، او همچنین خبر داد که سید احمد هاشمی شاهرودی به ۱۰ سال حبس و رد مال متهم شده است. شهاب الدین غندالی رئیس سابق بانک سرمایه نیز به ۱۲ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد. اما فرد دیگری که نام او برده نشده است و گفته شده که از همدستان آنها بوده به حبس طویل المدت یعنی ۲۰ سال محکوم شده است که مشخص نیست چه کسی است. سخنگوی قوه قضائیه گفته است که «چون رای غیابی صادر شده نام او برده نمیشود»

گفتنی است در این پرونده چند نفر ناگهان مفقودالاثر شدند و هیچ ردی از آنها در میان نیست که امتداد پیشتر بارها به پرونده آنها از جمله «حاج اکبر یقینی» پرداخته بود. 

در جلسه پنجم دادگاه سرمایه پای داماد آیت‌الله هاشمی شاهرودی هم به میان آمد. البته نه فقط او،‌ بلکه نام فردی با عنوان قادری که از شرکای این خانواده به حساب می‌آید نیز شنیده شد.

در جریان دادگاه، خیرالله بیرانوند مدیرعامل اسبق این بانک پس از تفهیم اتهام به ارائه دفاعیات خود پرداخت و ضمن رد اتهامات وارده معتقد بود جمعی از افراد علیه او در بانک توطئه کردند.

او سپس به ذکر شواهدی از این توطئه پرداخت و ضمن ارائه مدارک آن به قاضی مسعودی مقام می‌گوید:« در تهاتر ملک لواسان که متعلق به آقایان شاهرودی و امامی بود گزارش کارشناسی این ملک برخلاف روال در بانکها با عنوان مدیرعامل پاسخ داده شده است و با توجه به اینکه من آن را رویت نکردم و هیچگاه در اتوماسیون بانک وارد نشده بود ، آن را یک توطئه علیه خود می‌دانم.»

وی در توضیحات بیشتری در باره این نامه گفت: «در این نامه ارزش ملک ۴۵ میلیارد تومان کارشناسی شده است اما در نامه بعدی با همان شماره نامه، اما با کارشناسانی متفاوت و امضای آقایان زاهدی و فاروغی ارزش ملک مذکور ۲۰۵ میلیارد تومان کارشناسی شده و در پرونده گذاشته شده است.» (تسنیم، ۱۲ تیر ۹۸)

ملکی که ارزش آن از ۲۵ میلیارد با گذاشتن تنها یک صفر در میان دو رقم  ۲۰۵میلیارد ارزش‌گذاری می‌شود، از سوی این افراد برای دریافت وام کلان وثیقه گذاری شده است. نکته مهم این است که رفته رفته پای نزدیکان آیت الله هاشمی شاهرودی نیز به این پرونده باز شده است و جزئیاتی از آن در جریان دادگاه در حال علنی شدن است.

نام سیداحمد هاشمی شاهرودی در این پرونده وجود دارد. او برادرزاده و داماد آیت الله هاشمی شاهرودی است که به همراه امامی (سرمایه گذار سریال شهرزاد) با این وثیقه وام کلانی دریافت کردند. اما از آنجا که وثیقه‌ آنها ارزشی نداشت اقساط خود را پرداخت نمی‌کردند. بعدها نیز خواهان بخشودگی در جریمه۶ درصدی شدند و جالب اینکه به اعتبار گفته های بیرانوند مورد بخشش هم قرار می گیرند. 

بیراوند گفته بود: «آقای زاهدی مدیر اعتبارات در وقت خودشان توضیح دهند که چرا کل وجه التزام را که شامل اصل سود و جرائم است بخشیده‌اند.» 

امیر قادری یکی از شرکای آنها بود که نامش در دادگاه مطرح شد. قادری در شرکت‌ پیک راه ابریشم به همراه احمد هاشمی شاهرودی و سیده ادیبه هاشمی شاهرودی سرمایه‌گذار و نایب رئیس هیات مدیره است. مدیرعامل شرکت سیده ادیبه هاشمی شاهرودی است و در حوزه صادرات و واردات هر نوع کالایی از جمله لوازم آرایشی و خودرو فعالیت می‌کند.

نام سید احمد هاشمی شاهرودی، نیز در شرکت‌های زیر آمده است: پیک راه ابریشم، توسعه تجارت مرین، فردانش پژوهان، تجارت آفرین سون قشم که در برخی از آنها با محمد امامی شراکت و همکاری دارند. 

قهرمانی نماینده دادستان در جلسه پنجم دادگاه گفته بود: « بخشایش در خرداد ماه سال ۹۱ دلاویز را به بانک سرمایه می‌آورد و از مهرماه تسهیلات رضوی شروع می‌شود یک ماه بعد از حضور دلاویز در بانک، یک تیم به بانک می‌آید و اعضای این تیم احمد هاشمی شاهرودی، محمد امامی، آرمان اولیایی، آقای اکبری، میثم دهقان ( همکار امامی) و مجتبی ظهرابی بودند. ظهرابی کسی است که اسناد را امحا کرده و الان متواری است.»

حالا بر اساس حکم دادگاه آنها باید پولها را پرداخت کنند، اما بخش اصلی و مغفول ماده این پرونده کسانی هستند که ناگهان نیست و ناپیدا شدند.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش