دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۲:۱۰ - ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۱۲۵۲
سیاست داخلی

کارشناس مذهبی سینما: وقتی سلبریتی های ما خودشان چند بار طلاق می گیرند چگونه می خواهند فیلمی در جهت بنیان خانواده بازی کنند؟!

سید عباس سیدنژاد,صحبت های سید عباس سیدنژاد در مورد فساد در سینمای ایران
سید عباس سیدنژاد مدعی است: وقتی مجموع سلبریتی های آقا و خانم را با دو الی سه بار طلاق و انواع و اقسام سوژه را می بینیم چگونه انتظار داریم فیلم خانواده تاثیرگذار بسازند، چگونه؟ با کدام جهانبینی این بازیگر یا کارگردان می خواهد فیلم تعالی نظام خانواده را بسازد؟! فردی که در خانواده خودش مشکل دارد و نتوانسته همسر را نگه دارد، می خواهد نقش کسی که خانواده دوست است و به دنبال حفظ و تعالی خانواده می باشد ایفاء نقش کند، نویسنده ای را سراغ دارم که مشکل اخلاقی دارد اما براساس تکنیک ها فیلم خانوادگی ساخته است.

حجت الاسلام سید عباس سیدنژاد کارشناس هنر و رسانه در گفت وگو با رسا با عنوان اخلاق در سینمای جمهوری اسلامی گفت: پرچم دار مبارزه با بد اخلاقی در سینما را مرحوم فرج الله سلحشور می دانیم، ببینید چه برخوردی با او کردند، چه رویکردی همین عوامل با مرحوم سلحشور داشتند، چه سناریوهایی که برایش به وجود نیاوردند، همه کاری با این کارگردان انقلابی متعهد کردند تا گارد خودشان را نشان دهند و بگویند کسی جأت ندارد چنین حرف هایی را بزند و اگر اتفاقی رخ می دهد بین خودمان است ولی الان دیگر نمی توانند سانسور کنند و از میان خودشان این حواشی درز کرده است؛ بالاخره بداخلاقی حتی با رتوش هنری مثل نجاست زیر برف می ماند که پس از آب شدن خودش را نشان می دهد، لذا امروز اینگونه شده است، البته مسأله ساده ای نیست که بخواهیم به راحتی در رابطه با آن صحبت کنیم، برای مثال وقتی مجموع سلبریتی های آقا و خانم را با دو الی سه بار طلاق و انواع و اقسام سوژه را می بینیم چگونه انتظار داریم فیلم خانواده تاثیرگذار بسازند، چگونه؟ با کدام جهانبینی این بازیگر یا کارگردان می خواهد فیلم تعالی نظام خانواده را بسازد؟! فردی که در خانواده خودش مشکل دارد و نتوانسته همسر را نگه دارد، می خواهد نقش کسی که خانواده دوست است و به دنبال حفظ و تعالی خانواده می باشد ایفاء نقش کند، نویسنده ای را سراغ دارم که مشکل اخلاقی دارد اما براساس تکنیک ها فیلم خانوادگی ساخته است، مسلماً اثر وضعی در جامعه نخواهد داشت، هرچند مردم فیلم را مشاهده می کنند و اتفاقاً از آن هم لذت می برند اما اثر وضعی در جامعه نمی گذارد و در تقویت بنیان خانواده نقشی ایفاء نمی کند.

وی اضافه کرد: وقتی خانمی که شخصیت نابود شده ای دارد و این وضعیت نامیزان را در لایوها، استوری ها و ارتباطاتش بروز می دهد و آنگاه از نظام اخلاقی صحبت می کند، مشخصاً برای اصلاح نیست و نمایش است.

البته باید بین افراد تفکیک کرد افرادی مثل مرحوم سلحشور، جهانگیر الماسی، نجفی شخصیتی کاملاً مشخص و مثبت در سینما و تلوزیون ما دارند که اگر اعتراضی هم گوشه و کنار کرده باشند از سر دلسوزی، اصلاح و اخلاقی می باشد اما به عنوان کسی که در این عرصه و حوزه ورود دارد و می بیند و می شناسد، سایرین را اخلاقی نمی بینم چرا که در زندگی شخصی اخلاقی نیستند، افرادی که تا دیروز با همین نگاه شخصیت اول در پرده های سینما بودند، امروز چون فضا به سمت دیگران رفته است، صدای اعتراضشان بلند شده است.

از این افراد سوال می کنم اگر بداخلاقی وجود دارد چرا همان موقع اعتراضی نکردید؟ چرا زمانی که در اوج بودید نسبت به این مواضع گارد می گرفتید؟ الان که کمتر دیده می شوید، صدای اعتراضتان گوش فلک را کر کرده است! من به عنوان کسی که در حوزه رسانه سال ها فعالیت دارد به سختی حُسن نیت این افراد را باور می کنم.

کارشناس مذهبی هنر در پاسخ به این سوال که چگونه می توانیم بی اخلاقی های سینما را از بین برد و چه پیشنهادی برای برخورد با این افراد دارید گفت: نقطه ضعف هایی در سینما داریم که باید درصدد اصلاح و ترمیم آن ها برآییم، در غیر اینصورت این کشتی با این فرمان به گِل خواهد نشست.

مع الاسف شخصیت هایی که به سینما ورود می کنند، از نظر شخصیت دینی و معارفی آن ها به صورت عمیق و ریشه ای پرداخته نشده است، نظام حاکمیت در این قسمت دو وظیفه دارد، اولاً کسانی که رعایت نمی کند را بدون رودربایستی حذف کند، در سال های اخیر آنقدر با اغماض رفتار کرده اند که برای آن ها هم تبدیل به یک باور شده است که دو زندگی کاملاً جدای از هم در پرده سینما و زندگی شخصی دارند در حالی که این طرز تفکر قابل پذیرش نیست، چرا که او الگوسازی می کند و یک بخش از الگوسازی بازیگر خارج از پرده سینما و در زندگی واقعی است که در بین عوام مردم و جامعه انجام می دهد؛ حاکمیت در این بخش مقصر و کم کاری کرده است.

ثانیاً به افرادی که در حوزه اخلاق کار کرده اند، بها داده نمی شود، مرحوم سلحشور چقدر مظلوم بود؟ اگر او یک کارگردان حاکمیتی بود که باید حمایت می شد و پشت سر هم تولید اثر می کرد، در سینما واقعاً مظلوم بود؛ در یک جمله متاسفانه هم در جنبه سلبی و هم ایجابی ضعیف هستیم، اگر این دو مورد تقویت نشود اخلاق در سینما به آن جایگاه اصلی خودش نمی رسد.

  • 16
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
آقای محترم خودت متوجه گفته هایت هستی؟هنر پیشه یعنی هنرمندی که شغلش بازی در فیلم است کسی نگفته معنی هنر پیشه یعنی عارف کسی نگفته هنرپیشه یعنی صاحب سیر و سلوک بازی کردن در یک نقش اصلا ربطی به زندگی خصوصی هنرپیشه ندارد آیا کسی که با مهارت یک نقش منفی را بازی می کند زندگیش هم همانگونه است.سینمای ایران پاکترین سینمای جهان است.ایا هنرپیشه جرمی مرتکب می شود که طلاق میگیرد؟شما که خیلی راحت چند همسری را ترویج میکنید خوب اینهم اگر فردی در زندگیش مشکلات لاینحل دارد طلاق میگیرد وطلاقش هم ربطی به حرفه اش ندارد.
آقای محترم خودت متوج...
خود شما هم متوجه صحبتتون شدید؟ :)) ایشون میگه کسی خودش اخلاق انسانی و اسلامی داره، نقش انسان اثر گذار او در فیلم در جامعه تاثیری نداره. بعد شما میگید نقش منفی بازیگر در فیلم؟ چه ربطی داره؟ مگه درباره مثبت و منفی بودن نقش حرف زده؟ گاهی بازیگر چنان نقش منفی رو خوب بازی میکنه که کلی تاثیر مثبت در جامعه داره
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش